WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Markiesje

Markiesje

Een Markiesje hoort bij de rashondengroep staande jachthonden, spaniels en retrievers. De honden worden gemiddeld 14 jaar en staan bekend om hun pienter en opgewekte karakter. Het zijn erg actieve honden die ook graag bewegen. De honden kunnen op een flat worden gehouden als ze maar genoeg kunnen bewegen iedere dag. Kammen en borstelen is bij dit ras wel aan te raden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De raskenmerken van deze hond zijn dat ze erg klein zijn maximaal 35 cm en gemiddeld 5 tot 7 kg wegen. De honden hebben sluik haar en vaak half langharig. Ze kunnen goed overweg met kinderen en met andere honden. De honden zijn geschikt voor een flatje en moeten iedere dag volop bewegen.

Karakter

Het karakter van een Markiesje is vriendelijk, ze zijn lief voor kinderen en andere honden en kunnen prima samen spelen. Iedere dag moeten ze een aantal keer flink wandelen en ook stoeien vinden ze fijn zodat ze hun energie kwijt kunnen. De honden kunnen op een flatje worden gehouden en zijn niet zo groot, maximaal 35 cm.

Gebruik/functies

Het zijn honden die ingezet worden als gezelschapshonden. Ook in gezinnen waar jonge kinderen zijn kunnen deze honden prima functioneren.

Lichaamsbeweging

Een Markiesje moet zijn beweging kwijt kunnen, het zijn namelijk erg actieve honden, lekker rennen, achter de bal aan rennen en samen spelen is wat deze honden echt nodig hebben.

Verzorging

Regelmatig borstelen en kammen is bij dit ras wel aan te raden.

Omgang met kinderen

Het ras kan goed overweg met kinderen, ze vinden het fijn om samen te mogen spelen en kunnen zo goed hun energie kwijt.

Geschiedenis

Gezelschapshonden, vroeger en nu.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn klein, ze zijn erg harig en de staart is erg harig. Deze wordt vaak ook naar achteren en wat hoger gedragen. De oren hangen vaak naast de kop en de honden hebben donkere ogen.

Kleur

De vacht is vaak zwart, maar ook andere kleuren en combinaties komen voor bij een Markiesje.

Schofthoogte

De schofthoogte is maximaal 35 cm, een teefje kan wat kleiner zijn, maar niet heel veel kleiner dan de reu.

Ogen

De ogen van de honden zijn donker van kleur.

Vacht

De vacht van deze honden is half langharig. Meestal is de vacht ook glanzend, af en toe borstelen en kammen wordt zeker aangeraden bij dit ras.

Staart

De staart van de honden is erg harig, wordt vaak naar beneden of iets hoger gedragen.

Overige

De honden zijn geschikt als gezelschapshond, ze moeten hun energie goed kwijt kunnen en dan zijn ze binnen ook een stuk rustiger. Een Markiesje is een ras dat gehouden kan worden bij andere honden en bij kinderen.

Rasindeling

Overig
» Sectie Niet erkende rassen

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Overig

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden