WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Srpski gonic

Srpski gonic

De Srpski gonic staat ook wel bekend als de Servische hond. Het ras komt uit Joegoslavië. Ze worden gemiddeld 48 cm groot en wegen ongeveer 20 kg. Het zijn echte jachthonden. Ze hebben dan ook veel beweging nodig, in de tijd dat het jachtseizoen voorbij is, is het belangrijk dat deze honden toch hun energie kwijt kunnen dus een goede baas - hond relatie is van groot belang!

Algemeen beeld

Raskenmerken

Ze staan bekend om het jagen, dit doen zij dan ook erg graag. De oren hangen naast de kop, de staart is smal en wordt vaak naar beneden gedragen. Het zijn honden met een goed uithoudingsvermogen en bewegen is dan ook iets dat zij het liefst de hele dag doen. Het jachtseizoen is voor deze honden de mooiste periode van het jaar, dan kunnen zij namelijk helemaal los gaan.

Karakter

Het ras heeft een goed karakter, jagen is iets wat zij graag doen en waar ze alles voor over hebben. Het zijn ook erg trouwe honden, je kunt dit al zien als je de honden in de ogen kijkt. Ze kunnen erg aanhankelijk zijn, maar met kinderen moet je altijd goed opletten, het zijn voornamelijk jachthonden, maar ze kunnen ook als gezelschapshond maar socialiseer ze altijd goed.

Gebruik/functies

Jagen hoort bij dit ras. Het zijn echte jachthonden.

Lichaamsbeweging

Ze hebben volop beweging nodig, het jagen zit er echt in bij de Srpski gonic. Ook buiten het jachtseizoen is volop bewegen voor deze honden belangrijk.

Verzorging

De verzorging is minimaal, de vacht is namelijk erg kort.

Omgang met kinderen

Het is belangrijk de Srpski gonic te laten wennen aan kinderen als zij deze niet gewend zijn, goed socialiseren speelt hierin een grote rol.

Geschiedenis

Het ras is afkomstig uit Joegoslavië en het zijn echte jachthonden. Ze stammen waarschijnlijk af van de Aziatische speurhonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan stevig op de poten, ze wegen ongeveer 20 kg en zijn ongeveer 48 cm groot. Het zijn erg flexibele honden en ook erg snel. Ze hebben een goed uithoudingsvermogen, ze hebben een echt jacht postuur.

Kleur

De kleur van de vacht is veelal zwart, met bruin. De rug is vaak pikzwart en dan loopt het langzaam over in bruin.

Schofthoogte

De schofthoogte is bij de reu en de teef gemiddeld 48 cm, maar vaak zijn de teefjes iets kleiner.

Ogen

De ogen van de Srpski gonic zijn donker van kleur, ze kunnen erg aanhankelijk en lief kijken.

Vacht

De vacht is kort en daarom is er niet zoveel verzorging nodig, alleen in de rui periode is borstelen aan te raden.

Staart

De staart is smal en wordt vaak naar beneden gedragen. Afhankelijk van de houding van de hond.

Overige

Jagen is voor de Srpski gonic van groot belang. Het jachtseizoen is voor hen dan ook de mooiste periode van het jaar.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Hello everyone, i recommend this good site to all <a href=http://web-cm.info/sitemap.xml>Sitemap</a>, there you will find a lot of coupons for the most popular products and services
antwoord
Hello all, I have a 6 year old female Jack Russell Terrier. She is energetic and sweet , well socialized however sometimes overly protective especially when it comes to me. Recently I started thinking of getting a new dog as I feel it would be good ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden