WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Vizsla Draadhaar

Vizsla Draadhaar

De Vizsla Draadhaar is een hond die hoort bij de staande jachthonden, retrievers en spaniels. De honden zijn erg gehoorzaam en vlijtig. Daarnaast worden de honden gemiddeld twaalf jaar oud. De honden zijn ongeveer 55 cm qua hoogte, de reu vaak wat groter. Ze wegen ongeveer 22 tot 27 kg en zijn draadharig. De Vizsla Draadhaar is een hond die goed overweg kan met kinderen en ook erg goed kan met andere honden. De honden zijn graag binnen in huis en vinden het heerlijk om te wandelen en om samen met de baas te gaan oefenen. Het zijn honden die niet zoveel verzorging nodig hebben en die graag met de baas er op uit gaan. De honden zijn erg lief voor kinderen en zijn dan ook graag met hen samen aan het spelen.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Vizsla Draadhaar is een hond die erg gehoorzaam is en ook erg vlijtig over kan komen. De honden luisteren goed en vinden het heerlijk om samen te mogen oefenen.

Karakter

De honden zijn gehoorzaam, ze oefenen graag met de baas en luisteren dan ook erg goed. Het zijn honden die graag binnen in huis zijn bij de andere gezinsleden.

Gebruik/functies

De honden zijn echte gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

De honden hebben wel wat beweging nodig, een aantal keer per dag een flinke wandeling is voor hen wel degelijk van belang. De Vizsla Draadhaar is een hond die er graag op uit gaat dus een tuin wordt wel aangeraden.

Verzorging

De honden hebben niet zoveel verzorging nodig, af en toe borstelen wordt wel aangeraden.

Omgang met kinderen

De Vizsla Draadhaar kan goed overweg met kinderen. De honden is erg lief voor hen en ze spelen goed samen. Zeker in de tuin kunnen ze zich samen goed uitkuren.

Geschiedenis

De honden zijn altijd al goede gezelschapshonden geweest en nu nog steeds.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan hoog op de poten. Ze hebben flinke schouders en de ribben zijn vaak goed te voelen. De staart is dun en wordt naar achteren gedragen en is niet zo heel lang. De oren hangen naar beneden en de ogen zijn amandelvormig.

Kleur

De honden zijn vaak draadharig en donkertarwe van kleur. Ook kunnen zij donkergoud geel van kleur zijn.

Schofthoogte

De honden zijn gemiddeld 55 cm hoog en de reuen kunnen tot maximaal 62 cm groot worden.

Ogen

De ogen van deze honden zijn wat amandelvormig en vaak donker van kleur.

Vacht

De vacht van deze honden is draadharig, de honden hebben niet zoveel verzorging nodig af en toe borstelen wordt wel aangeraden.

Staart

De staart van de Vizsla Draadhaar is vrij dun en wordt naar benden gedragen.

Overige

De honden kijken vriendelijk uit de ogen en kunnen goed met mensen en andere honden. Ze vinden het heerlijk om lekker te kunnen rennen.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Continentale voorstaande honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Staande Honden

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden