WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Hamilton stövare

Hamilton stövare

De Hamilton stövare is een hond die hoort bij de lopende honden en de dashonden. Het zijn erg rustige, waardige en erg goede jachthonden. De honden worden gemiddeld 46 tot 60 cm groot, de reu is vaak groter dan de teef. De vacht van de honden is kortharig en vaak zwart boven de nek en op de rug en op andere vlakken bruin en wit, andere mogelijkheden zijn er ook. De hond is geschikt voor de jacht op grofwild.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het zijn lieve honden, ze zijn rustig en erg goed als jachthond. Je kunt daarom goed gaan jagen met dit ras, ze hebben een goed uithoudingsvermogen en vinden het heerlijk als zij achter de prooi aan mogen rennen. De energie die zij hebben is erg groot, veel bewegen is daarom belangrijk als je dit ras gaat kiezen.

Karakter

Het karakter van deze honden is zachtaardig, ze zijn lief en rustig maar hebben ook een berg energie. De honden zijn goed voor de jacht op grof wild en vinden het heerlijk als zij mogen jagen, het zit hen dan ook echt in de genen.

Gebruik/functies

Ze worden gebruikt voor de jacht op grof wild maar het zijn ook goede gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

Het jagen zit er bij de Hamilton stövare echt in, daarom is veel bewegen ook van groot belang. De honden kunnen ook achter een bal aan rennen of met de fiets mee, zo raken zij ook de energie kwijt, een aantal keer per dag weg gaan samen is wel aan te raden.

Verzorging

De honden hebben een kortharige vacht en daarom hebben zij niet zoveel verzorging nodig wat de vacht betreft.

Omgang met kinderen

De Hamilton stövare kan goed overweg met kinderen.

Geschiedenis

Vroeger werd dit ras ingezet voor de jacht op grof wild, dit wordt nu nog wel gedaan maar ze zijn nu meer bekend als huishond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan voor hoger op de poten dan achter, de oren hangen naast de kop en de ogen zijn amandelvormig en vaak donker van kleur.

Kleur

De vacht kan verschillen, deze kan zwart met wit en bruin zijn maar kan ook andere kleuren en aftekeningen bevatten.

Schofthoogte

De schofthoogte van deze honden is gemiddeld 46 tot 60 cm, de reu zit eerder tegen de 60 cm aan en de teef tegen de 55 cm.

Ogen

De ogen zijn amandelvormig en vaak donker van kleur, de honden kunnen zich goed fixeren op hun prooi.

Vacht

De vacht van de honden is kortharig en vraagt daarom weinig verzorging.

Staart

De staart van de honden wordt naar beneden gedragen en aan het einde krult deze iets omhoog. De staart is redelijk dik en goed behaard en kan verschillende kleuren hebben.

Overige

De Hamilton stövare is een hond die gek is op jagen en veel beweging nodig heeft, veel rennen is daarom iedere dag wel nodig.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Hoi ik ben Kim en wij hebben twee honden, één Toller, en een Boxer pup.
antwoord
https://desinsection.com/dezsredstva/fendona/ - https://i.ibb.co/c3d7zty/97.jpg Жилищная санэпидемстанция СЭС-Контроль осуществляет санитарно-эпидемиологические услуги ...
antwoord
Эпидемическая организация Пестконтроль осуществляет профилактический сервис по вытравливанию насекомых в СПБ и близкой области. ...
antwoord
Муниципальная компания ДезКонтроль оказывает профилактические дезуслуги по дезинфекции насекомых в Петербурге и граничащих районах. ...
antwoord
https://descontrol.pro/dezsredstva/al-facin/ - https://i.ibb.co/jb0zbhC/45.jpg Городская компания СЭС-Контроль оказывает профилактические дезуслуги по травлению ...
antwoord
https://descontrol.pro/dezsredstva/cifoks/ - https://i.ibb.co/L6fvPHv/23.jpg Эпидемиологическая санэпидстанция ДезКонтроль производит дезинсекционные дезуслуги по ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden