WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Brandlbracke of Oostenrijkse gladharige brak

Brandlbracke of Oostenrijkse gladharige brak

De Brandlbracke of Oostenrijkse gladharige brak is een ras dat hoort bij de dashonden en de lopende honden. Het zijn gepassioneerde jachthonden, het zijn daarnaast ook speurhonden en echte zweethonden. Het is al met al een echte werkhond. Ze worden gemiddeld 48 cm hoog en ze hebben een glanzende of ruwe vacht. Meestal zijn zij zwart, rood of geelrood van kleur maar ook andere variaties zijn mogelijk.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Dit ras is erg werklustig. Ze zijn geschikt als werkhond, speurhond en zweethond en ook door het jagen zijn deze honden erg geschikt. Ze vinden het heerlijk om lekker te kunnen bewegen. Ze bewegen ook erg soepel en kunnen ook worden gehouden als gezinshond als zij hun energie maar kwijt kunnen.

Karakter

Het karakter van de Brandlbracke of Oostenrijkse gladharige brak is goed, als zij hun energie maar kwijt kunnen, het jagen, speuren en werken zin hen echt in vlees en bloed en daarom is het ook van belang dat zij hiermee vooruit kunnen. De honden vinden het heerlijk om met de baas mee op stap te gaan zodat zij hun energie goed kwijt kunnen.

Gebruik/functies

De honden worden gebruikt als werkhond, speurhond, jachthond en zweethond en worden ook ingezet als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

Veel bewegen is voor de Brandlbracke of Oostenrijkse gladharige brak van groot belang. Ze hebben namelijk het jagen en werken echt in zich en moeten deze energie ook kwijt kunnen. Ze vinden het heerlijk als zij alle aandacht krijgen en echt mogen werken.

Verzorging

De honden hebben een glanzend vacht en hebben dan ook niet veel verzorging nodig.

Omgang met kinderen

De Brandlbracke of Oostenrijkse gladharige brak kan goed overweg met kinderen, maar hij moet er wel mee zijn opgegroeid zodat ze een goede band op kunnen bouwen samen.

Geschiedenis

Het is al een oud ras, het is een echte werkhond, maar ook een speurhond en een echte zweethond, ook kan hij nu gehouden worden als gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van deze honden is goed, ze zijn grof gebouwd en hebben een grote kop. De oren hangen naast de kop en zijn veelal donker van kleur net als de ogen.

Kleur

Meestal zijn de honden zwart van kleur maar ook rood komt voor, ook andere kleuren zijn toegestaan bij de Brandlbracke of Oostenrijkse gladharige brak.

Schofthoogte

De schofthoogte is gemiddeld 48 cm voor de reu en de teefjes zijn vaak wat kleiner tussen de 40 en de 45 cm.

Ogen

De ogen van de honden zijn donker van kleur en ze kijken je met een sprekende kop aan.

Vacht

De vacht van deze honden is gladharig en vraagt daarom weinig verzorging.

Staart

De staart van deze honden is lang en wordt naar beneden gedragen, bij de aanzet is er wat meer haar aanwezig dan aan het einde van de staart.

Overige

De Brandlbracke of Oostenrijkse gladharige brak is een ras dat zich goed kan bewegen, ze zijn erg soepel en het uithoudingsvermogen is prima.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

https://desinsection.com/dezsredstva/fendona/ - https://i.ibb.co/c3d7zty/97.jpg Жилищная санэпидемстанция СЭС-Контроль осуществляет санитарно-эпидемиологические услуги ...
antwoord
Эпидемическая организация Пестконтроль осуществляет профилактический сервис по вытравливанию насекомых в СПБ и близкой области. ...
antwoord
Муниципальная компания ДезКонтроль оказывает профилактические дезуслуги по дезинфекции насекомых в Петербурге и граничащих районах. ...
antwoord
https://descontrol.pro/dezsredstva/al-facin/ - https://i.ibb.co/jb0zbhC/45.jpg Городская компания СЭС-Контроль оказывает профилактические дезуслуги по травлению ...
antwoord
https://descontrol.pro/dezsredstva/cifoks/ - https://i.ibb.co/L6fvPHv/23.jpg Эпидемиологическая санэпидстанция ДезКонтроль производит дезинсекционные дезуслуги по ...
antwoord
<a href=http://vmi262980.contaboserver.net/skf>]<img src="http://p.larinshow.ru/ScholarlyDelayedArcticwolf.webp"></a> И Вы, уважаемые ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden