WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Petit bleu de Gascogne

Petit bleu de Gascogne

Petit bleu de Gascogne een ras dat in Frankrijk wordt gebruikt voor de jacht op de haas, maar dit ras kan ook op wilde zwijnen jagen. Inmiddels worden de honden ook ingezet als gezelschapshonden. Het zijn intelligente honden, ze leren snel en vinden het heerlijk om samen een cursus te volgen. Jagen is iets wat zij graag doen en dit zit hen dan ook echt in het bloed.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden staan bekend vanwege het goede jagen, zeker op wild zwijn en haas zijn de honden erg gek. Ze komen uit Frankrijk en ze hebben een goede neus, jacht is dan ook iets wat zij graag doen en waar zij zeer geschikt voor zijn. De honden zijn intelligent en leren snel. Een goede opvoeding is voor de honden van belang, maar geen harde hand want daar reageren de honden niet goed op.

Karakter

Het ras Petit bleu de Gascogne is erg intelligent, de honden zijn ook erg leergierig en je kunt hen dan ook erg snel veel leren. Een goede opvoeding is voor de honden belangrijk, maar het kost je ook niet veel tijd want de honden zijn al slim van karakter. Het is een hond die ruimte nodig heeft om te kunnen bewegen, een stad of een flatje is voor dit ras geen goede optie.

Gebruik/functies

Het zijn goede jagers, zeker op haas en wild zwijn, de honden kunnen worden ingezet als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig, een huis met een flinke tuin wordt dan ook aangeraden. Een flat en de drukke stad worden afgeraden.

Verzorging

Er is niet veel vachtverzorging nodig want de honden hebben een korte en gesloten vacht.

Omgang met kinderen

Een zacht karakter, hierdoor kunnen ze goed met kinderen overweg.

Geschiedenis

Vroeger werden de honden in Frankrijk veelal ingezet voor de jacht op haas en wild zwijn. Tegenwoordig zijn het ook gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Het zijn honden die echt bestaan om te jagen dit is aan de hele bouw te zien. Het zijn snelle honden en zeer slim waardoor het jagen hen goed af gaat. De ogen zijn ovaal van vorm en de staart wordt naar beneden gedragen.

Kleur

Veelvoorkomend zijn wit met zwart en bruin.

Schofthoogte

Afhankelijk van welke type je precies gaat nemen.

Ogen

De ogen hebben een ovale vorm en zijn vaak bruin van kleur. Ze hebben een zachte uitdrukking.

Vacht

De vacht is kort en niet te lang, het gaat om een gesloten vacht.

Staart

De staart van de Petit bleu de Gascogne wordt naar beneden gedragen.

Overige

De honden zijn zeer geschikt voor de jacht dus als je van bewegen houdt dan is de Petit bleu de Gascogne een goede keuze.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Hello everyone, i recommend this good site to all <a href=http://web-cm.info/sitemap.xml>Sitemap</a>, there you will find a lot of coupons for the most popular products and services
antwoord
Hello all, I have a 6 year old female Jack Russell Terrier. She is energetic and sweet , well socialized however sometimes overly protective especially when it comes to me. Recently I started thinking of getting a new dog as I feel it would be good ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden