WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Griffon nivernais

Griffon nivernais

De Griffon nivernais is een hond die hoort bij de dashonden en de lopende honden. Het is een erg gehoorzame hond, hij is ook erg moedig en heeft een groot uithoudingsvermogen. De honden worden gemiddeld 10 jaar oud. De schofthoogte bij de Griffon nivernais is gemiddeld 55 tot 60 cm. De honden wegen gemiddeld 25 kg. De honden kunnen goed overweg met kinderen, ze vinden het heerlijk om samen te spelen en kunnen op deze manier goed de energie kwijt. De honden hebben vaak een mooie vacht, deze kan verschillende kleuren grijstinten hebben. Vaak hebben zij ook aftekeningen op de vacht. De honden zijn ook goed voor andere honden en hebben veel verzorging nodig, regelmatig wassen met droogshampoo en dan lekker borstelen, ook roskammen is bij hen nodig.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Griffon nivernais is lief voor kinderen en kan goed met andere honden. De honden zijn erg geschikt voor de vossenjacht.

Karakter

Het is een erg gehoorzame hond, hij is ook erg moedig en heeft een groot uithoudingsvermogen.

Gebruik/functies

De honden worden niet ingezet als gezelschapshond, maar het zijn juist echte jagers, voor de vossenjacht, de everjacht en de reejacht, ook de berenjacht is voor hen een goed doel.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel energie die zij kwijt moeten, een hond houden op een flatje of in de drukke stad is met dit ras geen aanrader.

Verzorging

De honden hebben veel verzorging nodig, regelmatig wassen met droogshampoo en dan lekker borstelen, ook roskammen is bij hen nodig.

Omgang met kinderen

De honden kunnen goed overweg met kinderen, ze vinden het heerlijk om samen te spelen en kunnen op deze manier goed de energie kwijt.

Geschiedenis

De honden worden niet ingezet als gezelschapshond, maar het zijn juist echte jagers, voor de vossenjacht, de everjacht en de reejacht, ook de berenjacht is voor hen een goed doel.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn stevig gebouwd en hebben hangoren. De staart wordt vaak naar beneden gedragen.

Kleur

De honden hebben vaak een mooie vacht, deze kan verschillende kleuren grijstinten hebben. Vaak hebben zij ook aftekeningen op de vacht.

Schofthoogte

De schofthoogte bij de Griffon nivernais is gemiddeld 55 tot 60 cm

Ogen

De ogen van de honden zijn niet altijd zichtbaar vanwege de flinke haarbos.

Vacht

De honden hebben vaak een mooie vacht, deze kan verschillende kleuren grijstinten hebben. Vaak hebben zij ook aftekeningen op de vacht. Ze moeten regelmatig gewassen en geborsteld worden.

Staart

De staart van de honden is boven wat dikker dan onder en behaard.

Overige

De honden zijn geschikt voor de jacht en niet als gezelschapshond, toch kunnen ze goed overweg met kinderen.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Hallo, Ik denk erover een Spaanse Mastin als waakhond te nemen. Ik woon op het platteland met een grote tuin, twee hondjes (teefjes) en twee huiskatten. Plus daarnaast nog negen katten die mijn tuin bevolken en die ik dagelijks voeder. Een Spaanse ...
antwoord
Tja honden boos soms lijkt het er wel op dat je hond van woede uit barst nou soms vergis je je want honden kunnen dan juist wel blij zijn soms zien mensen hun gezichtsuitdrukking niet goed en dan lijkt het wel als je hond je wil slaan dus als je ...
antwoord
Hoi, in november ga ik de opleiding honden-kattenbesluit volgen omdat ik volgend jaar iets met honden en katten wil gaan doen. Zijn er misschien mensen in het bezit van boeken over deze opleiding? omdat ik me nu alvast wil verdiepen in de ...
antwoord
Hallo, Mijn vriend en ik zouden graag een klein hondje willen, of een hondje van gemiddelde grootte. Nu zijn we vanwege onze werksituatie een beetje onzeker over welk hondenras het beste bij ons zou passen, vandaar dat we graag advies zouden willen ...
antwoord
Hallo Ik sta op punt een puppy te adopteren uit het asiel. Ze is een kruising maar ze kunnen met niet echt zeggen welke rassen precies. Heeft iemand een idee? Groetjes
antwoord
Om een referendum over de Donorwet mogelijk te maken zijn handtekeningen nodig, veel handtekeningen. Dat kan digitaal. Help mee en teken vandaag nog via onderstaande link https://referendum.nl/ Bij voorbaat heel bedankt voor jullie hulp Groet Fleur
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden