WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Kooikerhondje

Kooikerhondje

Het Kooikerhondje is een ras dat hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers. De honden zijn erg vrolijk, sportief en oplettend. Gemiddeld worden deze honden 14 jaar oud. De schouderhoogte is ongeveer 40 cm en de teefjes zijn wat kleiner. Gemiddeld wegen de honden 12 kg. De vacht is middellang en de honden zijn geschikt als jachthond en gezelschapshond.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het ras staat bekend om de energie, om zijn vriendelijkheid en om de oplettendheid. Het zijn sportieve honden die het heerlijk vinden om lekker te mogen bewegen. Ze zijn gek op kinderen en ook met andere honden gaat het goed. Ze hebben veel ruimte nodig om te bewegen.

Karakter

Het karakter van deze honden is goed, ze zijn lief voor mens en dier en zijn erg vrolijk. De honden letten goed op en houden de boel dan ook graag bij elkaar. Ze vinden het fijn om te mogen sporten, lekker veel bewegen hebben ze dan ook nodig. De honden kunnen mee aan de fiets of je kunt even flink met de bal gooien zodat de honden hun energie kwijt kunnen.

Gebruik/functies

Het zijn goed jachthonden en gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

Het Kooikerhondje heeft veel beweging nodig. Sportief zijn ze zeker en ook erg energiek, met deze combinatie is een tuin overdag voor deze beesten van groot belang zodat ze lekker buiten kunnen rennen.

Verzorging

De honden hebben een middellange vacht, verzorging is dan van groot belang in de vorm van borstelen en kammen.

Omgang met kinderen

Dit ras gaat goed overweg met kinderen, ze bewegen graag samen zodat de energie er uit gaat.

Geschiedenis

Het zijn altijd al goede jagers geweest maar nu ook goede gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van deze honden is goed, ze zijn gemiddeld 40 cm hoog, de oren worden naast de kop gedragen en de ogen zijn donker van kleur. De staart wordt naar beneden gedragen en de honden zijn erg energiek.

Kleur

De kleuren van de vacht zijn verschillend, veelal wit en oranje maar ook andere kleuren zijn mogelijk.

Schofthoogte

De schofthoogte is gemiddeld 40 cm een teefje kan wat kleiner zijn.

Ogen

De ogen van deze honden zijn amandelvormig en donker van kleur.

Vacht

De vacht is middellang, verzorging door middel van borstelen en kammen is daarom van groot belang bij een Kooikerhondje.

Staart

De staart van deze honden is lang en hangt net niet op de grond. Hij is ook erg harig en mooi vol.

Overige

Het zijn energieke en slimme honden, ze zijn graag bij de mensen en gaan graag mee wandelen/rennen. Een huis met een tuin is zeker aan te raden als je een Kooikerhondje aan wilt schaffen.

Rasindeling

Rasgroep 8: Retrievers en Waterhonden
» Sectie Opjagende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Retrievers en Waterhonden

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden