Afbeelding Je huisdier verzekeren: wat zijn daar de voordelen van?

Je huisdier verzekeren: wat zijn daar de voordelen van?

Een huisdier kan je leven een stuk leuker maken: er is altijd iemand die op je wacht wanneer je na een lange dag werken thuiskomt, je kunt met je kat op schoot een film gaan kijken of een lange wandeling met je hond gaan maken. Veel mensen moeten er dan ook niet aan denken dat hun huisdier ziek wordt. Toch is deze kans altijd aanwezig. Mensen kunnen zorgkosten betalen aan de hand van hun zorgverzekering. Voor huisdieren bestaat er eenzelfde soort verzekering. Hiermee voorkom je dat je voor het duivelse dilemma komt te staan of je je dier wel of niet moet laten behandelen wanneer je het geld niet hebt. Wij laten je zien wat je van deze huisdierenverzekering mag verwachten en hoe je hem afsluit. 

Een zorgverzekering voor je dier bespaart je veel kosten 

Een verzekering is bedoeld om je kosten uit handen te nemen. Daardoor houden we voor mensen de zorg in Nederland beschikbaar en betaalbaar. Je bent niet verplicht om ook een verzekering voor je huisdier af te sluiten, maar het is wel de moeite waard om dit wel te doen. Heb je bijvoorbeeld een kattenverzekering voor je kat afgesloten, dan kun je tachtig procent van de kosten die je hebt moeten maken voor een behandeling, laten uitkeren door je verzekering. Je kunt je verzekeren voor het standaard bedrag van 2500 euro, maar je kunt dit ook verhogen tot 5000 euro. Let op: kosten voor niet-essentiële zorg zoals vaccinaties of een castratie, dan wel sterilisatie vallen niet onder de polis voor je dier. 

Wat wordt allemaal door je verzekeraar vergoed? 

Als je naar de site van je verzekeraar gaat, kun je daar een polis afsluiten voor je huisdier. Je hebt een wachttijd van dertig dagen, dus sluit niet pas een verzekering af wanneer je dier ziek wordt, want dan ben je te laat. Na dertig dagen kun je de factuur van de behandeling van je dier doorsturen naar je verzekeraar. Deze betaalt tachtig procent van de kosten. Je betaalt dus nog altijd een bedrag, maar dit is aanzienlijk minder dan wanneer je geen verzekering had. Je kunt de kosten van het consult zelf, het onderzoek en de daaropvolgende behandeling declareren bij je verzekeraar. Hetzelfde geldt ook voor de kosten die een eventuele operatie met zich meebrengt. Hiermee voorkom je dat de ziekte van je dier je in de financiële afgrond stort en hoef je ook niet te besluiten om je dier niet te laten behandelen. Dit is iets wat je echt niet wilt, dus sluit een goede polis af. 

Je polis optimaliseren door middel van aanvullende dekkingen

Net als je eigen zorgverzekering, bestaat de polis voor je huisdier uit twee onderdelen: de basisverzekering en optionele aanvullende dekking. Met deze pakketten haal je nog meer uit je verzekering. Je kunt bijvoorbeeld het pakket voor beweegzorg toevoegen. Hiermee kun je de kosten van fysio- of hydrotherapie tot 500 euro per jaar laten vergoeden. Ook kun je een pakket kiezen waarmee je goede gebitszorg voor je dier kunt regelen. Een gezond gebit betekent een gezond dier, dus mocht je dier wat extra aandacht nodig hebben, dan is dit pakket ideaal. Let er op dat je voor ieder dier een afzonderlijke polis moet afsluiten. Je regelt het eenvoudig via de site van je verzekeraar. Bekijk hier alle opties even op je gemak en stel dan de ideale polis voor je dier samen. Met een paar klikken op je muis, kun je je verzekering gelijk afsluiten. Je dier kan nu zorg krijgen zonder dat je in de problemen komt.