WOOOF hondenvoer
vorige pagina.

Zwitserse lopende hond

Zwitserse lopende hond

De Zwitserse lopende hond is een ras dat zoals de naam al zegt uit Zwitserland komt. Deze honden zijn erg goed in het speuren maar ook als gezelschapschapshond. De volwassen reu wordt gemiddeld 54 cm en de teefjes rond de 52 cm. Het zijn prima honden om binnen te houden en ook om er samen mee op uit te trekken, ze zijn erg trouw maar hebben de nodige beweging iedere dag nodig.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Dit ras kent in totaal vier varianten namelijk de Berner, de Jura, de Luzerner en de Schwyzer. Ze hebben allemaal een andere kleur, de Jura is opvallend omdat deze wat zwaarder is dan de andere van deze soort. Het is opvallend dat zij echt het jachtpostuur hebben, speuren doen zij dan ook graag, maar ook jagen op hazen en vossen is bij dit ras zeker geen uitzondering.

Karakter

Het karakter van de Zwitserse lopende hond is goed, het zijn trouwe honden. Het zijn goede gezelschapshonden. Ze vinden het heerlijk om onder de mensen te zijn en zijn erg intelligent. Je kunt hen in korte tijd veel leren en dat houdt in dat je er veel mee kunt bereiken. Als je veel van bewegen houdt, dit ras gaat graag met je mee aan de fiets of mee hardlopen zo kunnen zij hun energie goed kwijt buiten het jachtseizoen.

Gebruik/functies

Speurhond en gezelschapshond

Lichaamsbeweging

Ze hebben veel beweging nodig, dat komt onder andere omdat ze het speuren/jagen echt in zich hebben en deze energie moeten zij kwijt kunnen.

Verzorging

De verzorging is minimaal, ze hebben een korte vacht.

Omgang met kinderen

Ze kunnen goed overweg met kinderen en hebben een lief karakter.

Geschiedenis

Dit ras is afkomstig uit Zwitserland en kan worden ingezet als speurhond en als gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De Zwitserse lopende hond heeft lange oren, de staart wordt naar beneden gedragen en de ogen zijn donker van kleur. Ze hebben een korte vacht en ze worden gemiddeld 54 cm groot, de teefjes iets kleiner met 52 cm.

Kleur

De kleur van de vacht is wisselend, veelal wit met bruine vlekken.

Schofthoogte

De schofthoogte van de reuen is gemiddeld 54 cm en van de teefjes 52 cm.

Ogen

De ogen van dit ras zijn donker van kleur.

Vacht

De vacht is kort en daarom is er niet veel verzorging nodig.

Staart

De staart is lang en dun en wordt naar beneden gedragen, tenzij de honden aan het jagen zijn dan wordt hij hoger gedragen.

Overige

De Zwitserse lopende hond is een ras dat goed geschikt is als gezelschapshond, maar ook als speurhond. Ze hebben een goede neus en kunnen hazen e.d. snel op het spoor zijn.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl


WOOOF hondenvoer


WOOOF hondenvoer

Forum Lopende honden en zweethonden

Wij zien op zoek naar een jonge labrador, maar geen pup. Heeft iemand een idee waar we het beste kunnen zoeken? Het asiel heeft te weinig aanbod wat betreft labradors.
antwoord
Goedemorgen, Mijn man en ik willen graag een hond en zijn opzoek naar het juiste hondje voor ons. Nu vinden wij een Friese stabij erg leuk en denken wij ook dat deze bij ons past. Nu heb ik alleen een vraag en dat is verharen deze honden heel erg? ...
antwoord
Hey hondenbezitters en liefhebbers, Mijn naam is Sandra en ik doe de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool. Samen met mijn groepje doen wij onderzoek naar honden-obesitas in opdracht van een reclamebureau die werkt voor de Dierenbescherming. ...
antwoord
Hello, i recommend super site to all <a href=http://web-cm.info/macys-15-off-coupon-codes.php>Macys 15 off coupon codes</a>, there you will find a lot of printable coupons for a variety of goods and services
antwoord
Hello everyone, i recommend this good site to all <a href=http://web-cm.info/sitemap.xml>Sitemap</a>, there you will find a lot of coupons for the most popular products and services
antwoord
Hello all, I have a 6 year old female Jack Russell Terrier. She is energetic and sweet , well socialized however sometimes overly protective especially when it comes to me. Recently I started thinking of getting a new dog as I feel it would be good ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden