WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Drever

Drever

De Drever is een hond die hoort bij de dashonden en de lopende honden. De honden zijn gemiddeld 38 cm groot en de teefjes zijn vaak wat kleiner. De honden zijn erg moedig, trots en aanhankelijk. Je kunt de dieren veel leren. Ze zijn vaak kortharig en hebben weinig tot geen vachtverzorging nodig.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Dit ras is erg dapper en trots. Ze zijn erg slim en willen graag leren. Ze zijn ook erg aanhankelijk naar de baas ze worden dan ook graag geknuffeld en het zijn zeer geschikte gezelschapshonden. De honden hebben wel de ruimte nodig zodat zij hun energie kwijt kunnen.

Karakter

Het karakter van de honden is zachtaardig, het jagen zit er wel in, maar ze zijn naar mens en dier erg lief en willen graag hun energie kwijt. Een huis met tuin is daarom aan te raden als je een Drever in huis wilt hebben, ook het jagen vinden zij nog steeds erg prettig om te mogen doen.

Gebruik/functies

Vroeger echte jachthonden, nu ook nog wel maar meer als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De Drevers hebben veel beweging nodig, het jagen zit er nog echt in van vroeger. Ze kunnen ook aan de fiets mee een eind gaan rennen, zo raken zij de energie ook kwijt.

Verzorging

De vacht vraagt niet veel verzorging, ze hebben een kortharige vacht. Soms borstelen vinden ze niet erg maar echt nodig is het niet.

Omgang met kinderen

De honden zijn erg aanhankelijk en ook met kinderen zijn ze erg gek. Ze kunnen samen lekker spelen en zijn erg trots, dit is tijdens het spelen dan vaak ook te zien.

Geschiedenis

Vroeger was de Drever een echte jachthond, daar is hij ook zo bekend door geworden, nu kan hij ook nog jagen maar is het ook een geschikte gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn gebouwd zoals de meeste dashonden en lopende honden, ze zijn erg flexibel als ze aan het rennen zijn en de oren hangen naast de kop. Ze spelen graag met kinderen en met andere honden. Ze hebben een lange en brede staart.

Kleur

De kleurcombinaties zijn allemaal mogelijk, er is geen vaststaande kleur voor de Drever, er is vaak wel sprake van witte aftekeningen.

Schofthoogte

De schofthoogte is gemiddeld 38 cm, deze is minimaal 30 cm. De teef is vaak wat kleiner dan de reu maar ook minimaal 30 cm hoog.

Ogen

De Drever heeft erg donkere en sprekende ogen. De honden kunnen goed duidelijk maken wat ze willen ook aan de ogen is dat vaak goed te zien.

Vacht

De vacht van de honden is kortharig. Alle kleurencombinaties zijn bij deze honden mogelijk, maar zijn er ook witte aftekeningen zichtbaar.

Staart

De staart van de honden is lang, aan het einde wat smaller dan bij de aanzet. Hij is erg harig net als de rest van het lichaam.

Overige

Het zijn leergierige honden, ze zijn graag bij de baas en zijn erg intelligent. Ze zijn ook aanhankelijk en moedig, je kunt hen dus veel leren.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Kleine lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Hallo, Ik denk erover een Spaanse Mastin als waakhond te nemen. Ik woon op het platteland met een grote tuin, twee hondjes (teefjes) en twee huiskatten. Plus daarnaast nog negen katten die mijn tuin bevolken en die ik dagelijks voeder. Een Spaanse ...
antwoord
Tja honden boos soms lijkt het er wel op dat je hond van woede uit barst nou soms vergis je je want honden kunnen dan juist wel blij zijn soms zien mensen hun gezichtsuitdrukking niet goed en dan lijkt het wel als je hond je wil slaan dus als je ...
antwoord
Hoi, in november ga ik de opleiding honden-kattenbesluit volgen omdat ik volgend jaar iets met honden en katten wil gaan doen. Zijn er misschien mensen in het bezit van boeken over deze opleiding? omdat ik me nu alvast wil verdiepen in de ...
antwoord
Hallo, Mijn vriend en ik zouden graag een klein hondje willen, of een hondje van gemiddelde grootte. Nu zijn we vanwege onze werksituatie een beetje onzeker over welk hondenras het beste bij ons zou passen, vandaar dat we graag advies zouden willen ...
antwoord
Hallo Ik sta op punt een puppy te adopteren uit het asiel. Ze is een kruising maar ze kunnen met niet echt zeggen welke rassen precies. Heeft iemand een idee? Groetjes
antwoord
Om een referendum over de Donorwet mogelijk te maken zijn handtekeningen nodig, veel handtekeningen. Dat kan digitaal. Help mee en teken vandaag nog via onderstaande link https://referendum.nl/ Bij voorbaat heel bedankt voor jullie hulp Groet Fleur
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden