WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Noorse buhund

Noorse buhund

De Noorse Buhund is een zeer actieve, vrolijke hond die altijd in is voor aktie maar daarin zijn eigen wil wel wil volgen.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Noorse Buhund (Norsk Buhund) is een typische spitshond.
Heeft een kompact lichaam, rechtopstaande oren, staart in een krul die bovenop de rug gedragen wordt.
De Noorse Buhund is iets kleiner dan de middelgrote rassen.
De vacht bevat geen krul en ligt vlak aan het lichaam.
De Noorse Buhund komt voor in de kleur: Tarwe en Zwart en het liefst met zo weinig mogelijk wit

Karakter

De Noorse Buhund is van karakter moedig en heeft een enorme energie. Wanneer er niet voldoende met de hond gedaan wordt, is veelvuldig blaffen een uiting van zijn energie

Gebruik/functies

De Noorse Buhund is van vroeger uit een hond die op de boerderijen bij de Noorse boeren van alles moest kunnen: de schapen hoeden, ongedierte bestrijden, erf verdedigen en als ze meegingen met de herder deze ook warm houden.

Tegenwoordig zie je de buhund in verschillende hondensporten zoals behendigheid

Lichaamsbeweging

De Noorse Buhund zal zeker zijn beweging nodig hebben. Het is een hondje wat een drive heeft om aktie te gaan opzoeken. Dus met 1 wandeling van een half uurtje zal hij geen genoegen kunnen nemen.

Neem hem mee aan de fiets en er kunnen heel wat km afgelegd worden

Verzorging

De vacht van de Noorse Buhund bestaat uit een harde bovenvacht en een wollige ondervacht. Tijdens de verharingsperiode is het kammen met een herderskammetje gewenst om de ondervacht te verwijderen.

Omgang met kinderen

De Noorse Buhund is goed sociaal en kan prima in een gezin leven. Kinderen zijn dan ook geen probleem en er zal veelvuldig samen gespeeld worden.

Maar ook voor dit ras geldt dat je kinderen en honden niet alleen zonder toezicht kan laten

Geschiedenis

De Noorse Buhund is al een heel oud ras. In de tijd van de vikingen zijn er afbeeldingen gevonden van de honden die lijken op de Noorse Buhund.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Een compacte gebouwde hond, iets kleiner dan middelgroot, met een matig gehoekte voor- en achterhand. Diepe borst met goed gewelfde ribben. Sterke rug en lendenen, niet of nauwelijks aflopende kruis. De hond hoort vierkant gebouwd te zijn (lengte-hoogte gelijk).

Kleur

Tarwe: variërend van licht naar geelachtig rood, met en zonder donkere haarpunten. Een masker is toegestaan, maar verder moet de vacht éénkleurig zijn.
Zwart: bij voorkeur geheel zwart, maar een witte bles, benevens witte aftekeningen aan borst, hals en voeten is toegestaan. De witte aftekeningen mogen het totaalbeeld niet verstoren. Het zwart mag geen bruine gloed hebben.

Schofthoogte

Schofthoogte reuen 43-47 cm, teven 41-45 cm.

Ogen

De ogen zijn rond maar zonder uitpuilend te worden en zo donker mogelijk van kleur

Vacht

Bovenvacht is dik, vol en stug, maar tamelijk glad aanliggend. Ondervacht is zacht, zeer dicht en wollig. Aan hoofd en voorkant van de benen betrekkelijk kort, aan hals en borst wat langer.

Staart

Goed behaard, hoog aangezet, vast gekruld over de rug gedragen. Uitgestrekt tot volle lengte moet de staart tot aan de hak reiken.
Daar de staart vast gekruld is kan hij meestal niet volledig uitgerold worden (de hond vind dit ook niet prettig)

Overige

Een heerlijke hond die goed als gezinshond gehouden kan worden maar ook voor de actieve medemens genoeg te bieden heeft. Ondanks dat het een "herdershond" is de will- to- please niet veel aanwezig. Hij zal zeker af en toe zijn eigen plan willen trekken. Maar met een vriendelijke consequente opvoeding is dit prima te sturen. En door zijn formaat een prima hond om erop te trekken

Rasindeling

Rasgroep 5: Keeshonden en oertypen
» Sectie Scandinavische waak- en herdershonden

Een bijdrage van : Lies Koehoorn


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Keeshonden en oertypen

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Kamp. Med Hjärtas Assar
Kamp. Yrsa-Jitze fra den Norske Garden

Fokkers

van Koekie's Ranch

van Koekie's Ranch Onze honden leven met ons in huis en krijgen alle tijd om voldoende uit te groeien en volwassen te worden. Een nestje fokken is niet het belangrijkste, onze honden zijn dat wel!

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden