Afbeelding Vakantievieren met de viervoeter? Zo doe je dat!

Vakantievieren met de viervoeter? Zo doe je dat!

Afgelopen jaar werd het opeens breed in de media uitgemeten en het lijkt een steeds grotere uitdaging te worden; een geschikte oppasplek vinden voor je huisdier wanneer je op vakantie bent. Voor een kat is het vaak nog wel te doen, maar voor een hond is dat een ander verhaal. Uiteraard wil je wel dat je hond in vertrouwde handen is en je je geen zorgen hoeft te maken. Maar wat een nog leuker (en voordeliger!) idee is, is om je hond juist mee te nemen op vakantie. Zo kun je al deze leuke momenten en herinneringen juist delen met je meest trouwe vriend. Hoe je dit aanpakt, een vakantie met je hond? Hier goede tips! 

Het vervoer 

Allereerst natuurlijk het vervoer. Je kunt je hond in principe meenemen op vliegvakantie, maar echt een aanrader is het niet. Zeker niet wanneer het voor een korte periode is, de impact voor een hond is namelijk ontzettend groot. Zowel de indrukken die hij of zij onderweg allemaal opdoet als de jetlag, kan van grote invloed zijn. Kies daarom liever voor een autovakantie, iets wat ook grote impact heeft op een huisdier. Daarom is het goed om je huisdier hierop voor te bereiden en al eens te oefenen met het vervoer per auto. Doe dit voor kleine stukjes en in een geschikte box hiervoor. Dit kan enorm het verschil maken. Een fietsvakantie is natuurlijk helemaal ideaal, dan kan de hond aangelijnd gewoon (stukken) meelopen.  

De bestemming 

Dan is het nog goed om even na te gaan waar je heen gaat voor een vakantie met de hond. Niet overal zijn honden helaas nog welkom. Een goede tip hiervoor is de Center Parcs parken. Mede omdat ze hondvriendelijk zijn, zijn deze parken een enorme aanrader. Daarnaast zijn Center Parcs vaak ook op plekken waar je heerlijk met de hond kunt wandelen, waardoor het ook echt van meerwaarde is voor zowel jou als de hond. Daarnaast bieden de huisjes genoeg ruimte en groen om even je hond heerlijk te laten uitwaaien. Dus Center Parcs zijn goed om eens te verkennen voor je vakantie met de hond, en vaak zijn deze parken dichterbij dan je denkt!

Kortom; wanneer je kijkt naar de pensionkosten voor je hond wanneer je met vakantie gaat zul je schrikken van de prijs ervan. Het is daarom aan te raden ook eens naar de mogelijkheden te kijken waar het gaat om een vakantie met je hond samen. En eerlijk is eerlijk; eigenlijk is het ook veel leuker om deze herinneringen gezellig samen te maken!