WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Hamilton stövare

Hamilton stövare

De Hamilton stövare is een hond die hoort bij de lopende honden en de dashonden. Het zijn erg rustige, waardige en erg goede jachthonden. De honden worden gemiddeld 46 tot 60 cm groot, de reu is vaak groter dan de teef. De vacht van de honden is kortharig en vaak zwart boven de nek en op de rug en op andere vlakken bruin en wit, andere mogelijkheden zijn er ook. De hond is geschikt voor de jacht op grofwild.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het zijn lieve honden, ze zijn rustig en erg goed als jachthond. Je kunt daarom goed gaan jagen met dit ras, ze hebben een goed uithoudingsvermogen en vinden het heerlijk als zij achter de prooi aan mogen rennen. De energie die zij hebben is erg groot, veel bewegen is daarom belangrijk als je dit ras gaat kiezen.

Karakter

Het karakter van deze honden is zachtaardig, ze zijn lief en rustig maar hebben ook een berg energie. De honden zijn goed voor de jacht op grof wild en vinden het heerlijk als zij mogen jagen, het zit hen dan ook echt in de genen.

Gebruik/functies

Ze worden gebruikt voor de jacht op grof wild maar het zijn ook goede gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

Het jagen zit er bij de Hamilton stövare echt in, daarom is veel bewegen ook van groot belang. De honden kunnen ook achter een bal aan rennen of met de fiets mee, zo raken zij ook de energie kwijt, een aantal keer per dag weg gaan samen is wel aan te raden.

Verzorging

De honden hebben een kortharige vacht en daarom hebben zij niet zoveel verzorging nodig wat de vacht betreft.

Omgang met kinderen

De Hamilton stövare kan goed overweg met kinderen.

Geschiedenis

Vroeger werd dit ras ingezet voor de jacht op grof wild, dit wordt nu nog wel gedaan maar ze zijn nu meer bekend als huishond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan voor hoger op de poten dan achter, de oren hangen naast de kop en de ogen zijn amandelvormig en vaak donker van kleur.

Kleur

De vacht kan verschillen, deze kan zwart met wit en bruin zijn maar kan ook andere kleuren en aftekeningen bevatten.

Schofthoogte

De schofthoogte van deze honden is gemiddeld 46 tot 60 cm, de reu zit eerder tegen de 60 cm aan en de teef tegen de 55 cm.

Ogen

De ogen zijn amandelvormig en vaak donker van kleur, de honden kunnen zich goed fixeren op hun prooi.

Vacht

De vacht van de honden is kortharig en vraagt daarom weinig verzorging.

Staart

De staart van de honden wordt naar beneden gedragen en aan het einde krult deze iets omhoog. De staart is redelijk dik en goed behaard en kan verschillende kleuren hebben.

Overige

De Hamilton stövare is een hond die gek is op jagen en veel beweging nodig heeft, veel rennen is daarom iedere dag wel nodig.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Hallo, Ik denk erover een Spaanse Mastin als waakhond te nemen. Ik woon op het platteland met een grote tuin, twee hondjes (teefjes) en twee huiskatten. Plus daarnaast nog negen katten die mijn tuin bevolken en die ik dagelijks voeder. Een Spaanse ...
antwoord
Tja honden boos soms lijkt het er wel op dat je hond van woede uit barst nou soms vergis je je want honden kunnen dan juist wel blij zijn soms zien mensen hun gezichtsuitdrukking niet goed en dan lijkt het wel als je hond je wil slaan dus als je ...
antwoord
Hoi, in november ga ik de opleiding honden-kattenbesluit volgen omdat ik volgend jaar iets met honden en katten wil gaan doen. Zijn er misschien mensen in het bezit van boeken over deze opleiding? omdat ik me nu alvast wil verdiepen in de ...
antwoord
Hallo, Mijn vriend en ik zouden graag een klein hondje willen, of een hondje van gemiddelde grootte. Nu zijn we vanwege onze werksituatie een beetje onzeker over welk hondenras het beste bij ons zou passen, vandaar dat we graag advies zouden willen ...
antwoord
Hallo Ik sta op punt een puppy te adopteren uit het asiel. Ze is een kruising maar ze kunnen met niet echt zeggen welke rassen precies. Heeft iemand een idee? Groetjes
antwoord
Om een referendum over de Donorwet mogelijk te maken zijn handtekeningen nodig, veel handtekeningen. Dat kan digitaal. Help mee en teken vandaag nog via onderstaande link https://referendum.nl/ Bij voorbaat heel bedankt voor jullie hulp Groet Fleur
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden