WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Segugio italiano

Segugio italiano

De Segugio italiano is een ras dat hoort bij de dashonden en de lopende honden. Het is een zeer levendige hond, ze zijn gehard, rustig en onafhankelijk. De honden worden gemiddeld 58 cm groot, de teefjes zijn een stuk kleiner. De vacht van deze honden is vaak ruwharig of kortharig. Vaak zijn de kleuren wildachtig en zwart met roestbruin.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De raskenmerken van de Segugio italiano zijn dat ze grote oren hebben die naast de kop worden gedragen, het zijn onafhankelijke honden maar wel erg lief en rustig. Daarnaast zijn het ook levendige honden. Als zij overdag de energie goed kwijt kunnen zijn het prima honden voor binnen te houden. Ze hebben een tuin nodig waarin zij overdag lekker kunnen rennen zodat zij de energie goed kwijt kunnen.

Karakter

Het karakter is goed, het zijn lieve en rustige honden maar ook levendig. Het jagen zit er in waardoor zij de energie ook goed kwijt moeten kunnen. Lekker achter de bal aanrennen is dan ook wat de honden zeker nodig hebben. Met kinderen gaan ze goed en ze kunnen elkaar mooi moe maken.

Gebruik/functies

Goede jachthonden, ook geschikt als huishond als zij de energie maar kwijt kunnen.

Lichaamsbeweging

Het jagen zit er in, daarom is het bewegen voor hen dagelijks van groot belang. Lekker een eind door de bossen wandelen en achter de bal aanrennen dat is waar de Segugio italiano van houdt.

Verzorging

De vacht is kort en heeft daarom geen speciale verzorging nodig.

Omgang met kinderen

Het ras kan goed overweg met kinderen, ze zijn lief maar ze kunnen ook onafhankelijk zijn en lekker hun eigen gang gaan.

Geschiedenis

Het zijn goede jachthonden van nature, nu zijn het veelal huishonden en waakhonden, ook voor de jacht worden ze nog wel eens ingezet.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De Segugio italiano is een ras dat hoog op de poten staan, gemiddeld zijn ze 58 cm groot. De oren zijn groot en hangen naast de kop. Ze hebben zwarte ogen die recht op het doel afkijken.

Kleur

De honden zijn wildachtig van kleur, maar ook zwart met roestbruin komt vaak voor.

Schofthoogte

De reuen zijn ongeveer 58 cm groot en de teefjes zijn vaal wat kleiner.

Ogen

De ogen van de Segugio italiano zijn donker van kleur en een beetje amandelvormig, de honden kijken soms wat triest, maar zijn echt gericht op hetgeen hen interesseert.

Vacht

De vacht van deze honden is ruwharig of kortharig, ze hebben dan ook niet veel verzorging nodig als het over de vacht gaat.

Staart

De staart van deze honden is bij de aanzet wat dikker dan aan het einde. De punt is het meest dunne van de staart bij de Segugio italiano.

Overige

Het zijn onafhankelijke honden, ze zijn dan ook graag op zichzelf en bewegen zich graag. Een tuin is voor deze honden dan ook zeker aan te raden.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Hallo, Ik denk erover een Spaanse Mastin als waakhond te nemen. Ik woon op het platteland met een grote tuin, twee hondjes (teefjes) en twee huiskatten. Plus daarnaast nog negen katten die mijn tuin bevolken en die ik dagelijks voeder. Een Spaanse ...
antwoord
Tja honden boos soms lijkt het er wel op dat je hond van woede uit barst nou soms vergis je je want honden kunnen dan juist wel blij zijn soms zien mensen hun gezichtsuitdrukking niet goed en dan lijkt het wel als je hond je wil slaan dus als je ...
antwoord
Hoi, in november ga ik de opleiding honden-kattenbesluit volgen omdat ik volgend jaar iets met honden en katten wil gaan doen. Zijn er misschien mensen in het bezit van boeken over deze opleiding? omdat ik me nu alvast wil verdiepen in de ...
antwoord
Hallo, Mijn vriend en ik zouden graag een klein hondje willen, of een hondje van gemiddelde grootte. Nu zijn we vanwege onze werksituatie een beetje onzeker over welk hondenras het beste bij ons zou passen, vandaar dat we graag advies zouden willen ...
antwoord
Hallo Ik sta op punt een puppy te adopteren uit het asiel. Ze is een kruising maar ze kunnen met niet echt zeggen welke rassen precies. Heeft iemand een idee? Groetjes
antwoord
Om een referendum over de Donorwet mogelijk te maken zijn handtekeningen nodig, veel handtekeningen. Dat kan digitaal. Help mee en teken vandaag nog via onderstaande link https://referendum.nl/ Bij voorbaat heel bedankt voor jullie hulp Groet Fleur
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden