WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Havanezer

Havanezer

De Havanezer is een ras dat komt uit het Westelijk Middellands Zeegebied. De honden worden gemiddeld 27 cm groot, de teefjes zijn vaak wat kleiner dan de reuen. De honden zijn erg intelligent, ze zijn goed te trainen als waakhond, ze kunnen ook goed dienen als huishond. Het zijn vriendelijke honden maar ook bijzonder slim. Als je graag op cursus gaat dan is het zeker een goed ras waar je veel mee kunt bereiken.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De raskenmerken van deze honden zijn dat ze erg intelligent zijn, ze leren snel en zijn vriendelijk. Ze zijn erg vrolijk en hangen graag de clown uit. De honden zijn gek op kinderen en op andere honden en spelen dan ook graag samen. Ze moeten iedere dag even de nodige energie kwijt kunnen en dan kunnen deze honden ook binnen worden gehouden. Het kan een prima gezelschapshond zijn.

Karakter

Het karakter van deze honden is goed, ze kunnen getraind worden als waakhond, maar gezelschapshonden zijn het zeker. De honden leren snel, ze zijn erg intelligent, vriendelijk en ze hangen ook graag de clown uit. Je kunt ze vanaf puppy af aan goed trainen en dan kunnen ze ook het huis bewaken, zeker ideaal als je een eigen bedrijf aan huis hebt.

Gebruik/functies

Het is een goede waakhond, maar ook als gezelschapshond is de Havanezer geschikt.

Lichaamsbeweging

Ze hebben wel wat beweging nodig, ze hebben het waken in zich zitten en kunnen prima worden getraind als waakhond.

Verzorging

De verzorging van de vacht is wel belangrijk, ze hebben een lange vacht die regelmatig geborsteld moet worden.

Omgang met kinderen

Ze kunnen goed overweg met kinderen, ze hebben een vriendelijk karakter en zijn erg speels. Ze hangen graag de clown uit.

Geschiedenis

De honden komen uit het Westelijk Middellands Zeegebied, tegenwoordig worden ze ook veel hier gehouden en zijn ze geschikt als gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw is voor en achter ongeveer gelijk. De honden staan zowel voor als achter even hoog op de poten. De oren worden naar beneden gedragen en de staart wordt op de rug gedragen in een krul.

Kleur

De kleur van de vacht is veelal wit met grijs, maar ook andere kleuren komen bij de Havanezer voor.

Schofthoogte

De schofthoogte van de Havanezer is gemiddeld 27 cm, de reuen kunnen een paar cm groter zijn, maar de teefjes zijn altijd kleiner dan die 27 cm.

Ogen

De ogen van de Havanezer zijn donker van kleur en moeten goed zichtbaar zijn dus de haren moeten aan de kant worden gehouden.

Vacht

De vacht van deze honden is langharig, verzorging is dan wel nodig zeker in de vorm van borstelen.

Staart

De staart van de honden is langharig en wordt op de rug gedragen in een soort krul. Ook verzorging voor de vacht is nodig.

Overige

Het zijn lieve honden, niet zo groot en prima huishonden. Ze kunnen eventueel ook in een kleiner huis als zij maar de nodige beweging krijgen.

Rasindeling

Rasgroep 9: Gezelschapshonden
» Sectie Bichons

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Gezelschapshonden

Ik ben Fleur en heb een Bordercollie
antwoord
misschien zijn er mensen met wie ik tips en weetjes kan uitwisselen over de cao op dit forum?ik hoor het graag van jullie!wij hebben onze pup na 2 jaar zoeken gevonden in servie bij een fokker van dit prachtige ras,ik heb nog steeds een goed contact ...
antwoord
Hallo iedereen ik zit met een probleem.. Ik wil zelf heel graag een hond, maar we zijn eigenlijk 5 uur uur per dag weg en dat lijkt me best veel. Er is wel een optie. We kunnen minder werken en dat vind ik het echt waard. Maar is er misschien een ...
antwoord
ik ben natalie en samen met mijn vriend en 2 kindjes hebben wij 2 honden ,2 konijnen en 8 cavias en blub de vis haha onze honden zijn een jack russel kruisingkje dewi van 8 jaar en een kruising amerian bull van 6 maandjes genaamd lina maar moet nog ...
antwoord
Hallo, ik ben Rita,ik ben een enorme dierenliefhebber. Ik heb 2 hondjes: Eni en Senna, mixjes en ontzettend lief en heel verschillend. Ik hoop hier heel veel te leren over hondenrassen en hoop op tips enz. Ik ga namelijk half maart starten met de ...
antwoord
Via een gedeeld facebook bericht van hondenfokster Marion Klok zag ik dat Athos, een pyreneese herdershond, een nieuw en warme thuis zoekt. Ik ben geïnteresseerd hiervoor aangezien ik heel veel interesse heb in grote hondenrassen van klasse 9 ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden