Honden forum

  Forum » Blaf plaats » Welk hondenras past bij ons?

Onderwerp

Datum

Jamie Roberts Jamie Roberts

Welk hondenras past bij ons?

Hallo,

Mijn vriend en ik zouden graag een klein hondje willen, of een hondje van gemiddelde grootte. Nu zijn we vanwege onze werksituatie een beetje onzeker over welk hondenras het beste bij ons zou passen, vandaar dat we graag advies zouden willen hierover.

Wij wonen in een gemiddeld rijtjeshuis met een kleine tuin (met gras). De omgeving waar wij wonen is die van een kleine stad. Het verkeer is er van gemiddelde drukte, we wonen naast een winkelstraat maar er zijn wel genoeg wandelmogelijkheden.

Mijn vriend werkt fulltime van 7.30 tot 17.00 uur en ik volg momenteel een opleiding. ’s Ochtends is er de mogelijkheid met het hondje te lopen, ’s avonds en laat in de avond is dit natuurlijk ook geen enkel probleem. Tussen de middag is dus wel een dingetje want ik kan dit nu maar soms doen en als ik fulltime ga werken niet. We zoeken dus een ras wat overdag goed alleen kan zijn, of eventueel met een soortgenootje.

We zoeken niet per se een ras dat enorm goed met kinderen of andere huisdieren is, maar wel een ras dat goed te socialiseren is. Dit wil zeggen gewoon vriendelijk en niet aanvallend. Wel zijn we sowieso van plan meteen naar puppycursus te gaan en hier tijd in te steken.

18-06-2018 11:59
Lynn Lynn

Re: Welk hondenras past bij ons?

Geen enkele hond is gemaakt of geschikt om zo lang alleen te zijn overdag. Veel is nog onzeker qua werk etc dus het is wellicht verstandig je keuze voor een hond te gaan te heroverwegen.

29-06-2018 20:48
Wil je reageren? Dat kan heel makkelijk. Je hoeft alleen maar even lid te worden het is helemaal gratis en duurt 10 seconden.
Nieuw onderwerp starten