WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Denk voordat je een hond koopt aan de gevolgen

Denk voordat je een hond koopt aan de gevolgen

Als je een hond wilt, dien je na te denken over de zorgen en kosten daarvoor. Je moet een hond niet een week houden en er dan achter komen dat het niets voor je is. Dan wordt een hond vaak gratis aangeboden, maar dat moet je dus nooit doen, daar komen vaak handelaren op af.

Het dierenleed is dan vaak niet te overzien. Je zult dit nooit bewust zo gewild hebben, maar toch, mensen doen alles voor geld, ook al beloven ze een prachtige toekomst voor jouw hond.

 Het is zaak voordat je een hond koopt een en ander te overdenken. Je komt dan nooit voor het probleem te staan om het dier elders te moeten huisvesten. Als je een hond koopt probeer dan tot en met het einde van zijn leven een goede baas te zijn. Een goede baas geeft zijn hond eten en drinken, onderdak en liefdevolle aandacht. Ook een bezoek aan de dierenarts hoort erbij. En een einde zonder te hoeven lijden.

Wie in het gezin wil er een hond?

Zijn het de kinderen, of vind jij het wel erg gezellig? Alleen een hond kopen voor de kinderen is geen goede zaak. Er worden allerlei goed bedoelde afspraken gemaakt over eten en drinken geven, over het uitlaten van de hond en het borstelen. Enkele weken zal dit prima gaan. Dit is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en het consequent zijn van de ouders. Daarna zul je ook zelf wat zorg over moeten nemen. Kinderen gaan naar school, worden ziek, hebben geen zin, spreken af met vriendjes enz. In de praktijk komt vaak het zorgen voor de hond, voor rekening van de ouder die het meest thuis is. Denk ook aan het extra moeten stofzuigen in de tijd dat de hond extreem verhaart.

Een hond voor de kinderen nemen is dus oké als je er zelf ook achter staat. Anders wordt het een grote belasting, wat betreft tijd, kosten en extra werk. 

Heb je genoeg tijd voor de hond?

De verzorging van een hond kost tijd: het uitlaten, het spelen, het borstelen. Heb je een enorme drukke baan, een gezin en veel verplichtingen in de avonduren, is een hond nemen dan wel een goed idee? Het kan heel ontspannend zijn een wandeling met je hond na een enerverende vergadering.

Maar is het eerlijk tegenover de hond, dat hij moet wachten totdat jij eens tijd hebt? Een hond is ermee gebaat dat er regelmaat zit in een dag. Hij verdient dit ook. De hele dag binnen liggen is voor de hond niet erg aantrekkelijk. Hij moet erop uit kunnen gaan met zijn baas.

Het borstelen, niet zo heel erg tijdrovend, maar het moet wel gebeuren en niet alleen wanneer hij voor de jaarlijkse enting naar de dierenarts gaat. Een goede vachtverzorging, daar hoort ook bij een regelmatig terugkerende controle op teken en vlooien.

Het opvoeden van de hond zou niet veel tijd hoeven kosten, als je veel met je hond bezig bent gaat dit in een moeite door. Een hondencursus daarentegen, kost je wel een avondje weg en het oefenen van de vaardigheden thuis, elke dag weer.

Het kostenplaatje kan ook een rol spelen. Je kunt de pech hebben dat een hond nogal eens naar de dierenarts moet. Het voer, de hondenbelasting en de dierenarts zijn toch niet te verwaarlozen extra vaste lasten. Overdenk al deze zaken en zijn dit allemaal geen problemen in jouw situatie dan kun je gerust een hond nemen. Je zult er dan een vriend bij krijgen voor het leven.


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden