WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Pointer

Pointer

De Pointer is een hond die hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers. De honden worden gemiddeld 12 tot 14 jaar oud en wegen ongeveer 25 kg. Het zijn honden die erg sportief zijn, ze zijn goedleers, maar ook intelligent en zeer beweeglijk. De honden zijn gek op kinderen en ook met andere honden dan gaan deze honden goed. De honden zijn echte staande jachthonden en ook erg geschikt voor de jacht maar ook als gezelschapshond. De honden zijn niet geschikt als stadshond, ze moeten namelijk hun energie goed kwijt kunnen. De honden hebben niet veel extra verzorging nodig voor bijvoorbeeld de vacht.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden zijn goed voor kinderen en andere honden. Ze zijn erg levendig en intelligent. De honden leren graag en zijn geen stilzitters, ze zijn graag de hele dag met de baasjes bezig.

Karakter

De honden hebben een goed karakter, ze zijn gek op bewegen en jagen. Ook met kinderen gaan ze erg goed, ze kunnen samen de hele dag buiten spelen en zo kan de Pointer zijn energie ook kwijt.

Gebruik/functies

De hond is geschikt als staande jachthond, maar de Pointer is ook een goede gezelschapshond. Vele mensen vinden het een erg lief dier en als hij zijn energie kwijt kan dan is hij binnen ook rustig.

Lichaamsbeweging

De Pointer heeft veel beweging nodig, een stad is voor hem daarom ook geen optie. De honden moeten hun energie kwijt kunnen in de bossen, in de weilanden of aan de fiets. Ook een eigen tuin is voor deze honden een ideale oplossing.

Verzorging

De honden hebben weinig verzorging nodig aan de vacht maar moeten wel veel kunnen bewegen.

Omgang met kinderen

De honden bewegen volop, dit doen ze graag samen met kinderen want zij zijn dol op hen.

Geschiedenis

De honden worden ingezet als staande jachthond, vroeger meer dan nu. Nu worden ze ook als gezelschapshond gebruikt.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan hoog op de poten, ze hebben een staart die vaak recht naar achter wordt gedragen. De ogen hangen meestal en ze hebben donkere ogen.

Kleur

De kleur van de Pointer is meestal wit met zwart, hij kan ook leverkleurig of wit met bruin zijn, verschillende combinaties zijn mogelijk.

Schofthoogte

De schofthoogte van deze honden is bij de reu tot 68,5 cm en bij de teef tot ongeveer 66 cm.

Ogen

De ogen van de Pointer zijn donker van kleur en amandelvormig.

Vacht

De vacht van deze honden is kortharig en heeft als basiskleur vaak wit met bruine of zwarte aftekeningen.

Staart

De staart van deze honden is erg dun, de honden dragen de staart vaak recht naar achteren, zeker bij het jagen.

Overige

Als de Pointer zijn energie goed kwijt kan dan is hij binnen rustig. Je moet een tuin hebben voor deze hond zodat hij ook overdag zijn energie kwijt kan, het is absoluut geen hond die geschikt is om te houden in de stad. De hond kan daarom maar beter op het platteland worden gehouden, waar veel weilanden en bossen zijn en waar zich uit kunnen kuren.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Britse en Ierse pointers en setters

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Staande Honden

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden