WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Haldenstøvare

Haldenstøvare

De Haldenstøvare is een hond die hoort bij de lopende honden en de dashonden. Het zijn erg rustige en vriendelijke beesten, maar ze zijn ook erg zelfverzekerd. De honden worden ongeveer 55 cm groot en zijn kortharig. Meestal zijn ze wit en hebben ze zwarte aftekeningen op het hele lichaam. Ook andere combinaties zijn mogelijk. De honden zijn geschikt voor de drijfjacht.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Dit ras is erg rustig en ook vriendelijk van karakter. Het jagen zit hem echt in het bloed en hij zal dan ook veel beweging nodig hebben. Toch kan deze hond ook goed binnen worden gehouden maar dan moet hij wel goed zijn energie kwijt kunnen. Een grote tuin is voor deze honden wel aan te raden zodat zij ook lekker buiten kunnen rennen.

Karakter

Een vriendelijk en lief karakter staat centraal bij de Haldenstøvare. Daarnaast zijn ze ook erg rustig. Voor kinderen zijn het erg lieve honden waar ze mee kunnen knuffelen.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt voor de drijfjacht, maar ook als huishond. Het jagen zit er bij dit ras echt in.

Lichaamsbeweging

Het jagen zit in het ras, het zit ook in het bloed en daarom hebben de honden ook veel beweging nodig. Dit kun je iedere dag doen door ze achter een bal aan te laten rennen, ook kunnen ze aan de fiets mee zodat zij de energie er uit kunnen lopen, een aantal keer per dag is zeker aan te raden.

Verzorging

Qua verzorging aan de vacht is er niet veel nodig, ze hebben een vrij korte en gladde vacht waardoor alles er snel afvalt.

Omgang met kinderen

Dit ras kan goed overweg met kinderen, ze zijn rustig en vriendelijk en als kinderen ook lief zijn voor hen dan zit het zeker goed.

Geschiedenis

Ze zijn voornamelijk gebruikt voor de drijfjacht, nu zijn het veelal huishonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan achter lager op de poten dan voor. De oren hangen naast de kop en ze hebben echt het postuur van een jachthond.

Kleur

Meestal wit met zwarte aftekeningen maar ook andere kleuren komen bij de Haldenstøvare voor als het over de vacht gaat.

Schofthoogte

De schofthoogte is gemiddeld 55 cm bij de reu en een teefje is wat kleiner.

Ogen

De ogen van deze honden zijn donker van kleur en amandelvorming ze kunnen goed fixeren.

Vacht

De vacht is glad en kort en vraagt weinig verzorging.

Staart

De staart van deze honden loopt naar beneden en is dik.

Overige

Het zijn goede honden voor de jacht, ze kunnen lang bewegen en het uithoudingsvermogen is goed.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Hello everyone, i recommend this good site to all <a href=http://web-cm.info/sitemap.xml>Sitemap</a>, there you will find a lot of coupons for the most popular products and services
antwoord
Hello all, I have a 6 year old female Jack Russell Terrier. She is energetic and sweet , well socialized however sometimes overly protective especially when it comes to me. Recently I started thinking of getting a new dog as I feel it would be good ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden