WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Greyhound

Greyhound

De Greyhound is een ras dat komt uit Groot-Britannië. Deze honden bewegen graag, ze vinden het heerlijk om er samen op uit te gaan en dan eens lekker te gaan genieten. Ze hebben een prima uithoudingsvermogen en zijn voor kinderen en andere honden erg lief. Ze zijn erg aanhankelijk en vriendelijk naar iedereen toe. De honden zijn ook intelligent, waardoor zij alles snel oppikken en veel kunnen leren.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het ras staat er om bekend dat ze zo groot zijn en ook aanhankelijk zijn. Grote rassen zijn vaak wat meer op zichzelf maar de Greyhound zeker niet. Het zijn vriendelijke en aanhankelijke honden, maar ze houden er van om lekker bij hun baas in de buurt te zijn zodat ze samen veel kunnen doen. Daarnaast staan de honden ook bekend om hun spierkracht, ze zijn erg gespierd en groot, maar het uithoudingsvermogen is dan ook erg goed.

Karakter

Het karakter van de honden is goed, de honden zijn namelijk vriendelijk en erg aanhankelijk. Ze zijn erg goed gespierd en houden dan ook van bewegen. Het zijn erg intelligente honden, ze leren graag iets van je. Ze vinden het geweldig als ze overal mee naar toe mogen en ze zijn erg lief voor kinderen, ook voor andere honden is de Greyhound geen probleem!

Gebruik/functies

De Greyhound wordt ingezet als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

Het zijn honden die heel wat beweging nodig hebben, ze zijn groot, hebben heel wat spieren en blijven graag in conditie.

Verzorging

De verzorging van de vacht is minimaal, de Greyhound heeft een korte en gladde vacht.

Omgang met kinderen

Het vriendelijke karakter van de Greyhound zorgt er voor dat de honden erg goed overweg kunnen met kinderen maar ze moeten er wel aan wennen vanaf het puppy zijn.

Geschiedenis

De honden komen uit Groot-Britannië en zijn erg snel. Het zijn prima gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Ze zijn sterk gebouwd, het zijn flinke honden en ze hebben een goede spierkracht. Ze staat voor hoger op de poten dan achter en de oren worden naar beneden gedragen.

Kleur

De kleur van de vacht is zwart, wit, blauw of rood, combinaties komen ook voor en andere kleuren zijn ook toegestaan bij de Greyhound.

Schofthoogte

De schofthoogte van dit ras is gemiddeld 76 voor de reu en tot 71 cm voor de teef.

Ogen

De ogen van de Greyhound zijn donker van kleur en kunnen soms wat zielig kijken.

Vacht

De vacht van de honden is fijn en dicht.

Staart

De staart van de honden is lang en dun en wordt tussen de poten gedragen en kan vaak de grond ook raken.

Overige

Het zijn erg flexibele honden, ze hebben veel spierkracht en ook veel energie. Het zijn vriendelijke honden en ook erg aanhankelijk.

Rasindeling

Rasgroep 10: Windhonden
» Sectie Gladharige windhonden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Windhonden

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden