WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Sabueso español

Sabueso español

De Sabueso español is een ras dat hoort bij de dashonden en de lopende honden. Het zijn erg trouwe honden, ze zijn ook aanhankelijk en ze kunnen erg goed jagen. Deze honden zijn gemiddeld 50 cm groot. Ze zijn kortharig en vaak licht van kleur, maar ook donker kan voorkomen. Het zijn erg lieve honden voor kinderen, ze hebben alleen wel de nodige beweging nodig.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het ras kenmerkt zich door haar trouwe en aanhankelijke karakter. Het zijn goede jachthonden en ze vinden het heerlijk om met de baas op stap te gaan zodat ze heerlijk kunnen rennen. De honden zijn erg oplettend en werken erg graag voor de baas. Omdat de honden zo zachtaardig zijn, zijn ze ook goed voor kinderen, een gezin met jonge kinderen kan met een gerust hart dit ras aanschaffen en gaan genieten van een fijne tijd samen.

Karakter

Het karakter is goed, ze zijn vriendelijk en erg aanhankelijk. De honden zijn erg trouw en vinden het heerlijk om te mogen jagen. Het zit er dan ook echt in waardoor de honden ook graag achter de bal aanrennen. De honden zijn erg lief voor kinderen. Ze vinden het geweldig om samen te mogen spelen en zijn erg lief voor hen, ze kunnen de kinderen ook gaan beschermen zeker als zij er echt mee zijn opgegroeid.

Gebruik/functies

Het zijn geschikte jachthonden, maar kunnen ook ingezet worden als huishond.

Lichaamsbeweging

Het jagen zit er bij de Sabueso español echt in, daarom is het belangrijk dat deze honden hun energie goed kwijt kunnen. Het zijn geen honden die je op een flatje moet houden, ze moeten hun energie goed kwijt kunnen. Een tuin is voor deze dieren dan ook zeker nodig zodat zij lekker kunnen rennen, twee van deze honden zou ideaal zijn zodat zij elkaar moe kunnen maken!

Verzorging

De honden hebben een kortharige vacht waardoor verzorging van de vacht niet noodzakelijk is.

Omgang met kinderen

Het zijn zeer trouwe honden, lief voor kinderen en zachtaardig. Ze spelen graag samen zodat ze lekker de energie kwijt kunnen samen.

Geschiedenis

De honden zijn van oorsprong echte jagers. Ze hebben een goed uithoudingsvermogen. Het jagen zit er echt in, maar ze kunnen ook worden gehouden als huishonden als zij maar de nodige beweging krijgen.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van de honden kan soms wat slungelig zijn omdat ze vaak lange flaporen hebben, maar dat hoort bij deze honden. Als ze hard rennen deinzen de oren mooi naar achteren. De honden zijn ongeveer 50 cm groot en staan niet zo hoog op de poten.

Kleur

De kleur van de vacht is veelal wit met oranje maar ook andere kleuren komen voor.

Schofthoogte

De schofthoogte bij deze honden is gemiddeld 50 cm.

Ogen

De ogen van deze honden zijn vaak donker van kleur en ze kunnen je erg strak aankijken, maar ze hebben een erg vriendelijke kop en karakter.

Vacht

De vacht van deze honden is kortharig, de Sabueso español heeft dan ook niet veel verzorging nodig.

Staart

De staart van de Sabueso español is lang en wordt naar beneden gedragen, als ze gaan jagen kan hij ook naar achter worden gedragen (strak naar achter).

Overige

Het is een ras met een goed uithoudingsvermogen, iedere dag volop bewegen is voor de Sabueso español dan ook van groot belang!

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

ik ben natalie en samen met mijn vriend en 2 kindjes hebben wij 2 honden ,2 konijnen en 8 cavias en blub de vis haha onze honden zijn een jack russel kruisingkje dewi van 8 jaar en een kruising amerian bull van 6 maandjes genaamd lina maar moet nog ...
antwoord
Hallo, ik ben Rita,ik ben een enorme dierenliefhebber. Ik heb 2 hondjes: Eni en Senna, mixjes en ontzettend lief en heel verschillend. Ik hoop hier heel veel te leren over hondenrassen en hoop op tips enz. Ik ga namelijk half maart starten met de ...
antwoord
Via een gedeeld facebook bericht van hondenfokster Marion Klok zag ik dat Athos, een pyreneese herdershond, een nieuw en warme thuis zoekt. Ik ben geïnteresseerd hiervoor aangezien ik heel veel interesse heb in grote hondenrassen van klasse 9 ...
antwoord
Hallo! Mijn hond heet Guus en word in November 4 jaar oud. Hij heeft altijd op een boerderij gewoond waar hij zelf naar binnen en buiten kon. Op de boerderij kwamen elke dag wel 50 mensen van jong tot oud. Nu zijn wij verhuisd en veranderd van baan ...
antwoord
Voor onze hond Ricky, 8 jaar oud, zoeken we een nieuw baasje. Ricky is een kruising tussen een Mechelse herder en een boerenfox. Hij heeft altijd op een boerderij gewoond en is een goede waakhond. Wel heeft Ricky soms moeite met luisteren, en vind ...
antwoord
Ben Filip en mijn vriendinneke is een Cairn terrier 7 jaar Hopelijk maken we hier een mooie tijd mee Groetjes
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden