Honden forum

  Forum » Blaf plaats » we willen er nog een hond bij, maar welk ras???

Onderwerp

Datum

mieke muis mieke muis

we willen er nog een hond bij, maar welk ras???

hoi allemaal!

wij zijn op zoek naar een ras dat goed bij ons past, maar ik zie door de bomen het bos niet meer.
wij hebben 3 kinderen, dus het is een must dat de hond goed met kinderen samen kan, en al een hond van 5jr.
verder wonen we niet in de stad, hebben we een tuin van ong 10 meter lang, de hond willen we binnen hebben buiten vind ik niks.
we hebben wel wat ervaring omdat we al een hond hebben, maar pro's zijn we niet haha. een americaanse stafford bijvoorbeeld durf ik dus ook echt niet aan!
(niet om het beeld wat ontstaat door media, maar dat je als baas toch wel dominant moet zijn en ik bang ben daarin te falen. en dit dan dus wel gevaarlijk kan worden )
zelf heb ik altijd graag een duitse herder gewilt, vind het prachtige beesten. maar hoe dominant zijn ze? zijn ze goed/makkelijk op te voeden?
of hebben jullie nog tips?

alvast bedankt !!
mieke

29-11-2016 12:28
Henk Feijnenbuik Henk Feijnenbuik

Re: we willen er nog een hond bij, maar welk ras???

Zou een oud Duitse herder nemen . Het is denk ik onze 10de hond . We hebben al van alles gehad maar deze is erg sociaal en luisterde goed.

01-12-2016 09:10
Kim Kani Kim Kani

Re: we willen er nog een hond bij, maar welk ras???

Hoi Mieke,

Zelf heb ik een American Bully zij worden ook vaak omschreven als dominant. Mijn ervaring is, is dat iedere hond dominant kan zijn vooral als je niet consequent bent. Ik ga geen reclame maken voor dit soort rassen, maar weet wel dat ze erg lief en aanhankelijk naar mensen toe zijn. Als je ze goed socialiseert (wat nodig is bij iedere hond) zullen ze ook goed met veel andere honden kunnen opschieten.

Mijn advies: kijk goed naar het karakter van de ouders en de leefomstandigheden. Dit geeft vaak (niet altijd!) een goede indicatie over het karakter van je hond. Verder wil ik je meegeven dat als je 3 kinderen kan opvoeden, je hoogstwaarschijnlijk ook een pitbull-achtige kan opvoeden, je hebt dezelfde eigenschappen nodig (grenzen aangeven, consequent zijn, liefde geven, positief stimuleren etc.).

Zelf ben ik ook op zoek naar een 2e hond en zie ook door de bomen het bos niet meer, haha. Dus helaas kan ik je geen advies geven over een specifiek ras.

Veel succes met je zoektocht!

Groeten, Kim

13-08-2017 10:29
Wil je reageren? Dat kan heel makkelijk. Je hoeft alleen maar even lid te worden het is helemaal gratis en duurt 10 seconden.
Nieuw onderwerp starten