WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Poedel pointer

Poedel pointer

De poedel pointer is een hond die hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers. Het zijn erg actieve honden, daarnaast hebben de honden ook vele energie en zij zijn erg meegaand. De honden worden gemiddeld 12 tot 14 jaar oud en wegen ongeveer 25 tot 30 kg. De honden zijn maximaal 65 cm groot en ze zijn vaak draadharig, de honden worden gezien als veelzijdige staande jachthond, ze zijn graag aan het jagen en hebben dan ook veel beweging nodig. De honden kunnen niet zonder het jagen, ze moeten zich kunnen bewegen en daarom is een flinke tuin voor deze honden wel aangeraden, een drukke stad en een flatje zeker niet. De honden moeten ook geborsteld en gekamd worden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden zijn erg actief, ook meegaand een energiek. Ze spelen graag met kinderen en ook met andere honden. Ze zijn goed voor mens en dier en bewegen zich graag, voornamelijk jagen is iets wat zij erg graag doen.

Karakter

De honden zijn erg energiek, maar ook meegaand en actief. Ze vinden het heerlijk om te kunnen jagen, of dat nu een prooi is of een balletje, dat maakt hen niet uit als zij maar kunnen rennen. Het is een veelzijdige staande jachthond.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt als veelzijdige staande jachthond en ook als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De poedel pointer heeft veel beweging nodig, hij moet zijn energie een aantal keer per dag goed kwijt kunnen, hij kan dan lekker rennen en dan is het binnen weer een rustige hond.

Verzorging

De verzorging van de poedel pointer valt mee, de honden moeten geborsteld en gekamd worden, na het veldwerk moet je bij deze honden wel de onregelmatigheden uit de vacht halen.

Omgang met kinderen

De honden kunnen goed overweg met kinderen en zijn zachtaardig.

Geschiedenis

De honden zijn geschikt voor de jacht en ook als gezelschapshond, het laatste komt momenteel vaker voor.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn goed gebouwd, ze staan hoog op de poten en de oren worden langs de kop gedragen. De honden hebben donkere amandelvormige ogen.

Kleur

De honden kunnen alle kleuren bruin hebben ook verschillende tinten door elkaar komt bij de poedel pointer regelmatig voor.

Schofthoogte

De honden zijn ongeveer 60 tot 65 groot. Ze zijn erg actief en bewegen zich graag!

Ogen

De honden hebben donkere en amandelvormige ogen

Vacht

De honden hebben een draadharige vacht die meestal bruin is van kleur. Verschillende soorten bruin zijn mogelijk. De honden zijn goed als zij regelmatig worden geborsteld en gekamd.

Staart

De staart van de honden is gemiddeld niet zo lang, ze hebben hier ook haar op zitten.

Overige

De honden zijn geschikt om te jagen, toch wordt de poedel pointer nu meer gehouden als gezelschapshond. De hond is goed voor kinderen en andere honden en is een echte sportieveling.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Continentale voorstaande honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Staande Honden

mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Boekhouddiensten in heel Litouwen. We beheren verlaten boekhouding, we leveren chef. accountantsdiensten. Meer over ons: https://www.audikom.lt/buhalterines-paslaugos Alle geleverde diensten: Boekhouddiensten in Vilnius en in heel Litouwen ...
antwoord
Bent u op zoek naar iemand die meubels, pakketten kan vervoeren of misschien heeft u personenvervoer nodig? https://www.pervezejai.lt/siuntu-pervezimas https://www.pervezejai.lt/keleiviu-pervezimas Efficiëntie, goede prijzen, professionaliteit. ...
antwoord
Знаете ли вы? Старейший депутат Палаты представителей проработал в Конгрессе США почти до 92 лет. Сооснователь и глава ...
antwoord
Op zoek naar zomerbanden? Bezoek dan https://www.pirkitpadangas.lt/lengvuju-automobiliu-padangos/vasarines-padangos Hier vindt u een ruim assortiment en nieuwe zomerbanden van de meest bekende fabrikanten. BF Goodrich Continentaal Bridgestone ...
antwoord
Приветик! Необыкновенно вау какой сайт. Море приколов...Миксы, Speed, Соль, Анаша, и т.д. Доброе пожаловать на сайт: http://zagadala.ru/ <b> http://zagadala.ru ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden