WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Braque d'Auvergne

Braque d'Auvergne

De Braque d'Auvergne is een hond die hoort bij de staande jachthonden en bij de spaniels en retrievers. De honden zijn zachtaardig en gehoorzaam. Daarnaast zijn de honden ook moedig en hebben ze een goed uithoudingsvermogen. De honden worden gemiddeld 12 jaar oud en ze zijn erg goed als jachthond. De honden kunnen erg goed met andere honden en ook met kinderen. Het zijn ook goede gezelschapshonden, ze honden hebben niet veel verzorging nodig. Het zijn honden die veel aandacht fijn vinden en lekker willen bewegen, een hond met tuin is daarom wel aan te raden voor deze honden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De raskenmerken van de Braque d'Auvergne zijn dat ze moedig zijn en een goed uithoudingsvermogen hebben. De honden zijn zachtaardig en erg gehoorzaam. Daarom kunnen ze ook erg goed in een gezin met kinderen.

Karakter

Het karakter van de honden is goed voor gezinnen met kinderen. De honden zijn zachtmoedig en kunnen volop bewegen, het uithoudingsvermogen van de honden is namelijk erg goed.

Gebruik/functies

De hond is voornamelijk geschikt als jachthond, maar kan nu ook als gezelschapshond, de Braque d'Auvergne kan zich prima aanpassen.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig, ze vinden het heerlijk om lekker een eind te rennen, dit hebben ze ook nodig. Maar ze passen zich ook prima aan als ze binnen zijn.

Verzorging

De honden hebben niet veel verzorging nodig, op tijd wandelen zodat zij de energie kwijt kunnen en dan is het in orde.

Omgang met kinderen

De Braque d'Auvergne kan goed overweg met kinderen en is erg zachtaardig.

Geschiedenis

De honden werden vroeger veel gebruikt als jachthond, maar ze zijn ook geschikt als gezelschapshond. Het zijn honden die graag onder de mensen zijn maar ze kunnen ook goed met andere honden, ze hebben een erg zacht karakter.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Het lichaam van de Braque d'Auvergne is flink sterk. Ze hebben een lange hals en bij de romp zijn ze lichtgebogen. Ze honden zijn erg goed gespierd en de schouders zijn vrij schuin.

Kleur

De vacht van de Braque d'Auvergne is wit van kleur met zwarte plekken, deze kunnen ook spikkels zijn of houtskool grijs van kleur zijn.

Schofthoogte

De schofthoogte van de Braque d'Auvergne is 57-63 cm bij de reuen en ongeveer 55-60 cm bij de teefjes.

Ogen

De ogen van de Braque d'Auvergne zijn goed in de oogholte geborgen en hebben een open blik.

Vacht

De vacht van de Braque d'Auvergne is wit van kleur met zwarte plekken, deze kunnen ook spikkels zijn of houtskool grijs van kleur zijn.

Staart

De staart van de Braque d'Auvergne wordt waterpas gedragen. De staart is ongeveer 15-20 cm lang.

Overige

Bij deze Braque d'Auvergnes zijn twee kleuren erkend.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Continentale voorstaande honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Staande Honden

mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Boekhouddiensten in heel Litouwen. We beheren verlaten boekhouding, we leveren chef. accountantsdiensten. Meer over ons: https://www.audikom.lt/buhalterines-paslaugos Alle geleverde diensten: Boekhouddiensten in Vilnius en in heel Litouwen ...
antwoord
Bent u op zoek naar iemand die meubels, pakketten kan vervoeren of misschien heeft u personenvervoer nodig? https://www.pervezejai.lt/siuntu-pervezimas https://www.pervezejai.lt/keleiviu-pervezimas Efficiëntie, goede prijzen, professionaliteit. ...
antwoord
Знаете ли вы? Старейший депутат Палаты представителей проработал в Конгрессе США почти до 92 лет. Сооснователь и глава ...
antwoord
Op zoek naar zomerbanden? Bezoek dan https://www.pirkitpadangas.lt/lengvuju-automobiliu-padangos/vasarines-padangos Hier vindt u een ruim assortiment en nieuwe zomerbanden van de meest bekende fabrikanten. BF Goodrich Continentaal Bridgestone ...
antwoord
Приветик! Необыкновенно вау какой сайт. Море приколов...Миксы, Speed, Соль, Анаша, и т.д. Доброе пожаловать на сайт: http://zagadala.ru/ <b> http://zagadala.ru ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden