WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Hond belonen

Hond belonen

U moet uw hond natuurlijk belonen na goed gedrag. Maar wat is nu de beste manier om een hond te belonen? Kan ik dit het beste doen door iets te eten te geven of juist door de hond ergens mee naar toe te nemen?

Hoe kan ik de hond het beste belonen?

Oefenen, trainen, spelen, heerlijk bezig zijn met je hond. Het ontspant je, even je gedachten focussen op iets geheel anders dan je werk bijvoorbeeld.
Het doet je goed, je conditie kan er zelfs door verbeteren als je meer gaat bewegen en uit die "luie stoel" komt om te gaan wandelen met je viervoeter, die je smekend aankijkt. Ja, het is een aanwinst een hond in huis! Het leeft, geeft je weer zin om vroeg op te staan, de natuur in te gaan of heerlijk samen de tuin in om te gaan tuinieren. Je hond helpt wel mee sjouwen en graven. Voorgaand stukje geeft al aan dat je hond niet zoveel nodig heeft om beloond te worden. Slechts aandacht is eigenlijk al voldoende en heel belangrijk om die genoeg aan hem te geven.

Eten als beloning voor de hond

Nu is eten voor elke hond wel een belangrijk gegeven. Dus wanneer je jouw hond iets nieuws wilt aanleren, kun je gebruik maken van het feit dat een hond graag eet.
Kom er eerst achter wat een lekkernij is voor jouw hond en je krijgt alles van hem gedaan. Denk aan een stukje kaas, een worstje, een hondenkoekje, een wortel, een stukje komkommer, sommige honden vinden tomaat lekker. Het is natuurlijk wel even zoeken wat verantwoord is. Heb je al een behoorlijk stevige hond, geef dan geen kaas of worst. Ook hebben sommige honden een bepaalde allergie, ook daar moet je dan rekening mee houden helaas.
Beloon met kleine traktaties, dan kun je vaker wat geven zonder dat je een te dikke hond krijgt. Wissel ook af. Je hond moet ook leren om dingen te doen zonder dat er een beloning tegenover staat. Teveel eten is voor geen een hond goed.

Beloning

Je kunt hem dus wisselend belonen, de ene keer wel dan weer zonder eten maar "slechts"met een aai of met een enthousiaste stem van: goed zo!
Als je hondenbrokjes in je zak hebt, ruikt de hond dat en hij zal zonder meer het commando opvolgen (tenminste als hij dit al kent), omdat hij een hondenkoekje verwacht.
Belonen met je stem maakt een hond ook behoorlijk blij als je dat doet met een vrolijke en hoge stem. Een balletje weggooien, een kort spelletje spelen is ook een prima beloning vooral voor de dikkere honden. Zelfs een paar brokken van zijn dagelijkse voer kun je gerust gebruiken als beloning.
Overdaad schaadt, is hier van toepassing. Je bent niet goed voor je hond als hij de hele dag wordt beloond met allerlei etenswaren. Bij het aanleren van nieuwe zaken is het een goed middel natuurlijk. Maar probeer ook om je hond te laten luisteren zonder dat er een koekje of iets dergelijks tegenover staat. Tijd en aandacht zijn een veel grotere beloning en dat is nog gezonder ook.

 


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Hond belonen

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden