WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Duitse brak

Duitse brak

De Duitse brak hoort bij de dashonden en lopende honden. Het is een hond die gemiddeld 12 jaar oud wordt en ongeveer 15 kg weegt. De hond is erg lief voor kinderen en kan ook goed overweg met andere honden. Het is een echte jachthond waardoor hij beter niet in de stad kan leven en zeker niet in een flatje. De honden zijn goed voor op de boerderij zodat zij de hele dag lekker buiten kunnen zijn. Daarnaast hebben de honden behoefte aan spelen, ze zijn erg aanhankelijk en vinden het fijn om met baas en kinderen te spelen.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Duitse brak is een hond die erg zacht van karakter is. Daarnaast is het een aanhankelijke hond met veel jachtpassie. Jagen is dan ook iets wat de honden erg graag doen.

Karakter

De honden kunnen goed overweg met kinderen maar zijn dol op jagen. Ze zijn erg aanhankelijk.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt als jachthond, maar ze zijn ook echte gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig want de jachtdrift zit er echt in, daarnaast zijn de honden geen stadshonden, dit komt vanwege de hoeveelheid beweging die zij nodig hebben.

Verzorging

De Duitse brakken hebben veel beweging nodig, de vacht vraagt niet veel verzorging. Maar iedere dag volop bewegen is voor deze honden erg belangrijk.

Omgang met kinderen

De Duitse brakken kunnen goed overweg met kinderen en vinden het fijn om samen te kunnen spelen.

Geschiedenis

De honden zijn gebruikt voor de jacht, dit wordt nu ook nog wel gedaan, maar het zijn nu voornamelijk gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van deze honden is zoals veel honden, de staart wordt naar beneden gedragen en de oren hangen naast de kop. Ze kijken recht vooruit, maar hebben een vriendelijke blik.

Kleur

De honden hebben een korte en gladharige vacht. Meestal zijn deze rood en geel van kleur, ze hebben een zwart zadel op de rug en hebben witte brak aftekeningen.

Schofthoogte

De schofthoogte van deze honden is 35-45 cm.

Ogen

De ogen van de Duitse brak zijn helder en donkerbruin. Ze hebben een vriendelijke uitstraling.

Vacht

De honden hebben een korte en gladharige vacht. Meestal zijn deze rood en geel van kleur, ze hebben een zwart zadel op de rug en hebben witte brak aftekeningen. De honden moeten niet vaak geborsteld worden, ze hebben namelijk maar weinig vachtverzorging nodig.

Staart

De staart van de honden is lang.

Overige

De honden hebben verschillende kleuren en zijn erg snel.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Kleine lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Hello everyone, i recommend this good site to all <a href=http://web-cm.info/sitemap.xml>Sitemap</a>, there you will find a lot of coupons for the most popular products and services
antwoord
Hello all, I have a 6 year old female Jack Russell Terrier. She is energetic and sweet , well socialized however sometimes overly protective especially when it comes to me. Recently I started thinking of getting a new dog as I feel it would be good ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden