WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Grote Münsterländer

Grote Münsterländer

De Grote Münsterländer is een hond die hoort bij de staande honden, de spaniels en de retrievers. Het zijn goede jachthonden die erg goed overweg kunnen met kinderen. Ook met andere honden zijn er geen problemen. De honden zijn gek op kinderen en kunnen ook in een gezin worden geplaatst met andere honden en jonge kinderen. Ze hebben alleen veel beweging nodig, de honden moeten ook regelmatig geborsteld worden, ze hebben een lange vacht, vaak wit met zwart van kleur die bijgehouden moet worden. De staart van de honden is mooi behaard en de ogen staan zoals bij alle andere honden. Ze worden gemiddeld tussen de 12 en de 14 jaar oud.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Grote Münsterländer is een ras dat erg meegaand is, het zijn erg intelligente honden, ze leren graag en snel. Een cursus is voor deze honden dan ook altijd een groot plezier.

Karakter

Het karakter van deze honden is goed, voor de jacht en voor kinderen. De honden kunnen zich prima omschakelen en zijn dol op alles waar ze achter aan mogen jagen.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt als jachthond en als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig, ze hebben een grote tuin nodig zodat zij hun energie kwijt kunnen. Een aantal keer per dag volop wandelen is voor deze dieren erg belangrijk. Lekker rennen door de weilanden en jagen horen bij hun aard.

Verzorging

De honden moeten regelmatig geborsteld worden verder zijn er geen verzorgingsaspecten van groot belang.

Omgang met kinderen

De honden gaan goed overweg met kinderen en zijn erg lief voor hen.

Geschiedenis

De Grote Münsterländer is een jachthond en een goede gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan stevig op de poten en kunnen goed jagen. De staart wordt naar beneden gedragen en de honden zijn erg alert.

Kleur

De honden hebben meestal een wit met zwarte vacht.

Schofthoogte

De schofthoogte van de honden is maximaal 65 cm. De heidewachtel kan tot 56/58 cm groot worden.

Ogen

De ogen van de honden zijn meestal donker van kleur.

Vacht

De vacht van de honden moet geborsteld worden en is wit met zwart van kleur (meestal).

Staart

De staart van de honden wordt naar beneden gedragen en kan ook recht lopen net als de rug, dat ligt aan de houding van de honden en wat ze aan het doen zijn.

Overige

De Grote Münsterländer is een hond die goed is voor mens en dier. Het is een echte jager en hij is erg meegaand en leergierig.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Type spaniëls

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Staande Honden

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Kyrah vh Meekenesch
Lizzy van de Stommeerpolder

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden