WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Bolognezer

Bolognezer

De Bolognezer is een op en top gezelschapshondje. Het is een hondje dat zich heel erg richt op zijn baas en gezinsleden. Ze doen alles om baas en gezin te plezieren. Eigenlijk worden ze zelf gewoon een volwaardig gezinslid. Ze zijn heel gevoelig, beschikken over een extra zintuig, waarmee ze mensen heel erg goed aan kunnen voelen en reageren daar dan ook op. Het is een hondje dat graag overal mee naar toe gaat, heerlijke wandelingen wil maken, maar ze kunnen ook heel goed zichzelf een tijdje vermaken en heerlijk rustig thuis zijn. Het is een hondje dat alles van zichzelf geeft.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Bolognezer is een klein compact (vierkant) hondje uit de Bichon groep, ze hebben een vrij lange puur witte pluizige vacht, met zwart pigment op neus, ooganden, lippen en onder de pootjes. De ogen zijn mooi groot en donker zonder dat wit zichtbaar is. De staart wordt over het lichaam gedragen. De oren zijn hoog aangezet, lang en hangen neer, de aanzet is stevig zodat het iets van het hoofd af staat. Het gebit moet een schaargebit zijn. De lengte varieert bij de teefjes tussen de 25 en 28 cm en bij de reutjes tussen de 27 tot 30 cm. Het gewicht ligt rond de 4 kg.

Karakter

Het is een heel lief, gehoorzaam en blij hondje, dat vrolijk maar ook serieus kan zijn. Een echte levende knuffel. Ze willen heel graag aandacht, maar kunnen ook uren zichzelf vermaken. Het is een hondje dat zich hecht aan baas en gezin en soms wat terughoudend kan zijn naar vreemden. De Bolognezer kan waaks zijn maar alleen om iemand aan te kondigen, daarna gaan ze weer rustig hun eigen gang. Het is een heel gevoelig hondje, ze hebben net een zintuig meer. Ze zijn heel erg intelligent.

Gebruik/functies

De Bolognezer is een op en top gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De Bolognezer is een hondje dat houdt van beweging, maar neemt ook genoegen met af en toe wat minder beweging. Ze kunnen heerlijke wandelingen aan, zijn heel erg enthousiast met behendigheid en andere takken van hondensport. Hiervoor moet natuurlijk wel de conditie opgebouwd worden. Maar als het baasje het rustiger aan wil doen, vinden ze dat ook prima.

Verzorging

De verzorging van de Bolognezer is vrij intensief. De vacht vraagt wel wat onderhoud. Een dagelijkse borstelbeurt is aan te raden, maar in ieder geval 1 x per week dient er wel een uur aan besteed te worden. Ze hebben een niet verharende vacht, maar het dode haar blijft daardoor in de vacht zitten en zorgt voor klitten, deze moeten verwijderd worden omdat anders de vacht gaat vervilten. Verder is het zaak om eventuele traanoogjes tegen te gaan. Vaak zie je de witte hondjes met roodbruine verkleuring doordat de traanbuisjes verstopt raken. Elke dag de ogen verzorgen door schoon te maken met afgekoelt gekookt water voorkomt dit. Tanden poetsen hoort er ook bij, elke dag. Verder hoeven ze niet geknipt te worden, alleen soms wat haar onder de pootjes wegknippen. De oren dienen wel goed vrij gemaakt te worden van haar, zodat vuil er niet kan vasthechten. Groot voordeel van deze hondjes is dat de stofzuiger in de kast kan blijven!

Omgang met kinderen

Met kinderen zijn de Bolognezers heel erg goed. Ze hebben een zachtaardig karakter. Het is waarschijnlijk meer zaak goed op te letten dat de kinderen lief met het hondje omgaan als andersom. Als hier goed op gelet wordt, zijn het hele fijne speelkameraadjes.

Geschiedenis

Van de Bolognezer is niet met zekerheid vast te stellen waar ze precies vandaan komen, ze worden nogal verward met de Maltezer. Maar algemeen wordt aangenomen dat hun oorsprong in Italië in Bologna ligt.
Het is een hondje dat zich als geschenk aan de adel door de hele wereld verspreid heeft.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Het is een klein, wit compact hondje met een vlokkerige/krullerige (fluffy) Het grootste uiterlijke kenmerk van de Bolognezer is de vierkante bouw. De lengte van de hond moet evenredig zijn aan de hoogte. Dit geeft het compacte uiterlijk.

Kleur

De Bolognezer is altijd wit en kleurschakeringen of lemon achtige vlekken worden niet toegestaan.

Schofthoogte

De schofthoogte is bij de teefjes tussen de 25 en 28 cm, bij de reuen tussen de 27 en 30 cm.

Ogen

De ogen zijn naar voren in het voorhoofd geplaatst en zijn normaal tot groot, met ronde maar niet uitpuilende ogen. Het oogwit mag niet gezien worden. De randen van de oogleden moeten zwart zijn en de iris is okerachtig donker.

Vacht

De vacht is lang, wit en pluizig, niet platliggend maar in strengen, over het gehele lijf, alleen bij de snuit is het haar wat korter.

Staart

De staart aangezet in de lijn van eht kruis, lang, vol behaard en wordt gedraaid over de rug gedragen.

Overige

In de beweging is het een vrij en een enrgiek hondje met een nobel gedragen hoofd.

In de tegenwoordige Bolognezer komen nogal wat verschillen voor. De rasstandaard geeft een grootte aan die niet (meer) past bij het gewicht. Hierdoor zie je dat fokkers zich houden aan de grootte en dan iets zwaardere hondjes hebben, of aan het gewicht en dan iets kleinere hondjes hebben.

Rasindeling

Rasgroep 9: Gezelschapshonden
» Sectie Bichons

Een bijdrage van : C. Jongejans


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Gezelschapshonden

<img src="https://i.ibb.co/vcPfmhQ/1111.jpg"> Видео абсолютно не повторяется и большинство из них в отличном ХД качестве, все доступно абсолютно ...
antwoord
[img]https://i.ibb.co/vcPfmhQ/1111.jpg[/img] Смотрите абсолютно разное и большинство из них в замечательном hd720 качестве, все доступно без регистрации 24 ...
antwoord
Condooms zijn de moeite waard om online te kopen, want je vindt er niet alleen een extreem grote selectie grotere verpakkingen, maar ook lagere prijzen. We bieden alleen producten aan van bekende fabrikanten zoals Durex, Skyn, Pasante, Skins en ...
antwoord
Als u een nauwkeurig beeld van een gebouw wilt zien voordat het wordt gebouwd, zijn CAD-tekendiensten iets voor u! Met CAD-software kunnen we eenvoudig tekeningen maken van bedrijfsgebouwen voor woongebouwen, hotels, restaurants en meer. ...
antwoord
<img src="https://i.ibb.co/vcPfmhQ/1111.jpg"> Видео абсолютно разнообразное и большинство из них в хорошем ХД качестве, все доступно без смс 7 дней в ...
antwoord
In ons assortiment vind je een grote selectie aan schoonheidsartikelen, gezondheidsvoordelen: https://www.hairfree.lt/sveikatinimo-prekes/sviesos-terapijos-lempos https://www.hairfree.lt/interjero-detales/dirbtiniai-augalai We bieden alleen goederen ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden