WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Griffon nivernais

Griffon nivernais

De Griffon nivernais is een hond die hoort bij de dashonden en de lopende honden. Het is een erg gehoorzame hond, hij is ook erg moedig en heeft een groot uithoudingsvermogen. De honden worden gemiddeld 10 jaar oud. De schofthoogte bij de Griffon nivernais is gemiddeld 55 tot 60 cm. De honden wegen gemiddeld 25 kg. De honden kunnen goed overweg met kinderen, ze vinden het heerlijk om samen te spelen en kunnen op deze manier goed de energie kwijt. De honden hebben vaak een mooie vacht, deze kan verschillende kleuren grijstinten hebben. Vaak hebben zij ook aftekeningen op de vacht. De honden zijn ook goed voor andere honden en hebben veel verzorging nodig, regelmatig wassen met droogshampoo en dan lekker borstelen, ook roskammen is bij hen nodig.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Griffon nivernais is lief voor kinderen en kan goed met andere honden. De honden zijn erg geschikt voor de vossenjacht.

Karakter

Het is een erg gehoorzame hond, hij is ook erg moedig en heeft een groot uithoudingsvermogen.

Gebruik/functies

De honden worden niet ingezet als gezelschapshond, maar het zijn juist echte jagers, voor de vossenjacht, de everjacht en de reejacht, ook de berenjacht is voor hen een goed doel.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel energie die zij kwijt moeten, een hond houden op een flatje of in de drukke stad is met dit ras geen aanrader.

Verzorging

De honden hebben veel verzorging nodig, regelmatig wassen met droogshampoo en dan lekker borstelen, ook roskammen is bij hen nodig.

Omgang met kinderen

De honden kunnen goed overweg met kinderen, ze vinden het heerlijk om samen te spelen en kunnen op deze manier goed de energie kwijt.

Geschiedenis

De honden worden niet ingezet als gezelschapshond, maar het zijn juist echte jagers, voor de vossenjacht, de everjacht en de reejacht, ook de berenjacht is voor hen een goed doel.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn stevig gebouwd en hebben hangoren. De staart wordt vaak naar beneden gedragen.

Kleur

De honden hebben vaak een mooie vacht, deze kan verschillende kleuren grijstinten hebben. Vaak hebben zij ook aftekeningen op de vacht.

Schofthoogte

De schofthoogte bij de Griffon nivernais is gemiddeld 55 tot 60 cm

Ogen

De ogen van de honden zijn niet altijd zichtbaar vanwege de flinke haarbos.

Vacht

De honden hebben vaak een mooie vacht, deze kan verschillende kleuren grijstinten hebben. Vaak hebben zij ook aftekeningen op de vacht. Ze moeten regelmatig gewassen en geborsteld worden.

Staart

De staart van de honden is boven wat dikker dan onder en behaard.

Overige

De honden zijn geschikt voor de jacht en niet als gezelschapshond, toch kunnen ze goed overweg met kinderen.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Hello everyone, i recommend this good site to all <a href=http://web-cm.info/sitemap.xml>Sitemap</a>, there you will find a lot of coupons for the most popular products and services
antwoord
Hello all, I have a 6 year old female Jack Russell Terrier. She is energetic and sweet , well socialized however sometimes overly protective especially when it comes to me. Recently I started thinking of getting a new dog as I feel it would be good ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden