WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Zuid-Russische owcharka

Zuid-Russische owcharka

De Zuid-Russische owcharka is een ras dat uit Rusland komt. Van oorsprong komt de Zuid-Russische owcharka eigenlijk uit Oekraïne. De honden kennen twee gezichten, ze kunnen erg aanhankelijk zijn, maar zodra er onzekerheid dreigt nemen zij de leiding over en worden ze erg dominant. Het zijn erg moedige honden en zeer waaks. Het zijn ook goede gezelschapshonden, goed socialiseren is hierbij wel van belang.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het ras staat bekend als waakhond, maar kan ook als gezelschapshond. Ze hebben namelijk twee kanten, ze kunnen zeer dominant en waaks zijn, maar ze zijn ook aanhankelijk. Er wordt niet altijd gedaan wat je hen vraagt, maar ze houden wel van hun eigen gezinnetje. Vreemde mensen houden ze liever buiten de deur, ze zijn erg beschermend. De honden zijn erg harig en je ziet de ogen niet altijd omdat de haren er voor kunnen vallen.

Karakter

Het zijn erg onafhankelijke honden, ze hebben een bescherminstinct, daar zijn ze namelijk voor gefokt. Daarnaast zijn het erg dominante honden, maar wel erg moedig en waaks. Toch zijn het ook aanhankelijke honden, maar er wordt niet altijd gedaan wat je aan hen vraagt. Tegenover vreemde mensen is de hond erg wantrouwig. Als er onzekerheid gaat naderen dan zal deze hond de leiding over gaan nemen.

Gebruik/functies

Hij wordt voornamelijk ingezet als waakhond en als gezelschapshond. Het zijn goede herdershonden.

Lichaamsbeweging

De beweging die de Zuid-Russische owcharka nodig heeft is groot, ze zijn graag buiten zodat zij hun energie kwijt kunnen.

Verzorging

De verzorging van de vacht is zeer belangrijk, ze hebben namelijk een langharige vacht die erg dicht is.

Omgang met kinderen

Ze zijn lief voor kinderen, goed socialiseren wordt sowieso aangeraden omdat de Zuid-Russische owcharka twee kanten kan hebben. Maar voor eigen mensen is hij erg lief en beschermend.

Geschiedenis

De honden komen oorspronkelijk uit Oekraïne, maar veel van hen komen ook uit Rusland. Het is een vrij dominante hond, ze zijn erg waaks en moedig.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van de Zuid-Russische owcharka is opvallend. Ze zijn namelijk erg harig en de ogen zijn niet altijd zichtbaar omdat ze zoveel haar hebben. De oren hangen naast de kop en bestaan ook uit een flinke bos haar.

Kleur

De kleur van de vacht is veelal wit, hierbij komen vaak gele, grijze of rode vlekjes voor maar dat hoeft niet bij alle Zuid-Russische owcharka's zo te zijn.

Schofthoogte

De schofthoogte van de Zuid-Russische owcharka is minimaal 62 cm, zowel voor de reen als de teefjes.

Ogen

De ogen zijn donker van kleur maar niet altijd goed te zien vanwege de flinke haarbos.

Vacht

De vacht is erg harig, flink borstelen is sowieso van groot belang. De haren zijn namelijk tussen de 10 en de 30 cm lang. Je hebt veel tijd nodig om de vacht te verzorgen.

Staart

De staart is ook erg harig en wordt naar beneden gedragen.

Overige

Als je de Zuid-Russische owcharka aan gaat schaffen heb je veel tijd nodig om hem te verzorgen. Sowieso vraagt de vacht om veel aandacht, maar ook de honden hebben veel beweging nodig.

Rasindeling

Rasgroep 1: Herdershonden en veedrijvers
» Sectie Herdershonden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Herdershonden en veedrijvers

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden