WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Steirische rauhhaarbracke

Steirische rauhhaarbracke

De Steirische rauhhaarbracke is een ras dat fors gebouwd is, het ziet er meteen uit als een echte werkhond. Ze hebben een goed uithoudingsvermogen en ze komen uit Oostenrijk. Ze worden daar o.a. ingezet om gewonde dieren op te speuren op ruw terrein en ook op grote hoogte. Ze hebben er alles voor over om hun werk goed te kunnen doen, ze hebben een grote wilskracht.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het ras wordt ingezet om gewonde dieren op te speuren op grote hoogte en op ruw terrein. Ze hebben hangende oren, de staart wordt naar beneden gedragen en ze zijn tussen de 45 en de 53 cm hoog. Het zijn honden die niet zo zwaar zijn, maximaal 19 kg en daarom kunnen zij zich ook goed bewegen. Ze zijn flexibel en hebben een goed uithoudingsvermogen waardoor werken voor hen een passie is.

Karakter

Het zijn honden die echt gericht zijn op het zoeken, speuren is voor hen dan ook van belang en wordt van puppy af aan dan ook al met hen gedaan. Ze hebben een goede neus en hebben een goed uithoudingsvermogen. Het zijn dan ook honden die graag bezig zijn en hun werken ook beleven als een passie, ze doen het graag en zetten alles op alles om het gewonde dier te kunnen vinden.

Gebruik/functies

Ze worden ingezet om gewonde dieren op te sporen op ruw terrein en ook op grote hoogte.

Lichaamsbeweging

De honden moeten vaak lang zoeken, een goed uithoudingsvermogen is dan van groot belang. Ook als zij niet aan het werk zijn is bewegen voor het ras van belang.

Verzorging

De verzorging is minimaal, de vacht is niet zo lang maar af en toe borstelen wordt wel aangeraden.

Omgang met kinderen

Het ras voor voornamelijk ingezet om te werken, maar kan ook thuis worden gehouden. Goed socialiseren is dan van groot belang en dan kan hij goed overweg met kinderen.

Geschiedenis

De Steirische rauhhaarbracke komt uit Oostenrijk en wordt ingezet om gewonde dieren op te sporen op grote hoogte en op ruw terrein.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn tussen de 45 en 53 centimeter hoog, ze wegen gemiddeld tussen de 16 en 19 kg. De oren worden hangend gedragen en de staart wordt naar beneden gedragen. De ogen zijn amandelvormig en donker van kleur.

Kleur

De kleur van de vacht is wisselend, variërend van rood tot gelig, soms zijn er wat witte vlekken op de borst aanwezig, maar niet altijd.

Schofthoogte

De schofthoogte van de Steirische rauhhaarbracke is gemiddeld 45 tot 53 cm.

Ogen

De ogen van dit ras zijn donker van kleur.

Vacht

De vacht van dit ras is vrij ruw en stug.

Staart

De staart is dik aangezet en wordt naar beneden gedragen.

Overige

Dit ras komt uit Oostenrijk, ze worden ingezet om gewonde dieren op te sporen op ruw terrein.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Hello everyone, i recommend this good site to all <a href=http://web-cm.info/sitemap.xml>Sitemap</a>, there you will find a lot of coupons for the most popular products and services
antwoord
Hello all, I have a 6 year old female Jack Russell Terrier. She is energetic and sweet , well socialized however sometimes overly protective especially when it comes to me. Recently I started thinking of getting a new dog as I feel it would be good ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden