WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Havanezer

Havanezer

De Havanezer is een ras dat komt uit het Westelijk Middellands Zeegebied. De honden worden gemiddeld 27 cm groot, de teefjes zijn vaak wat kleiner dan de reuen. De honden zijn erg intelligent, ze zijn goed te trainen als waakhond, ze kunnen ook goed dienen als huishond. Het zijn vriendelijke honden maar ook bijzonder slim. Als je graag op cursus gaat dan is het zeker een goed ras waar je veel mee kunt bereiken.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De raskenmerken van deze honden zijn dat ze erg intelligent zijn, ze leren snel en zijn vriendelijk. Ze zijn erg vrolijk en hangen graag de clown uit. De honden zijn gek op kinderen en op andere honden en spelen dan ook graag samen. Ze moeten iedere dag even de nodige energie kwijt kunnen en dan kunnen deze honden ook binnen worden gehouden. Het kan een prima gezelschapshond zijn.

Karakter

Het karakter van deze honden is goed, ze kunnen getraind worden als waakhond, maar gezelschapshonden zijn het zeker. De honden leren snel, ze zijn erg intelligent, vriendelijk en ze hangen ook graag de clown uit. Je kunt ze vanaf puppy af aan goed trainen en dan kunnen ze ook het huis bewaken, zeker ideaal als je een eigen bedrijf aan huis hebt.

Gebruik/functies

Het is een goede waakhond, maar ook als gezelschapshond is de Havanezer geschikt.

Lichaamsbeweging

Ze hebben wel wat beweging nodig, ze hebben het waken in zich zitten en kunnen prima worden getraind als waakhond.

Verzorging

De verzorging van de vacht is wel belangrijk, ze hebben een lange vacht die regelmatig geborsteld moet worden.

Omgang met kinderen

Ze kunnen goed overweg met kinderen, ze hebben een vriendelijk karakter en zijn erg speels. Ze hangen graag de clown uit.

Geschiedenis

De honden komen uit het Westelijk Middellands Zeegebied, tegenwoordig worden ze ook veel hier gehouden en zijn ze geschikt als gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw is voor en achter ongeveer gelijk. De honden staan zowel voor als achter even hoog op de poten. De oren worden naar beneden gedragen en de staart wordt op de rug gedragen in een krul.

Kleur

De kleur van de vacht is veelal wit met grijs, maar ook andere kleuren komen bij de Havanezer voor.

Schofthoogte

De schofthoogte van de Havanezer is gemiddeld 27 cm, de reuen kunnen een paar cm groter zijn, maar de teefjes zijn altijd kleiner dan die 27 cm.

Ogen

De ogen van de Havanezer zijn donker van kleur en moeten goed zichtbaar zijn dus de haren moeten aan de kant worden gehouden.

Vacht

De vacht van deze honden is langharig, verzorging is dan wel nodig zeker in de vorm van borstelen.

Staart

De staart van de honden is langharig en wordt op de rug gedragen in een soort krul. Ook verzorging voor de vacht is nodig.

Overige

Het zijn lieve honden, niet zo groot en prima huishonden. Ze kunnen eventueel ook in een kleiner huis als zij maar de nodige beweging krijgen.

Rasindeling

Rasgroep 9: Gezelschapshonden
» Sectie Bichons

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Gezelschapshonden

Hallo, Ik denk erover een Spaanse Mastin als waakhond te nemen. Ik woon op het platteland met een grote tuin, twee hondjes (teefjes) en twee huiskatten. Plus daarnaast nog negen katten die mijn tuin bevolken en die ik dagelijks voeder. Een Spaanse ...
antwoord
Tja honden boos soms lijkt het er wel op dat je hond van woede uit barst nou soms vergis je je want honden kunnen dan juist wel blij zijn soms zien mensen hun gezichtsuitdrukking niet goed en dan lijkt het wel als je hond je wil slaan dus als je ...
antwoord
Hoi, in november ga ik de opleiding honden-kattenbesluit volgen omdat ik volgend jaar iets met honden en katten wil gaan doen. Zijn er misschien mensen in het bezit van boeken over deze opleiding? omdat ik me nu alvast wil verdiepen in de ...
antwoord
Hallo, Mijn vriend en ik zouden graag een klein hondje willen, of een hondje van gemiddelde grootte. Nu zijn we vanwege onze werksituatie een beetje onzeker over welk hondenras het beste bij ons zou passen, vandaar dat we graag advies zouden willen ...
antwoord
Hallo Ik sta op punt een puppy te adopteren uit het asiel. Ze is een kruising maar ze kunnen met niet echt zeggen welke rassen precies. Heeft iemand een idee? Groetjes
antwoord
Om een referendum over de Donorwet mogelijk te maken zijn handtekeningen nodig, veel handtekeningen. Dat kan digitaal. Help mee en teken vandaag nog via onderstaande link https://referendum.nl/ Bij voorbaat heel bedankt voor jullie hulp Groet Fleur
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden