WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Kerry Blue-terriër

Kerry Blue-terriër

De Kerry Blue-terriër is een hond die hoort bij de terriers. Het is een erg evenwichtige hond en verder is hij ook erg speels. Deze honden zijn erg gericht op de baas en ook erg gehecht aan hen. Dit is een goed teken als je hen veel wilt leren, de honden doen graag alles voor je en zijn ook goed op te voeden. Doordat ze erg speels zijn kunnen ze ook goed overweg met kinderen, met andere honden is niet altijd een aanrader. Wat de reden hiervan is, is niet duidelijk maar de honden kunnen niet altijd goed met andere honden dus kijk hier altijd even voor uit met de Kerry Blue-terriër. De honden worden gemiddeld 12 tot 14 jaar oud en wegen ongeveer 15 tot 18 kg. De honden zijn erg lief voor kinderen en willen dan ook graag spelen en volop bewegen. De honden zijn graag buiten en hebben dan ook een flinke vacht die hen tegen de kou kan beschermen. Deze vacht moet regelmatig geborsteld worden, anders hebben de honden teveel knopen, soms moeten zij ook geknipt worden dit kan met een schaar of een tondeuse maar wordt vaak in de trimsalon gedaan. Het zijn honden die als gezelschapshond dienen, maar ze kunnen ook als waakhond.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden zijn lief en speels, zeker voor kinderen zijn ze erg lief en erg aan hen gehecht. De baas kan veel met de honden bereiken omdat de honden erg aan hen gehecht zijn. De Kerry Blue-terriër kan niet altijd goed met andere honden dus hier moet je altijd even voor oppassen.

Karakter

Het karakter van de honden is speels, ze zijn erg evenwichtig en gehecht aan de baas. Ze zijn graag bij je en willen graag veel bewegen.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt als waakhond en als gezelschapshond, vroeger waren het goede jachthonden.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel bewegen nodig, ze hebben een tuin nodig zodat ze elke dag even lekker kunnen rennen en kunnen waken want dat zit ook in hun aard.

Verzorging

De honden hebben niet zoveel verzorging nodig, wel regelmatig wandelen en borstelen en als het weer de tijd van het jaar is moeten ze ook geknipt worden.

Omgang met kinderen

De Kerry Blue-terriër kan goed overweg met kinderen is erg graag bij hen. Ze kunnen lekker spelen samen en de boel op stelten zetten.

Geschiedenis

De Kerry Blue-terriër was vroeger een echte jachthond, nu is het een waakhond en een leuke gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De Kerry Blue-terriër staat hoog op de achterpoten, de staart is kort en wordt omhoog gedragen. De honden hebben kleine oren die naar beneden hangen.

Kleur

De honden zijn vaak voorzien van een tint blauw in de vacht, dit kan met of zonder bruintan zijn op de benen en op het hoofd.

Schofthoogte

De schofthoogte van de Kerry Blue-terriër is ongeveer 46 cm. iets hoger of lager mag.

Ogen

De ogen van de Kerry Blue-terriër zijn niet altijd goed te zien vanwege de vele haren die de honden hebben.

Vacht

De vacht van de honden is behaard, ze moeten dan ook regelmatig geborsteld en geknipt worden, anders is er geen doorkomen meer aan.

Staart

De staart van de Kerry Blue-terriër is kort, hij wordt omhoog gedragen en is ook erg harig. Bij de aanzet is de staart dikker dan aan het uiteinde.

Overige

De honden zijn goed voor kinderen maar met andere honden kan het soms lastig zijn, kijk daarom goed uit als je de Kerry Blue-terriër bij andere honden wilt houden.

Rasindeling

Rasgroep 3: Terriërs
» Sectie Grote- en middenslagterriërs

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Terriërs

Hoi ik ben Kim en wij hebben twee honden, één Toller, en een Boxer pup.
antwoord
https://desinsection.com/dezsredstva/fendona/ - https://i.ibb.co/c3d7zty/97.jpg Жилищная санэпидемстанция СЭС-Контроль осуществляет санитарно-эпидемиологические услуги ...
antwoord
Эпидемическая организация Пестконтроль осуществляет профилактический сервис по вытравливанию насекомых в СПБ и близкой области. ...
antwoord
Муниципальная компания ДезКонтроль оказывает профилактические дезуслуги по дезинфекции насекомых в Петербурге и граничащих районах. ...
antwoord
https://descontrol.pro/dezsredstva/al-facin/ - https://i.ibb.co/jb0zbhC/45.jpg Городская компания СЭС-Контроль оказывает профилактические дезуслуги по травлению ...
antwoord
https://descontrol.pro/dezsredstva/cifoks/ - https://i.ibb.co/L6fvPHv/23.jpg Эпидемиологическая санэпидстанция ДезКонтроль производит дезинсекционные дезуслуги по ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden