WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Hygenhund

Hygenhund

De Hygenhund is een hond die hoort bij de lopende honden en de dashonden. Het is een zeer goede jachthond en hij is vastberaden en ook erg aanhankelijk. De honden worden gemiddeld 55 cm groot, de teefjes zijn vaak wat kleiner en 47 cm hoog. De honden zijn kortharig vaak zijn ze kastanjebruin van kleur maar ook andere kleuren zijn bij dit ras mogelijk. De honden staan bekend om het feit dat ze een zeer fijne neus hebben.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden hebben een zeer goede neus, het jagen zit hen echt in het bloed. Ze zijn erg vastberaden en ook aanhankelijk. Je kunt de honden veel leren en het is ook belangrijk dat je ze goed aanpakt vanaf het begin af aan zeker omdat de honden zo vastberaden zijn.

Karakter

Het ras heeft een goed karakter, een echt karakter van een jachthond. Ze zijn vastberaden maar ook aanhankelijk naar de baas toe. De honden zijn zeer geschikt voor het jagen zeker omdat ze een fijne neus hebben.

Gebruik/functies

Het is een zeer geschikte hond om te jagen, ook kunnen ze nu ingezet worden als huishond.

Lichaamsbeweging

Het jagen zit echt in het bloed waardoor de honden veel lichaamsbeweging nodig hebben. Ze moeten hun energie kwijt kunnen en daarom is achter een bal aanrennen voor deze honden een goede methode om ze iedere dag goed te laten bewegen.

Verzorging

De honden hebben een kortharige vacht en daarom niet veel verzorging nodig. Dankzij de kortharige vacht heb je weinig werk met de Hygenhund.

Omgang met kinderen

De Hygenhund kan goed overweg met kinderen, ze hebben een zacht karakter naar hen toe.

Geschiedenis

De echte oorsprong van de honden is niet bekend, men vindt dat ze veel weg hebben van een Beagle. Ze zijn goed in jagen en hebben een zeer fijne neus.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden hebben een middellange en krachtige hals. De borst mag niet te breed zijn bij deze honden. De oren hangen naast de kop naar beneden en ze hebben donkere ogen.

Kleur

De honden zijn vaak kastanjebruin of geelrood. Ook andere kleuren zijn voor de vacht bij dit ras mogelijk.

Schofthoogte

De schofthoogte van deze honden is gemiddeld 55 cm, de teefjes zijn ongeveer 47 cm hoog.

Ogen

De ogen van deze honden zijn donker en amandelvormig, ze kunnen zich echt fixeren op iets dat ze hebben gezien, bijv. tijdens het jagen.

Vacht

De vacht van de honden is kortharig waardoor ze nauwelijks verzorging nodig hebben.

Staart

De staart van deze honden is aangezet in het verlengde van de ruggengraat. De staart wordt altijd vrolijk gedragen voor de honden.

Overige

De Hygenhund is een hond die graag beweegt en daarom is een tuin zeker aan te raden zodat zij hun energie ook zelf kwijt kunnen. De honden zijn lief voor mens en dier en het jagen zit hen echt in het bloed.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Hallo, Ik denk erover een Spaanse Mastin als waakhond te nemen. Ik woon op het platteland met een grote tuin, twee hondjes (teefjes) en twee huiskatten. Plus daarnaast nog negen katten die mijn tuin bevolken en die ik dagelijks voeder. Een Spaanse ...
antwoord
Tja honden boos soms lijkt het er wel op dat je hond van woede uit barst nou soms vergis je je want honden kunnen dan juist wel blij zijn soms zien mensen hun gezichtsuitdrukking niet goed en dan lijkt het wel als je hond je wil slaan dus als je ...
antwoord
Hoi, in november ga ik de opleiding honden-kattenbesluit volgen omdat ik volgend jaar iets met honden en katten wil gaan doen. Zijn er misschien mensen in het bezit van boeken over deze opleiding? omdat ik me nu alvast wil verdiepen in de ...
antwoord
Hallo, Mijn vriend en ik zouden graag een klein hondje willen, of een hondje van gemiddelde grootte. Nu zijn we vanwege onze werksituatie een beetje onzeker over welk hondenras het beste bij ons zou passen, vandaar dat we graag advies zouden willen ...
antwoord
Hallo Ik sta op punt een puppy te adopteren uit het asiel. Ze is een kruising maar ze kunnen met niet echt zeggen welke rassen precies. Heeft iemand een idee? Groetjes
antwoord
Om een referendum over de Donorwet mogelijk te maken zijn handtekeningen nodig, veel handtekeningen. Dat kan digitaal. Help mee en teken vandaag nog via onderstaande link https://referendum.nl/ Bij voorbaat heel bedankt voor jullie hulp Groet Fleur
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden