WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Spreekbeurt honden

Spreekbeurt honden

Kinderen vinden honden leuk, dat kan een reden zijn dat zij een spreekbeurt over de hond willen houden. Op internet is veel informatie te vinden voor een spreekbeurt over honden.

Een onderwerp kiezen

Kinderen op de basisschool gaan soms al in groep 6 een spreekbeurt houden. Vaak gaat deze spreekbeurt dan over een onderwerp dat dichtbij hen staat. Een hond of ander huisdier is daar een goed voorbeeld van. Dit onderwerp spreekt ook klasgenootjes aan. Vaak zullen kinderen die zelf geen hond hebben, na zo'n spreekbeurt er thuis om gaan vragen. Er worden vaak grappige dingen vertelt die iemand met zijn hond meemaakt. Ook de mooie foto's moedigen kinderen aan: dat wil ik ook! Een film, Rex, Lassie, hebben ook dat effect.
Het onderwerp is dus zo gekozen, maar dit onderwerp is erg breed. Je kunt namelijk over je eigen hond, zijn karakter en gedrag praten. Je kunt echter ook een bepaald hondenras bespreken of gewoon de hond en zijn geschiedenis.

De spreekbeurt maken

Het onderwerp is gekozen, nu moet je het verslag nog maken. Je kunt dit alleen doen, of met ouders. Soms mag je van een leerkracht samenwerken met een klasgenootje. Je maakt de hele spreekbeurt samen, maar je draagt elk een stukje voor uit de spreekbeurt. Of je vult elkaar telkens aan zodat het toch één geheel wordt. Als je alleen werkt, kun je oefenen voor de spiegel. Doe je het samen dan geef je elkaar tips.
Je begint het verslag met een grove indeling: inleiding, uitwerking en slot. In de inleiding vertel je in het kort, in enkele zinnen wat je gaat doen en waarover je wat gaat vertellen. Het eigenlijke verhaal moet je boeiend, interessant brengen, eventueel met dia's, foto's, platen. In het slot geef je een eigen conclusie en geef je kinderen de kans om vragen te stellen.

De hond laten zien op school, waar op letten?

Het laten zien van een hond op school tijdens een spreekbeurt wordt best vaak in de praktijk gedaan. Het is dan wel zaak dat er een volwassene bij zit, een ouder bijvoorbeeld, die de hond in de gaten houdt. Breng alleen een goed gesocialiseerde hond mee. Neem geen risico's. De juf of meester bepaalt de regels in de groep. Spreek van te voren goed af, of de kinderen de hond mogen aaien. Laat de kinderen geen rare fratsen uithalen, ook al heb je een lieve hond. Hij kan zomaar verpest worden.

Het is erg leuk als je een hond hebt, die keurig af gaat en zich goed laat betasten door zijn baasje. Je kunt dan laten zien wat een goed opgevoede hond allemaal kan. Doe dit wel allemaal zelf. Een hond is namelijk geen speelgoed dat je aan anderen uitleent, het is een levend dier met gevoelens. Hij kan zich misschien een beetje anders gaan gedragen in een warme klas met veel drukke kinderen. Houd daar rekening mee. Houd hem aangelijnd bij je, dan houd je de controle zelf.


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden