WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Hond thuis trainen

Hond thuis trainen

Heb je een fijne tuin, dan is dat een prima plek om de eerste oefeningen met je hond te doen. Er is minder afleiding dan op straat en op de hondencursus. En niet op de laatste plaats het is erg dichtbij en dus kun je enkele keren per dag een oefening trainen. Eens per week op de hondencursus is echt niet voldoende. Train daarom je hond ook thuis!

Trainen 

Je kunt je natuurlijk beperken tot het trainen van je hond thuis en geen hondencursus gaan volgen. Prima, als je al verschillende honden hebt opgevoed kun je dat ook best zelf. Je mist wel het spelen van jouw hond met andere honden en de tips van de instructeur, want elke hond is toch weer anders. Zoals ook elk ras zijn eigen karakterkenmerken heeft. Het is best mogelijk om deze zaken zelf aan te vullen: je laat je hond in de buurt spelen en je leest boeken over jouw speciale ras.
Heb je een baan met onregelmatige diensten dan is het best moeilijk om een vaste avond vrij te maken voor een hondencursus.

Spelen 

Je gaat dus zelf met je hondenmaatje aan de slag. Zorg ervoor dat je regelmatig traint met je hond. In het begin niet te lang achter elkaar. Bouw de tijd van training op. In het begin is spelen met je hond van het grootste belang. Een pup heeft behoefte aan aandacht, spel en voldoende rust (natuurlijk ook eten en drinken).

Spelenderwijs kun je een pup al veel leren. Je laat hem bijvoorbeeld niet in je handen bijten met zijn scherpe melktandjes, maar geeft hem een alternatief, een speeltje dat geheel veilig is om flink in te bijten. Speel met de bal en leg deze weg als jij wilt stoppen. Zo leert de hond dat jij bepaalt wat er gebeurt. Als je met een bal speelt, laat de pup dan niet onbeperkt achter de bal aan rennen. Teveel belasting is niet goed, vooral al die draaiende bewegingen die worden gemaakt tijdens het weglopen en weer terugkomen. Een pup geeft namelijk niet altijd zelf aan wanneer hij doodmoe is.

Oudere hond 

Bij een wat oudere hond kun je trainen wat je belangrijk vindt. De gewone commando's zijn altijd handig als een hond die kent: zit, af, volg en blijf. Dit zijn de meest gebruikte. Met deze zul je dan ook waarschijnlijk beginnen bij een pup.
Je hond luistert hier goed naar, je hebt een fijn maatje erbij. Maar jij wilt meer!
Je hebt bijvoorbeeld een heel atletisch gebouwde hond. Niets weerhoudt je ervan deze hond extra te trainen: behendigheid bijvoorbeeld. Dat is ook plezier voor twee. Je hond gaat als een speer en houdt de baas dat nog wel bij?

Zo zijn er nog andere zaken die je extra kunt trainen, apporteren, zoeken, zwemmen, aan de fiets lopen, voedsel weigeren van vreemden. Heb je een hele harde werker dan kun je met je hond al deze zaken aanpakken. Zo krijg je een hond, die zich niet verveelt. Hij wordt uitgedaagd.
Het komt het gedrag van de hond ten goede als hij wordt geactiveerd en gestimuleerd. Je zult geen luie hond krijgen, maar een hond die graag werkt voor zijn baas. 


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden