WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Kleine Münsterländer of Heidewachtel

Kleine Münsterländer of Heidewachtel

De Kleine Münsterländer of Heidewachtel is een hond die hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers. De honden zijn erg meegaand en erg intelligent. Ze zijn geschikt voor de jacht, maar ook als gezelschapshonden. Ook in gezinnen waar jongere kinderen zijn kun je de honden goed plaatsen. De Kleine Münsterländer of Heidewachtel is namelijk gek op kinderen en speelt erg graag met hen. Ook met andere honden gaat het erg goed, ze zijn speels en zeker niet dominant. De honden worden gemiddeld 12 jaar oud en zijn niet zo zwaar. De honden zijn erg soepel en bewegen graag. Ze hebben hun beweging dan ook nodig en hebben ook een huis met een tuin nodig.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden zijn erg leergierig en meegaand. Ze werken graag voor de baas en zijn gek op jagen. De Kleine Münsterländer of Heidewachtel is dan ook een goede jachthond en ook als gezelschapshond is het een lieve hond.

Karakter

Het karakter van de honden is goed, ze zijn dol op jagen en rennen. Ze moeten hun energie kwijt kunnen en zijn erg leergierig, ze leren ook snel omdat ze intelligent zijn.

Gebruik/functies

De honden worden als jachthond ingezet, maar zijn ook uitstekende gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig, de honden hebben daarom ook een tuin nodig waar zij hun energie kwijt kunnen. Ook met kinderen kunnen ze volop spelen.

Verzorging

De honden moeten regelmatig geborsteld worden verder hebben zij geen extra verzorging nodig.

Omgang met kinderen

De honden kunnen goed overweg met kinderen, ook met andere honden doen zij het erg goed en zo kunnen zij hun energie goed kwijt.

Geschiedenis

De honden zijn geschikt als jachthond en worden nu ook ingezet als gezelschapshond, ook voor gezinnen met jongere kinderen zijn het goede honden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn goed gebouwd om te kunnen jagen, ze hebben veel haar en de oren vallen langs de kop naar beneden. De staan voor en achter op de poten even hoog.

Kleur

De honden hebben een vacht die vaak wit met zwart van kleur is.

Schofthoogte

De schofthoogte bij de Kleine Münsterländer of Heidewachtel is gemiddeld 58 cm.

Ogen

De ogen van de honden zijn donker van kleur.

Vacht

De vacht van de honden is langharig en is wit met zwart van kleur.

Staart

De staart van de honden is langharig, ze staart wordt naar beneden gedragen.

Overige

De honden zijn zeer goede jagers en ook geschikt als huishond. De honden kunnen zeker geplaatst worden in gezinnen met jongere kinderen, maar liever niet op een flatje of in een drukke stad want de honden moeten hun energie kwijt kunnen.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Type spaniëls

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Staande Honden

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden