WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Met de hond op cursus

Met de hond op cursus

Een hond wil veel leren, dit kun je zelf doen, maar je kunt ook met de hond op cursus gaan. Het kan ook een keuze zijn om samen met andere honden lekker buiten op een veld te gaan spelen. Het gaat er om dat de hond in contact komt met andere honden, op een cursus kan dit stap voor stap gedaan worden.

Voordelen van de hondencursus

Het voordeel van de hondencursus is dat de hond in contact komt met andere honden. Daarnaast gaat alles onder begeleiding, de baasjes krijgen te horen wat ze moeten doen en op welke manier. Vaak wordt het ook voorgedaan zodat duidelijk is wat men door een bepaalde oefening gaat verwachten van de hond. Het kan ook zijn dat er een examen is na acht weken, of na twaalf weken. Het is niet verplicht om aan een examen mee te doen, maar doe je het wel dan ga je op deze manier wel zelf serieus met de hond aan de slag en je stelt het oefenen niet uit (als het regent bijvoorbeeld) zodat je het diploma gaat behalen.

Het is belangrijk dat de hond goed luistert en wanneer de hond jong is kun je hem spelenderwijs aan je binden, zodat je een prima band opbouwt. Je kunt de hond veel aanleren wanneer hij nog jong is, een hond werkt in principe graag voor de baas. Zorg er daarom voor dat je samen een fijne band krijgt en naar de cursus gaan is een uitstapje voor allebei. Laat ook huisgenoten eens mee gaan kijken, zodat ook zij het belang ervan inzien en op eenzelfde manier helpen bij de opvoeding van de hond. Naar de baas luisteren en dan met andere honden samen spelen als beloning. Als de honden positieve ervaringen opdoen zullen ze graag mee gaan naar de cursus, om daarna in een hele diepe slaap thuis weer tot rust te komen. Al deze ervaringen op de cursus kosten een pup enorm veel energie.

Welke cursussen zijn er?

Er zijn verschillende cursussen waar je met de hond naar toe kunt gaan. Om te beginnen zou je naar de puppycursus kunnen gaan wanneer hij alle entingen heeft gehad. De hond komt hier spelenderwijs in contact met soortgenoten en ze kunnen samen stoeien. Dat is goed voor de socialisatie. Het gaat er om dat honden met elkaar om leren gaan en de taal van elkaar leren begrijpen. Wanneer een hond op de rug gaat liggen is dat vaak onderdanigheid, andere honden weten dat en zullen dan snuffelen en daarna weer verder spelen. Dit kunnen honden van jongs af aan al leren, daarom is het altijd aan te raden met de honden een puppycursus te volgen. Daar krijg je ook de basisinformatie voor de eerste oefeningen.

Ook zijn er cursussen (de meeste eigenlijk wel, omdat op de jonge pup geen druk moet staan) waarbij de pups de eerste weken alleen samen gaan spelen en daarna pas echt gaan oefenen met zit en af. Dit is de keuze die je zelf maakt. Je kunt ook naast de cursus zelf oefeningen aan de hond leren, (alleen de cursus volgen is echt niet voldoende) de heel jonge hond pikt namelijk snel signalen op, hij hoeft geen dingen af te leren alleen maar nieuwe zaken aan te leren.

Als je de hond het af en zit al eerder aan wilt leren dan wanneer men er op de cursus aan toe is, zijn er verschillende manieren om dit aan te leren. Wees wel consequent en geef steeds hetzelfde commando. En lukt het eens een keer niet zo goed, stop er dan even mee. Je kunt namelijk ook te veel oefenen en te veel vragen van je hond, vooral bij een pup. In ieder geval is het belangrijk dat de pup op tijd een beloning krijgt. Als de pup eenmaal door heeft wat hij moet doen en dan een beloning krijgt, zal hij zeker zijn best blijven doen, want welke gezonde hond is er nou niet dol op eten?

 


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum

Beste hondenliefhebbers, Heb van de week een treinkaartje gekocht via https://goedkoop-treinkaartje.nl. Gaat om een actiekaartje en vroeg mij af of deze ook gewoon is te combineren met een dagkaart hond. Een dagkaart hond kan je bij de automaat op ...
antwoord
Goedemiddag allemaal! Zelf echt fanatiek geworden sinds ik een boxer heb. Luna is een boxer van 3 jaar oud. Belangrijkste eigenschappen zijn toch wel lief, trouw en speels. Hoop op het forum tips en vermaak te vinden. Zelf al verschillende cursussen ...
antwoord
http://pxkaos-official.cba.pl/profile.php?lookup=3521 купить справку люберцы купить справку о болезни задним числом
antwoord
http://szkolalb.cba.pl/profile.php?lookup=8269 медицинские справки в люберцах справка о временной нетрудоспособности
antwoord
http://dsj4-cup.cba.pl/profile.php?lookup=7702 мед справки недорого купить поддельная справка о болезни
antwoord
http://www.mysticteam.aaf.pl/profile.php?lookup=89 медицинская справка красносельская официальная справка о болезни
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden