vorige pagina.

Gratis hond

Gratis hond

Op internet worden vaak gratis honden aangeboden. Ook in de krant kom je deze berichten vaak tegen. Maar waarom doen mensen een hond gratis weg?

Waarom doen mensen een hond gratis weg?

Helaas bestaan deze berichten: gratis af te halen! nog steeds. Wanneer je een dergelijk bericht leest moet je je afvragen, waarom? Vaak wordt allergie genoemd bij navraag, of wegens verhuizing.

Toch is het raar. Je hebt een huisdier, je houdt ervan en dan moet hij ineens weg, gratis! Natuurlijk kun je in omstandigheden geraken dat je een hond echt niet meer kunt houden. Maar waarom gratis weggeven? Ben je er niet bang voor, dat een willekeurige handelaar er op af komt. Ook zou een broodfokker jouw hond kunnen ophalen en wat voor leven krijgt je hond dan? Een echte liefhebber is namelijk best bereid voor een hond geld uit te geven. Als je de hond verkoopt loop je minder risico dat de verkeerde mensen op jouw advertentie afkomen. Beter is het natuurlijk om zelf een goede plaats voor de hond te zoeken en dan kun je hem gerust gratis weggeven. Je weet dan dat zijn nieuwe baasjes oké zijn.

Andere redenen om een hond weg te doen

Gratis op te halen kan ook betekenen, dat een hond niet gezond is. De eigenaar heeft niet zoveel zin in de dierenartskosten. Ook hier heeft gratis dus een erg negatieve bijsmaak. Jij alf dierenliefhebber bent dan vaak veel geld kwijt omdat jij natuurlijk de hond wel een dierenartsbezoek waard vindt.

Een hond, die vervelend gedrag vertoont, niet goed is opgevoed, kan ook zomaar gratis worden afgehaald. Jij, de nietsvermoedende nieuwe eigenaar, wordt opgezadeld met een groot probleem.

Natuurlijk zijn er ook leuke ervaringen te noemen. Iemand heeft een hond en deze krijgt een nestje dat eigenlijk niet de bedoeling was. De eigenaar hoeft er niets aan te verdienen, maar wil gewoon goede adressen voor zijn puppies. Tien jonge hondjes, dat is wel erg veel om allemaal te huisvesten.
Maar ook hier weer de kanttekening, wie komt er op af?
Puppies vertederen, een echte liefhebber betaalt er graag voor! Al is het maar voor al de kosten die de eigenaar heeft gemaakt voor het ontwormen, enten enz. (kostendekkend dus).

Het is dus nooit een goed idee om je hond zomaar gratis aan een andere onbekende baas te geven. Bezint eer gij begint.

Forum

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden