WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Hond thuis trainen

Hond thuis trainen

Heb je een fijne tuin, dan is dat een prima plek om de eerste oefeningen met je hond te doen. Er is minder afleiding dan op straat en op de hondencursus. En niet op de laatste plaats het is erg dichtbij en dus kun je enkele keren per dag een oefening trainen. Eens per week op de hondencursus is echt niet voldoende. Train daarom je hond ook thuis!

Trainen 

Je kunt je natuurlijk beperken tot het trainen van je hond thuis en geen hondencursus gaan volgen. Prima, als je al verschillende honden hebt opgevoed kun je dat ook best zelf. Je mist wel het spelen van jouw hond met andere honden en de tips van de instructeur, want elke hond is toch weer anders. Zoals ook elk ras zijn eigen karakterkenmerken heeft. Het is best mogelijk om deze zaken zelf aan te vullen: je laat je hond in de buurt spelen en je leest boeken over jouw speciale ras.
Heb je een baan met onregelmatige diensten dan is het best moeilijk om een vaste avond vrij te maken voor een hondencursus.

Spelen 

Je gaat dus zelf met je hondenmaatje aan de slag. Zorg ervoor dat je regelmatig traint met je hond. In het begin niet te lang achter elkaar. Bouw de tijd van training op. In het begin is spelen met je hond van het grootste belang. Een pup heeft behoefte aan aandacht, spel en voldoende rust (natuurlijk ook eten en drinken).

Spelenderwijs kun je een pup al veel leren. Je laat hem bijvoorbeeld niet in je handen bijten met zijn scherpe melktandjes, maar geeft hem een alternatief, een speeltje dat geheel veilig is om flink in te bijten. Speel met de bal en leg deze weg als jij wilt stoppen. Zo leert de hond dat jij bepaalt wat er gebeurt. Als je met een bal speelt, laat de pup dan niet onbeperkt achter de bal aan rennen. Teveel belasting is niet goed, vooral al die draaiende bewegingen die worden gemaakt tijdens het weglopen en weer terugkomen. Een pup geeft namelijk niet altijd zelf aan wanneer hij doodmoe is.

Oudere hond 

Bij een wat oudere hond kun je trainen wat je belangrijk vindt. De gewone commando's zijn altijd handig als een hond die kent: zit, af, volg en blijf. Dit zijn de meest gebruikte. Met deze zul je dan ook waarschijnlijk beginnen bij een pup.
Je hond luistert hier goed naar, je hebt een fijn maatje erbij. Maar jij wilt meer!
Je hebt bijvoorbeeld een heel atletisch gebouwde hond. Niets weerhoudt je ervan deze hond extra te trainen: behendigheid bijvoorbeeld. Dat is ook plezier voor twee. Je hond gaat als een speer en houdt de baas dat nog wel bij?

Zo zijn er nog andere zaken die je extra kunt trainen, apporteren, zoeken, zwemmen, aan de fiets lopen, voedsel weigeren van vreemden. Heb je een hele harde werker dan kun je met je hond al deze zaken aanpakken. Zo krijg je een hond, die zich niet verveelt. Hij wordt uitgedaagd.
Het komt het gedrag van de hond ten goede als hij wordt geactiveerd en gestimuleerd. Je zult geen luie hond krijgen, maar een hond die graag werkt voor zijn baas. 


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum

Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Hello everyone, i recommend this good site to all <a href=http://web-cm.info/sitemap.xml>Sitemap</a>, there you will find a lot of coupons for the most popular products and services
antwoord
Hello all, I have a 6 year old female Jack Russell Terrier. She is energetic and sweet , well socialized however sometimes overly protective especially when it comes to me. Recently I started thinking of getting a new dog as I feel it would be good ...
antwoord
Hallo, Ik denk erover een Spaanse Mastin als waakhond te nemen. Ik woon op het platteland met een grote tuin, twee hondjes (teefjes) en twee huiskatten. Plus daarnaast nog negen katten die mijn tuin bevolken en die ik dagelijks voeder. Een Spaanse ...
antwoord
Tja honden boos soms lijkt het er wel op dat je hond van woede uit barst nou soms vergis je je want honden kunnen dan juist wel blij zijn soms zien mensen hun gezichtsuitdrukking niet goed en dan lijkt het wel als je hond je wil slaan dus als je ...
antwoord
Hoi, in november ga ik de opleiding honden-kattenbesluit volgen omdat ik volgend jaar iets met honden en katten wil gaan doen. Zijn er misschien mensen in het bezit van boeken over deze opleiding? omdat ik me nu alvast wil verdiepen in de ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden