WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Shih Tzu

Shih Tzu

De Shih Tzu is een vriendelijke intelligente, hond met een ietwat prettig eigenzinnig/eigenwijs karakter. Soms krijg je het idee van: 'vraag het maar netjes dan doe ik het'. Wanneer je zelf onvoorwaardelijk je liefde aan dit fantastische ras geeft zal je die ook idem terugontvangen.

Algemeen beeld

Raskenmerken

-Stoer!

-Overvloedige beharing,
-Brede snuit,
-Kleine handzame hond van wie wanneer je deze optilt verbaasd zal zijn over zijn/haar gewicht
-Grote donkere ronde ogen,
-Chrysantachtig gezicht
- Neuslengte 2,54 cm


-Staart dragend in een boog over de rug ongeveer op schedelhoogte, dit noemt men de zgn. teapot tail.

Karakter

-Heel vriendelijk maar zelf bepalend naar wie wel of niet toe te willen gaan, dit gedrag toont dan de typische oosterse trekjes.

Gebruik/functies

-Gezelschapshond

Lichaamsbeweging

De Shih Tzu kán een flinke wandeling aan, vind het heerlijk ook om te wandelen, maar het is geen pré om dit elke dag te doen, lekker rennen in en rond het huis geeft ook al een fijne lichaamsbeweging.

Verzorging

De vacht heeft verzorging nodig door deze regelmatig door te borstelen. Borstelen verwijderd ook al wel vuil.
Wassen indien nodig. Wanneer de vacht lang is zal een wasbeurt iets frequenter nodig zijn dan bij een geknipte vacht waar toch ook veel mensen voor kiezen.

Omgang met kinderen

Omgaan met kinderen gaat prima, maar leer een kind altijd dat een hond een hond is ( dit geldt voor elk ras) en op zijn tijd zijn/haar rust nodig heeft.

Geschiedenis

De Shih Tzu is een oosters ras, (Tibet) gefokt als gezelschasphondje. Heel vroeger als geschenk aan het Chinese koninkrijk gegeven.,waar er vervolgens mee werd gefokt. In in de beginjaren van 1900 kwamen ze naar Engeland, en pas rond de zestiger jaren in Nederland.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Allereerst hoor je jezelf te verbazen wanneer je de Shih Tzu optilt, niet een klein iel hondje maar je hebt dan echt wat in handen. Dus graag stevig, met goede bespiering. En wanneer de Shih Tzu voldoende lichaamsbeweging krijgt, dan zal deze ook bespiering tonen. De benen zo recht mogelijk, met een mooie brede diepe borstpartij. De rug recht en de achterbenen mooi uitgrijpend zodat je de voetzooltjes kan zien tijdens het gaan.

Kleur

In principe zijn alle kleuren toegestaan, voorkeur wordt gegeven aan witte pluim aan staart, witte snuit, witte bles en witte voetjes. Regelmatig worden er ook solid red met zwart masker gezien, dit is ook erg mooi.

Schofthoogte

Deze was altijd maximaal 26,7 maar sinds kort is de FCI rasstandaard veranderd naar een schofthoogte van maximaal 27 cm

Ogen

Groot, rond ( niet TE bol) en donker, breed uit elkaar staan, de ogen zijn een redelijk gevoelig punt, en zijn verzorging nodig ( goed schoonhouden) en doordat ze zo laag bij de grond zijn en met van alles en nog wat in contact kunnen komen kan een beschadiging door bv. een tak oid. voorkomen.

Vacht

Lang, licht golvend is toegestaan. Let wel dat er verschil is in makkelijke vachten en dat er ook moeilijke vachten zijn die snel klitten.

Staart

Hoog gedragen pluim over de rug als een soort van theepot-oor, dit noemt met een tea-pot-tail.

Overige

Voor het aanschaffen van elk ras geldt eigenlijk de volgende regel: 'bezint eer ge begint' maw. denk aub. goed na over de aanschaf van welk ras dan ook. Laat u goed voorlichten, ga desnoods bij meerdere fokkers informatie winnen. Een goede fokker zal u ook willen informeren zonder dat deze een nest heeft.

Rasindeling

Rasgroep 9: Gezelschapshonden
» Sectie Tibetaanse rassen

Een bijdrage van : Minie Niks Bakker


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Gezelschapshonden

Секс знакомства без обязательств без регистрации, петропавловск камчатский знакомства сайт. <a ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
Wil je een auto verkopen? Bent u op zoek naar specialisten op dit gebied? Neem contact op met https://automobiliupirkejai.lt/ Aankoop van professionele auto's alleen hier: https://automobiliupirkejai.lt/automobiliu-supirkimas/ We kopen auto's in het ...
antwoord
Лечение за рубежом, туры на лечение курорты Европы. Лечение в Литве. Санаторий Новая-Вильня. Naujoji Vilnia. Лечение за границей в лучших ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Boekhouddiensten in heel Litouwen. We beheren verlaten boekhouding, we leveren chef. accountantsdiensten. Meer over ons: https://www.audikom.lt/buhalterines-paslaugos Alle geleverde diensten: Boekhouddiensten in Vilnius en in heel Litouwen ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Binky
vlekky
Dylan
Zas Ster Ma Dmar New Lock's Arrow
Dilemma Jazz it up
Kwang Tjau v Bisonstaete
Seth Sinjo v Bisonstaete

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden