WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Blaffen

Blaffen

Iedereen kent het wel: blaffende honden. Maar waarom blaffen honden en wat is er tegen te doen. Wat moet ik wel en niet toelaten bij een hond die blaft?

Honden die blaffen 

De meeste honden blaffen wel eens, maar er zijn ook honden die altijd en overal blaffen. Dit kan door de eigenaar of door de buurt worden ervaren als hinderlijk gedrag dat voor overlast zorgt. Er zijn verschillende manieren van blaffen die voor deze overlast zorgen, we noemen er een aantal:
- De hond is de hele dag alleen thuis, iedere keer als er iemand voorbij loopt slaat de hond aan. Dit gedrag kan ook doorzetten tot wolvengehuil, zeker wanneer honden alleen zijn kan dit een teken zijn dat ze de baasjes missen en zich vervelen. (de huishond)
- De hond zit in de nacht buiten in de kennel, in plaats van te gaan slapen is de hond erg alert en op elke stem en op elk geluid slaat de hond aan. (de waakhond).
- Een hond kan gaan blaffen wanneer hij andere honden ziet, dit kan zijn uit speelsheid, maar het kan ook zijn uit dominantie of angst.

Blaffen hoort bij de hond 

Zo zijn er een groot aantal voorbeelden op te noemen waardoor honden gaan blaffen. Het blaffen hoort bij een hond, maar een baasje heeft zelf in de hand wanneer de hond wel en wanneer de hond niet mag gaan blaffen. Het is hierbij belangrijk dat er consequent wordt omgegaan van pup af aan. De puppy periode is een belangrijke periode voor de hond waarin hij veel kan leren. Wanneer de hond dan gaat blaffen wanneer de bel gaat, is dat op zich geen probleem, tenzij hij door blijft blaffen. Maar wanneer de hond in de nacht aan blijft slaan, als er niets aan de hand is, dan kan dit irritaties opwekken. Het is dan belangrijk dat het baasje eerst gaat kijken of er een reden is om te blaffen, wanneer dit niet zo is leg je de hond op de plaats en ga je weer naar boven. Maar zodra de hond weer gaat blaffen wanneer je boven bent, dien je hem te negeren wordt vaak gezegd. Toch is er een risico dat de hond dan door blijft gaan en kun je beter een keer ‘nee' of ‘foei' roepen.

Straffen 

Voordat men de hond straft wanneer de hond aan het blaffen is, is het eerst belangrijk om te kijken of de hond een doel heeft om te blaffen. Als de bel gaat wil de hond het baasje waarschuwen dat er iemand aan de deur staat. Maar er zijn ook honden die de hele dag door blaffen ook al is er niets aan de hand, dan kan het zaak zijn om hier wat aan te doen en de hond te ‘heropvoeden'. Het is belangrijk dat het baasje consequent is en positief gedrag van de hond gaat belonen. Wanneer de hond namelijk niet blaft bij een situatie waarin hij dat voorheen wel deed, kun je hem uitbundig knuffelen, met een balletje spelen of iets doen waar de hond blij van wordt. Het gaat er om dat de hond door heeft dat hij het goed heeft gedaan. Er hoeft niet altijd met koekjes gewerkt te worden, spelen en knuffelen is voor de hond net zo goed een beloning en nog beter ook voor zijn gewicht.

Blaffen is natuurlijk 

Honden blaffen ook vaak wanneer de postbode komt. Dit hebben veel honden in zich. Ook dit gedrag is af te leren, maar laat een hond wel eens blaffen, blaffen is namelijk een natuurlijk gedrag van een hond. Vroeger huilden wolven naar elkaar om de andere wolven te roepen, dit gedrag zit er bij honden ook in, denk maar eens aan het luiden van de klokken en de sirenes. Als je goed luistert hoor je vaak ook honden ‘huilen'. Zij doen mee met het geluid van de sirenes. Het kan ook zomaar zijn dat de hond zich enorm verveelt, zorg goed voor hem. Ook voor honden geldt regelmaat: geen hele dag alleen thuis, op tijd naar buiten en bewegen. De hond moet zijn energie kwijt raken op een goede manier.
Misschien ten overvloede: een kip kakelt, een haan kraait, een koe loeit enz. en een hond blaft.
Het speelse blaffen is goed te onderscheiden van "het waarschuwen van de baas" blaffen.


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum

Beste hondenliefhebbers, Heb van de week een treinkaartje gekocht via https://goedkoop-treinkaartje.nl. Gaat om een actiekaartje en vroeg mij af of deze ook gewoon is te combineren met een dagkaart hond. Een dagkaart hond kan je bij de automaat op ...
antwoord
Goedemiddag allemaal! Zelf echt fanatiek geworden sinds ik een boxer heb. Luna is een boxer van 3 jaar oud. Belangrijkste eigenschappen zijn toch wel lief, trouw en speels. Hoop op het forum tips en vermaak te vinden. Zelf al verschillende cursussen ...
antwoord
http://pxkaos-official.cba.pl/profile.php?lookup=3521 купить справку люберцы купить справку о болезни задним числом
antwoord
http://szkolalb.cba.pl/profile.php?lookup=8269 медицинские справки в люберцах справка о временной нетрудоспособности
antwoord
http://dsj4-cup.cba.pl/profile.php?lookup=7702 мед справки недорого купить поддельная справка о болезни
antwoord
http://www.mysticteam.aaf.pl/profile.php?lookup=89 медицинская справка красносельская официальная справка о болезни
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden