WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Schillerstövare

Schillerstövare

De Schillerstövare hoort bij de dashonden en de lopende honden. Het is een ras dat erg aanhankelijk is, ze zijn erg lief en het zijn goede jachthonden, zeker in de sneeuw doen zij het erg goed. Ze zijn erg lief voor kinderen en hebben veel beweging nodig. De reu is ongeveer 60 cm groot en de teef 57 cm, het zijn over het algemeen dan ook vrij grote jagers.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De raskenmerken waar het ras om bekend staat zijn het trouwe karakter en het goede uithoudingsvermogen. Het zijn echte jagers en ze zijn erg aanhankelijk en lief, zeker met kinderen zijn het zeer lieve honden. De honden hebben grote oren die naast de kop hangen en meestal zijn ze zwart met roestbruin van kleur. De reuen zijn over het algemeen wat groter dan de teven maar dat scheelt niet veel, de reuen zijn 60 cm en de teefjes ongeveer 57 cm.

Karakter

Er is niets mis met het karakter van de Schillerstövare, ze zijn lief, aanhankelijk en trouw. Ze zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen omdat de honden zo lief zijn. Het zijn honden die veel moeten bewegen, jagen zit er echt in en wordt dan ook zeker aangeraden als je er een aan gaat schaffen. Ook achter de bal aanrennen vinden zij heerlijk!

Gebruik/functies

Zeer goede jachthonden, ook in de sneeuw, maar ze kunnen ook als huishond worden gehouden.

Lichaamsbeweging

Het jagen zit er bij de Schillerstövare echt in, veel bewegen is bij deze honden dan ook van groot belang. Het is zeker zo belangrijk dat zij niet in een flatje worden gehouden maar dat zij een tuin hebben waar zij de energie kwijt kunnen.

Verzorging

De vacht van de honden is kortharig, daarom is er niet veel verzorging nodig.

Omgang met kinderen

De Schillerstövare kan goed overweg met kinderen, een zacht karakter en erg trouw. De honden zijn ook erg lief en aanhankelijk voor kinderen, ze rennen graag achter hen aan en zeker met een bal spelen vinden zij geweldig, mede omdat het jagen er zo in zit.

Geschiedenis

Het jagen is wat deze honden graag doen. Vroeger en nu waren het goede jagers en het zijn nu ook huishonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan redelijk hoog op de poten, ze worden gemiddeld 60 cm groot (reu) en de teef ongeveer 57 cm. Dat scheelt niet zoveel van elkaar. Het zijn honden met een staart die naar beneden wordt gedragen en de oren hangen naast de kop.

Kleur

De kleur van de vacht is veelal zwart met roestbruin.

Schofthoogte

De schofthoogte van de teef is gemiddeld 57 cm en de reu is wat groter, namelijk 60 cm.

Ogen

De ogen van de honden zijn donker van kleur en kijken je echt aan.

Vacht

De vacht van de honden is kortharig en daarom hebben zij maar weinig lichaamsverzorging nodig.

Staart

De staart van de honden is smal en wordt naar beneden gedragen, bij de aanzet is de staart wat breder en voller.

Overige

De honden zijn lief voor kinderen, jagen graag en hebben dan ook veel beweging nodig. Een tuin is als je de Schillerstövare aan wilt schaffen zeker zo belangrijk!

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Hello everyone, i recommend this good site to all <a href=http://web-cm.info/sitemap.xml>Sitemap</a>, there you will find a lot of coupons for the most popular products and services
antwoord
Hello all, I have a 6 year old female Jack Russell Terrier. She is energetic and sweet , well socialized however sometimes overly protective especially when it comes to me. Recently I started thinking of getting a new dog as I feel it would be good ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden