WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Drever

Drever

De Drever is een hond die hoort bij de dashonden en de lopende honden. De honden zijn gemiddeld 38 cm groot en de teefjes zijn vaak wat kleiner. De honden zijn erg moedig, trots en aanhankelijk. Je kunt de dieren veel leren. Ze zijn vaak kortharig en hebben weinig tot geen vachtverzorging nodig.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Dit ras is erg dapper en trots. Ze zijn erg slim en willen graag leren. Ze zijn ook erg aanhankelijk naar de baas ze worden dan ook graag geknuffeld en het zijn zeer geschikte gezelschapshonden. De honden hebben wel de ruimte nodig zodat zij hun energie kwijt kunnen.

Karakter

Het karakter van de honden is zachtaardig, het jagen zit er wel in, maar ze zijn naar mens en dier erg lief en willen graag hun energie kwijt. Een huis met tuin is daarom aan te raden als je een Drever in huis wilt hebben, ook het jagen vinden zij nog steeds erg prettig om te mogen doen.

Gebruik/functies

Vroeger echte jachthonden, nu ook nog wel maar meer als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De Drevers hebben veel beweging nodig, het jagen zit er nog echt in van vroeger. Ze kunnen ook aan de fiets mee een eind gaan rennen, zo raken zij de energie ook kwijt.

Verzorging

De vacht vraagt niet veel verzorging, ze hebben een kortharige vacht. Soms borstelen vinden ze niet erg maar echt nodig is het niet.

Omgang met kinderen

De honden zijn erg aanhankelijk en ook met kinderen zijn ze erg gek. Ze kunnen samen lekker spelen en zijn erg trots, dit is tijdens het spelen dan vaak ook te zien.

Geschiedenis

Vroeger was de Drever een echte jachthond, daar is hij ook zo bekend door geworden, nu kan hij ook nog jagen maar is het ook een geschikte gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn gebouwd zoals de meeste dashonden en lopende honden, ze zijn erg flexibel als ze aan het rennen zijn en de oren hangen naast de kop. Ze spelen graag met kinderen en met andere honden. Ze hebben een lange en brede staart.

Kleur

De kleurcombinaties zijn allemaal mogelijk, er is geen vaststaande kleur voor de Drever, er is vaak wel sprake van witte aftekeningen.

Schofthoogte

De schofthoogte is gemiddeld 38 cm, deze is minimaal 30 cm. De teef is vaak wat kleiner dan de reu maar ook minimaal 30 cm hoog.

Ogen

De Drever heeft erg donkere en sprekende ogen. De honden kunnen goed duidelijk maken wat ze willen ook aan de ogen is dat vaak goed te zien.

Vacht

De vacht van de honden is kortharig. Alle kleurencombinaties zijn bij deze honden mogelijk, maar zijn er ook witte aftekeningen zichtbaar.

Staart

De staart van de honden is lang, aan het einde wat smaller dan bij de aanzet. Hij is erg harig net als de rest van het lichaam.

Overige

Het zijn leergierige honden, ze zijn graag bij de baas en zijn erg intelligent. Ze zijn ook aanhankelijk en moedig, je kunt hen dus veel leren.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Kleine lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Hello everyone, i recommend this good site to all <a href=http://web-cm.info/sitemap.xml>Sitemap</a>, there you will find a lot of coupons for the most popular products and services
antwoord
Hello all, I have a 6 year old female Jack Russell Terrier. She is energetic and sweet , well socialized however sometimes overly protective especially when it comes to me. Recently I started thinking of getting a new dog as I feel it would be good ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden