WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Op vakantie met de hond

Op vakantie met de hond

Indien u op vakantie met de hond gaat, heeft u te maken met regels en beperkingen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste zaken waar u met een vakantie met uw hond rekening mee moet houden. Ook geven wij u tips om eenvoudig een leuk vakantieadres te vinden waar uw hond welkom is.

Vakantie met de hond in het buitenland

Sinds juli 2004 gelden er binnen de Europese Unie algemene regels voor het vervoeren van honden. Deze regels zijn:

  • Uw hond moet in het bezit zijn van een dieren paspoort volgens Europees model;
  • Uw hond moet geregistreerd zijn;
  • Uw hond moet tegen rabiës gevaccineerd zijn.

Een aantal landen zoals Ierland, Zweden, Malta en Groot Brittannië hebben aanvullende eisen. Landen die geen lid van de Europese Unie zijn hebben hun eigen eisen. Zo is een muilkorf soms verplicht, mogen honden niet voor in de auto zitten, is een hondengordel soms verplicht en moet de hond op veel plaatsen zijn aangelijnd. Ook is er soms een verbod op de invoer van bepaalde hondenrassen of zeer jonge honden. Zo zijn in Zwitserland en Denemarken bepaalde rashonden zoals de Pitbull Terrier verboden.

Ontwormen van honden

Ook gelden er in bepaalde landen, bijvoorbeeld Noorwegen en Finland, regels ten aanzien van het ontwormen van honden en moet dit in het dierenpaspoort vermeld worden. Uw dierenarts kan u verder informeren.

Welke regels gelden in welk land?

Indien u wilt weten welke regels in welk land gelden, kunt u het beste bij het verkeersbureau van het betreffende land informeren. Uw dierenarts kan u informeren over verplichte inentingen, kuren tegen het ontwormen, het dierenpaspoort, chippen en registratie.

Tips voor autovakantie met honden algemeen

  • Zorg ervoor dat uw hond gewend is aan auto rijden voor u met uw hond op vakantie gaat.
  • Zorg ervoor dat uw hond voldoende ruimte in de auto heeft en bijvoorbeeld in zijn mand kan liggen.
  • Tijdens de rit met de auto uw hond regelmatig laten drinken en plassen. Laat uw hond minstens om de 2 uur even een stukje lopen en tot rust komen.
  • Sommige honden hebben last van "wagenziekte". Ze kunnen dan misselijk worden en moeten dan overgeven. Dit kunt u mogelijk voorkomen door uw hond tabletjes tegen deze "wagenziekte" te geven.

Auto vakantie met hond, route nauwkeurig plannen

Indien u met de auto op vakantie gaat en uw hond mee neemt, is het zaak de route naar uw vakantieadres zorgvuldig te plannen. Neem een route waar u onderweg kunt stoppen en uw hond uit kunt laten, dus vermijd uren achter elkaar drukke snelwegen te nemen. Zoek zoveel mogelijk "groene routes" en probeer onnodig autorijden te voorkomen.

Reisverzekering is belangrijk

Indien u met de hond op vakantie gaat is een reisverzekering waarop uw hond ook meeverzekerd is, bijzonder belangrijk. Informeer bij het afsluiten van een reisverzekering of uw hond tegen medische kosten en dergelijke meeverzekerd kan worden.

Kamperen met uw hond

Veel hondenliefhebbers geven er de voorkeur aan om hun vakantie met hond op een camping door te brengen. Op de website www.honden-campings.nl vindt u een groot aanbod campings in Nederland en heel Europa waar honden welkom zijn.

Hoe vindt u eenvoudig een vakantiehuis of vakantiepark waar honden zijn toegestaan?

Het is vaak niet eenvoudig om een vakantiehuis te vinden waar honden zijn toegestaan, zeker niet als u meerdere honden op vakantie mee wilt nemen.

Op vakantie-met-huisdieren.nl vindt u een groot aanbod vakantiehuizen en vakantieparken in Nederland en heel Europa waar 1 of meerdere honden zijn toegestaan. U vindt er ook een groot aanbod vakantiehuizen met goed omheinde tuin. U kunt er ieder hondvriendelijk vakantiehuis online boeken.


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Met honden op vakantie.

Algemene informatie

Met honden op vakantie.

Met honden op vakantie. Wie met zijn honden op vakantie wil, merkt al snel dat het vinden van een leuke en betaalbare accommodatie niet eenvoudig is. Zo zijn er maar weinig echt hondvriendelijke vakantiehuizen te huur en meestal maar een beperkt aantal honden toegestaan.

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden