WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Hamilton stövare

Hamilton stövare

De Hamilton stövare is een hond die hoort bij de lopende honden en de dashonden. Het zijn erg rustige, waardige en erg goede jachthonden. De honden worden gemiddeld 46 tot 60 cm groot, de reu is vaak groter dan de teef. De vacht van de honden is kortharig en vaak zwart boven de nek en op de rug en op andere vlakken bruin en wit, andere mogelijkheden zijn er ook. De hond is geschikt voor de jacht op grofwild.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het zijn lieve honden, ze zijn rustig en erg goed als jachthond. Je kunt daarom goed gaan jagen met dit ras, ze hebben een goed uithoudingsvermogen en vinden het heerlijk als zij achter de prooi aan mogen rennen. De energie die zij hebben is erg groot, veel bewegen is daarom belangrijk als je dit ras gaat kiezen.

Karakter

Het karakter van deze honden is zachtaardig, ze zijn lief en rustig maar hebben ook een berg energie. De honden zijn goed voor de jacht op grof wild en vinden het heerlijk als zij mogen jagen, het zit hen dan ook echt in de genen.

Gebruik/functies

Ze worden gebruikt voor de jacht op grof wild maar het zijn ook goede gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

Het jagen zit er bij de Hamilton stövare echt in, daarom is veel bewegen ook van groot belang. De honden kunnen ook achter een bal aan rennen of met de fiets mee, zo raken zij ook de energie kwijt, een aantal keer per dag weg gaan samen is wel aan te raden.

Verzorging

De honden hebben een kortharige vacht en daarom hebben zij niet zoveel verzorging nodig wat de vacht betreft.

Omgang met kinderen

De Hamilton stövare kan goed overweg met kinderen.

Geschiedenis

Vroeger werd dit ras ingezet voor de jacht op grof wild, dit wordt nu nog wel gedaan maar ze zijn nu meer bekend als huishond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan voor hoger op de poten dan achter, de oren hangen naast de kop en de ogen zijn amandelvormig en vaak donker van kleur.

Kleur

De vacht kan verschillen, deze kan zwart met wit en bruin zijn maar kan ook andere kleuren en aftekeningen bevatten.

Schofthoogte

De schofthoogte van deze honden is gemiddeld 46 tot 60 cm, de reu zit eerder tegen de 60 cm aan en de teef tegen de 55 cm.

Ogen

De ogen zijn amandelvormig en vaak donker van kleur, de honden kunnen zich goed fixeren op hun prooi.

Vacht

De vacht van de honden is kortharig en vraagt daarom weinig verzorging.

Staart

De staart van de honden wordt naar beneden gedragen en aan het einde krult deze iets omhoog. De staart is redelijk dik en goed behaard en kan verschillende kleuren hebben.

Overige

De Hamilton stövare is een hond die gek is op jagen en veel beweging nodig heeft, veel rennen is daarom iedere dag wel nodig.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Hello everyone, i recommend this good site to all <a href=http://web-cm.info/sitemap.xml>Sitemap</a>, there you will find a lot of coupons for the most popular products and services
antwoord
Hello all, I have a 6 year old female Jack Russell Terrier. She is energetic and sweet , well socialized however sometimes overly protective especially when it comes to me. Recently I started thinking of getting a new dog as I feel it would be good ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden