WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Hondenvoer

Hondenvoer

Welk hondenvoer is nu het beste voor mijn hond? In dit artikel vind je een aantal tips over hondenvoeding. Kies het juiste hondenvoer voor uw hond!

Hondenvoer vroeger

Tientallen jaren geleden aten de honden de restjes van de tafel, oud brood met karnemelk of aardappelen die over waren. Er waren geen zakken hondenbrokken of zakken met hondendiner. In oude films zie je honden uit vuilnisbakken eten. De meeste honden waren broodmager. Niet zo gek, als je bedenkt, dat de mensen zelf nauwelijks genoeg te eten hadden. En in bijna ieder gezin was wel een hond aanwezig. Hij liep rondom het huis, of ging verder weg. De hond was er gewoon, maar kreeg niet de zorg en aandacht die we nu aan ons huisdier geven.

Goede hondenvoeding van tegenwoordig

Nu nemen mensen een hond als ze er tijd en geld voor hebben, een veel bewustere keuze dus. De hond telt ook echt mee. We houden rekening met hem. Gaan wij op vakantie en kan hij niet mee, dan wordt voor de hond een pension geregeld. Is hij ziek dan gaan we naar de dierenarts. En natuurlijk geven we hem altijd vers water en een goede maaltijd.

Brokken of diner?

Je koopt een puppy en de eerste tijd geef je hem de brokken die de fokker hem gaf. Wat later kun je veranderen van voer, hoeft niet natuurlijk. Als je verandert doe dat dan geleidelijk. Je mengt de bekende brok met een handjevol van de nieuwe brok. Dit handje vol wordt een beker, anderhalve beker enz. totdat de nieuwe brok de oude helemaal heeft vervangen. Houd de ontlasting goed in de gaten. Bevalt de nieuwe brok, dan blijf je daarbij. Ga niet teveel van voer wisselen.

Sommige honden zijn gevoelig daarvoor en kunnen diarree krijgen. Je weet bij teveel wisselingen ook niet of de hond de juiste bouwstoffen binnenkrijgt. Er wordt goed aandacht besteed aan hondenvoer. Toch kan het zijn dat jouw hond speciaal voer nodig heeft. Bijvoorbeeld bij een allergie (ja, dat kan bij honden helaas ook). De dierenarts is dan de aangewezen persoon om jou daarbij te helpen en te adviseren. Dierenspeciaalzaken weten ook enorm veel over voer en dieren, maar sommige zaken horen bij de dierenarts thuis.

Wat ga je geven aan jouw hond, die alles mag eten, brokken of diner? Jij beslist voor de hond. Een lekker knapperige brok of voer vermengd met lauw water. Sommige baasjes denken dat ze af moeten wisselen. Dat is echter niet nodig. Is een hond gewend aan brokken dan is diner vreemd voor hem en andersom ook. Een hond met een goed gebit kan heerlijk kauwen op zijn brok. Zorg wel dat hij altijd vers water bij kan. Dit geldt trouwens ook als de hond diner eet in plaats van brokken.

Koop het hondenvoer in grote verpakkingen, dat scheelt je veel geld. Het hondenvoer moet je wel goed afgesloten kunnen bewaren. Zeker bij heet weer. Geef nooit hondenvoer waarvan de datum is verlopen. Verdeel de porties over twee keer per dag. Op het pak of de zak van het hondenvoer staat hoeveel de hond per dag moet eten. Dit zijn echter gemiddelden. Jij weet zelf of je een actieve of knuffelhond hebt en pas daar de hoeveelheid eten op aan.


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden