WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Zwarte Russische terriër

Zwarte Russische terriër

De Zwarte Russische terriër is een meer dan gemiddeld grote hond die graag bezig is met de baas en uitstekend waakt.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Intelligent, robuust, weerbestendig, kindvriendelijk, terughoudend tegenover vreemden, waaks!

Karakter

rustig in huis, vriendelijk met kinderen en andere dieren, mits goed gecosialiseerd! werkt graag voor de baas, bewaakt zijn terrein en mensen.

Gebruik/functies

is vroeger gefokt voor bewaking van grenzen. Waakt nog steeds heel goed en werkt graag met en voor de baas. Of dit nu IPO, G&G of behendigheid is, zolang hij met de baas bezig is geeft hij zich volledig.

Lichaamsbeweging

De Rus houd van een stevige wandeling, maar heb je eens een keer minder tijd dan past hij zich aan.

Verzorging

De Rus heeft een dikke wollige vacht die erg bewerkelijk is. Hij moet 1 a 2 keer per week grondig geborsteld worden en 3 a 4 keer per jaar geknipt in een specifiek model.

Omgang met kinderen

Is heel lief en beschermend naar zijn "eigen" kinderen. Maar ook kinderen die komen spelen worden toegelaten, hij houd een "oogje in het zeil".

Geschiedenis

De Rus is gefokt om de grenzen in Rusland te bewaken, hij is ontstaan uit verschillende rassen. De belangrijkste zijn Riesenschnauzer, rottweiler, airedale terrier en moscouse waterhond. Daarnaast zijn er nog een aantal rassen gebruikt om specifieke dingen te veranderen.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De rus is goed geproportioneerd met krachtige botten en sterke spieren. brede diepe borst, gewelfde ribben. Rechte rug, stevige rechte poten, een gestrekte kop die vierkant lijkt door de volle baard, snor en wenkbrauwen.

Kleur

Zwart of zwart met enkele grijze haren. Heel af en toe komt er een "mis" kleur voor, zoals black en tan, wit of bruin. deze zijn niet toegestaan.

Schofthoogte

teven: 66 - 72
reuen: 72 - 78

Ogen

donker bruin

Vacht

wollige ondervacht met een goed aansluitende redelijk stevige bovenvacht. op benen, baard, snor en wenkbrauwen overvloedig behaard.

Staart

vroeger gecoupeerd, maar momenteel lang en natuurlijk gedragen. Voorkeur voor een niet krullende staart.

Overige

Eens een Rus , altijd een Rus, is een veel gehoorde kreet!
Een geweldig ras met veel qualiteiten!

Rasindeling

Rasgroep 2: Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden
» Sectie Pinschers en schnauzers

Een bijdrage van : Diana Ramakers


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden

Beste mensen van 'Hondenrassen', Ik ben student aan de HAS hogeschool. Momenteel ben ik bezig met de minor 'Towards a healthy society', waar ik onderzoek doe naar de gezondheid van honden en hondeneigenaren. Om hier een beeld van te krijgen heb ik ...
antwoord
Beste hondeneigenaren! Voor mijn afstudeerthesis op Wageningen University & Research ben ik op zoek naar baasjes die voor mij een enquête willen invullen! We zijn aan het onderzoeken hoe eigenaren hun hond trainen en opvoeden en hoe we ze ...
antwoord
Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Ahovoy Poslannik
Black Elite April
Black Magic Evangelika of Duck Creek
Gosha Vanara
Gordislava Lyukaya Ter Avalon (Luka)

Fokkers

Ahovoy

Ahovoy Wij zijn in bezit en fokken Zwarte Russische terriers sinds 1992.

From Lukayas Dream

From Lukayas Dream Wij fokken af en toe een nestje uit verantwoorde combinaties. Zo staat gezondheid hoog bij ons in het vaandel. Onze honden worden bij ons in huis geboren en blijven daar tot ze naar hun nieuwe eigenaar gaan. Al onze honden krijgen een stamboom, zijn ...

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden