vorige pagina.

Herplaatsing hond

Herplaatsing hond

Een hond kan herplaatst worden via een fokker, een vereniging of een asiel. Maar je kunt het ook zelf doen. Maar waar moet je aan denken bij het herplaatsen van de hond?

Waarom een hond herplaatsen?

Je hebt goed nagedacht over de aanschaf van een hond, je hebt alles goed voorbereid en de hond komt. Na een kortere of langere tijd kunnen er ongewild en niet voorziene situaties zijn ontstaan waardoor de hond niet langer kan blijven. Bijvoorbeeld bij een scheiding. Je moet elders onderdak zoeken, je vindt dat maar er is geen plaats voor je hond. Hartstikke vervelend zowel voor het baasje alsook voor de hond. Wat nu? Eerst heb je enorm veel verdriet, maar je moet verder en een oplossing zoeken. Je gaat natuurlijk je uiterste best doen om voor je hond ook een goede huisvesting te regelen, plus aandacht.

Er kan ook een situatie ontstaan, waarbij het niet verantwoord is de hond te houden. Er wordt een baby geboren. De hond is enorm jaloers, ondanks al jouw extra aandacht voor hem. De hond reageert erg agressief. Je kunt niet anders dan een goede nieuwe baas zoeken zonder kinderen of zonder kleine kinderen. Jammer, maar op deze manier heb je geen plezier van je hond. Het geeft alleen maar stress en dat voelt een dier goed aan. En hier geldt: veiligheid boven alles.
Allergie is ook een reden waarom een hond moet wijken (soms is dit ook echt).
Verhuizen naar het buitenland kan een reden zijn. Een andere baan, met veel reizen en weinig thuis zijn. Bij ouderen, het verhuizen naar een zorgcentrum, waar tot nu toe bijna geen honden worden toegelaten (een uitzondering daargelaten).

Wie gaat hem herplaatsen?

Als jij een goede baas bent geweest voor je hond, zorg jij er zelf voor dat hij een fijne nieuwe plek krijgt. Je zorgt er zelf voor dat je trouwe viervoeter zorg en aandacht krijgt bij een prima baas. Jij kent je hond het beste en hoe moeilijk het ook zal zijn, jij weet wel wie het beste jouw opvolger kan zijn.

Bij wie plaats je de hond?

Over de vraag bij wie plaats je de hond kun je waarschijnlijk niet een, twee, drie antwoord geven. Het zal je wat tijd, inspanning en een zoektocht kosten voordat je hier het juiste antwoord op weet.
Je kijkt rond in je familie, in je kennissenkring, want dan kun je de hond nog eens zien. In de buurt wellicht, hoewel dit niet is aan te raden voor een herplaatsing. De hond woont dan zo dichtbij, dat hij zomaar weer eens op jouw stoep kan staan. Een hond weet de weg naar huis maar al te goed. En zeker als hij erg aanhankelijk was, een fijne thuis had en jou eigenlijk ook niet wil missen.

Je kunt ook bij je eigen dierenarts informeren. Hij komt in contact met mensen, die hun hond moeten laten inslapen. Wellicht willen zij niet meer aan een pup beginnen maar wel aan een iets oudere hond. Plaats geen advertentie, er kunnen namelijk handelaren op af komen. En voor je het weet zit jouw hond in een doos op de markt. De handelaar kan namelijk een mooi verhaal ophangen. Jij bent emotioneel en daarom erg gemakkelijk te beïnvloeden, over te halen.

Neem echt de tijd om een goede plek voor je viervoeter te vinden. En heb je er een gevonden, dan kun je misschien wat telefonisch contact houden, zeker in het begin. Een fijne nieuwe baas zal begrijpen waarom! Hij zal zelf ook wel initiatief daartoe nemen.

Forum

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden