WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Sporten met de hond

Sporten met de hond

Sporten met de hond is leuk, ervaar het daarom eens zelf, steppen, fietsen, hardlopen een cursus? Allemaal mogelijkheden waar je samen van kunt gaan genieten en de band wordt steeds beter.

Samen hardlopen met de hond

Als je actief wilt zijn met de hond kun je samen gaan hardlopen. Je kunt een speciale riem kopen die je om je middel kunt doen en daar maak je de riem van de hond aan vast. Op deze manier heb je de handen vrij tijdens het hardlopen en kan de hond nergens naar toe. De hond moet wel bij je blijven lopen, anders ga je namelijk mee. Het is belangrijk dat de hond wordt aangeleerd dat hij gaat volgen en niet vooruit gaat lopen zodat jij er achter aan moet lopen. Sporten met de hond is leuk, maar ben wel alert dat de hond niet met jou gaat lopen. Jij bent de baas en de hond moet netjes naast je lopen, soms is het leuk om even een stuk wat harder te gaan zodat je achter de hond aan moet rennen, maar leer hem het commando stop zodat hij op tijd gaat stoppen zodat jij weer even tot rust kunt komen. Samen kun je op deze manier veel plezier beleven en je bent beide de energie kwijt.

De hond gaat mee op cursus

Als je bezig wilt zijn met de hond zijn er verschillende cursussen die je samen kunt volgen. Je kunt samen steppen of samen langs het strand een cursus gaan doen. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden waar de baasjes gebruik van maken. Het is van groot belang dat de hond op de cursus ook wat kan leren en uitdaging heeft. Het is aan de baas om te kijken wanneer de hond voldoende uitdaging heeft, de hond moet in ieder geval iedere week weer wat nieuws kunnen leren, op deze manier is de hond in de avond ook mentaal moe van de cursus die hij overdag heeft mogen meemaken.

De hond trainen als speurder

Het is leuk om met je hond bezig te zijn, honden vinden het fijn om voor de baas te werken en je kunt daarom je eigen hond gaan trainen als speurhond. Hoe ga je te werk?

  • Verstop een paar koekjes;
  • Zorg dat de hond dit verstoppen niet heeft gezien;
  • Geef de hond het commando zoek;
  • De hond zal rond gaan lopen en als hij bijna in de buurt is kun je roepen vast, de hond weet dan dat hij het koekje bijna heeft gevonden;
  • Als hij het koekje heeft gevonden kun je hem uitbundig belonen met een speciaal speeltje.
  • Als de hond op deze manier beloond wordt, legt de hond de link met samen spelen, hij krijgt er wat leuks voor als hij voor je werkt. Je kunt in plaats van koekjes verstoppen ook andere speeltjes verstoppen of kleding. Op deze manier leert de hond ook andere dingen zoeken.


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum

Beste hondenliefhebbers, Heb van de week een treinkaartje gekocht via https://goedkoop-treinkaartje.nl. Gaat om een actiekaartje en vroeg mij af of deze ook gewoon is te combineren met een dagkaart hond. Een dagkaart hond kan je bij de automaat op ...
antwoord
Goedemiddag allemaal! Zelf echt fanatiek geworden sinds ik een boxer heb. Luna is een boxer van 3 jaar oud. Belangrijkste eigenschappen zijn toch wel lief, trouw en speels. Hoop op het forum tips en vermaak te vinden. Zelf al verschillende cursussen ...
antwoord
http://pxkaos-official.cba.pl/profile.php?lookup=3521 купить справку люберцы купить справку о болезни задним числом
antwoord
http://szkolalb.cba.pl/profile.php?lookup=8269 медицинские справки в люберцах справка о временной нетрудоспособности
antwoord
http://dsj4-cup.cba.pl/profile.php?lookup=7702 мед справки недорого купить поддельная справка о болезни
antwoord
http://www.mysticteam.aaf.pl/profile.php?lookup=89 медицинская справка красносельская официальная справка о болезни
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden