WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Srpski trobojni gonic

Srpski trobojni gonic

De Srpski trobojni gonic komt uit Joegoslavië. Het is een echte jachthond. Het jagen op wilde zwijnen, herten, vossen en hazen zit hen echt in het bloed. Of dat het nu jachtseizoen is of niet, de honden vinden het heerlijk om volop te kunnen bewegen. Dit hebben zij dan ook nodig. De volwassen reu wordt gemiddeld 51 cm en de volwassen teef zo rond de 49 cm.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Jagen is een kenmerk dat echt bij deze honden hoort. Ze bewegen graag veel en hebben dit ook nodig. Als ze niet kunnen jagen vanwege het einde van het jachtseizoen zouden ze mee aan de fiets kunnen, zo kunnen zij toch hun energie kwijt. De oren van de honden hangen naast de kop en de smalle staart wordt vaak naar beneden gedragen, tijdens de jacht vaak overeind of naar achteren.

Karakter

Het karakter van de Srpski trobojni gonic is goed, ze zijn dol op jagen, maar kunnen ook als gezelschapshond, mits zijn de energie kwijt kunnen. Bewegen is namelijk iets wat dit ras echt nodig heeft. Als je samen gaat jagen dan kunnen zij de energie goed kwijt en zijn zij binnen ook rustig. Socialiseren is sowieso aan te raden bij deze honden, zo wennen zij ook aan kinderen.

Gebruik/functies

Jachthond, jagen op vossen, hazen, wilde zwijnen en herten.

Lichaamsbeweging

Bewegen doet de Srpski trobojni gonic graag. Ze zijn erg snel en flexibel. Ze hebben een goed uithoudingsvermogen. Ook als er geen jachtseizoen is, is het van belang dat deze honden volop kunnen bewegen.

Verzorging

De verzorging is minimaal, de vacht is kort en hoeft daarom niet veel geborsteld te worden, alleen in de rui periode wordt het aangeraden.

Omgang met kinderen

De honden hebben een zacht karakter en kunnen samen met kinderen, goed socialiseren en vanaf het begin samen op laten groeien is wel het beste.

Geschiedenis

Het hondenras komt uit Joegoslavië. Het zijn echte jachthonden en nu worden ze ook als gezelschapshonden gehouden, maar het jagen zit er nog steeds in.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan hoog op de poten, de oren worden naast de kop gedragen en de staart wordt veelal tussen de poten gedragen. Voor staan de honden iets hoger op de poten dan achter.

Kleur

De kleur van de vacht is zwart, met wit en bruin. De rug is vaak zwart en de poten onderaan wit, maar diverse varianten zijn mogelijk.

Schofthoogte

De schofthoogte van de volwassen Srpski trobojni gonic reu is 51 cm en van de teef 49 cm.

Ogen

De ogen van dit ras zijn donker van kleur.

Vacht

De vacht is kort, veel verzorging is er dan niet nodig. In de rui periode is het wel verstandig om eens flink te borstelen zodat de haren er goed uit komen.

Staart

De staart is dun en wordt naar beneden gedragen, vaak ook tussen de poten, voornamelijk als de honden stil staan.

Overige

De Srpski trobojni gonic wordt ingezet voor de jacht op wilde zwijnen en herten. Ook jagen zij op vossen en hazen, bewegen is dan ook iets dat het ras graag doet!

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Hoi ik ben Kim en wij hebben twee honden, één Toller, en een Boxer pup.
antwoord
https://desinsection.com/dezsredstva/fendona/ - https://i.ibb.co/c3d7zty/97.jpg Жилищная санэпидемстанция СЭС-Контроль осуществляет санитарно-эпидемиологические услуги ...
antwoord
Эпидемическая организация Пестконтроль осуществляет профилактический сервис по вытравливанию насекомых в СПБ и близкой области. ...
antwoord
Муниципальная компания ДезКонтроль оказывает профилактические дезуслуги по дезинфекции насекомых в Петербурге и граничащих районах. ...
antwoord
https://descontrol.pro/dezsredstva/al-facin/ - https://i.ibb.co/jb0zbhC/45.jpg Городская компания СЭС-Контроль оказывает профилактические дезуслуги по травлению ...
antwoord
https://descontrol.pro/dezsredstva/cifoks/ - https://i.ibb.co/L6fvPHv/23.jpg Эпидемиологическая санэпидстанция ДезКонтроль производит дезинсекционные дезуслуги по ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden