vorige pagina.

Hond zoekt baas

Hond zoekt baas

De titel hond zoekt baas zie je vaak op Marktplaats staan. Waarom doen mensen de hond weg? Wegens een allergie, maar is dat ook waar of zit er meer achter?

Redenen om een hond weg te doen

Als je van je hond houdt moeten er wel heel dringende redenen zijn om hem "weg te doen". De woorden: weg te doen, getuigen van weinig respect. Er zal meer bedoeld worden de hond elders een fijne plek te geven. En ja er kunnen dringende en dwingende redenen zijn dat dit helaas moet gebeuren. Je zult echt geen andere uitweg weten, dit doe je niet zomaar even. En als er echt geen andere oplossing gevonden kan worden, moet je er het beste van zien te maken.

Redenen voor het wegdoen van een hond kunnen heel verschillend zijn:

  • allergie bij een van de huisgenoten, een vaak gehoorde reden;
  • de hond is agressief geworden om wat voor reden dan ook (vaak door toedoen van de mensen); 
  • verhuizing van bijvoorbeeld een ouder echtpaar en de hond mag niet mee naar een verzorgingshuis; 
  • er komt een baby en er is geen tijd en plaats meer voor de hond (de afgedankte hond); 
  • de hond blaft teveel (hij is teveel alleen thuis, verlatingsangst); 
  • de hond is ziek en gaat teveel geld kosten bij de dierenarts (dit komt echt voor); 
  • de hond verhaart teveel (kon je dat niet eerder bedenken?); 
  • echtscheiding en huisvestingsproblemen; 
  • een nieuwe partner die niet van honden houdt. 

Een goede reden is echter ook te bedenken: door omstandigheden die jij niet kon voorzien moet je voortaan een hele week elke dag werken zonder tussentijds naar huis te kunnen voor de hond. Je hond ligt de hele dag alleen en kwijnt weg. Dit wil je echt niet. Dus ga je op zoek naar een goede opvang, een nieuw thuis voor jouw hond waar hij de aandacht krijgt die hij verdient en die jij hem ongewild niet meer kunt geven.

Waar gaat de hond naar toe?

Het liefste wil je je hond natuurlijk onderbrengen bij vrienden of familie. Je blijft dan op de hoogte hoe het met hem gaat en je ziet hem nog eens. Dat zou ideaal zijn voor jou. Maar zijn die vrienden of familie wel geschikt voor jouw hond. Het is niet belangrijk of jij het wel prettig zou vinden, het belang van de hond staat voorop. Kies een nieuwe baas, die gevoel heeft en tijd voor jouw hond. Ga niet over een nacht ijs, maar informeer overal.

Probeer je dierenarts eens, deze kent wellicht mensen waarvan juist een hond is dood gegaan. Je moet die mensen weten te vinden, die de hond willen omwille van de hond, niet om jou een plezier te doen. Want is dit laatste het geval, dan zou het houden van een hond hen goed tegen kunnen vallen. Met als gevolg dat de hond weer op zoek kan naar een nieuw baas.

Waar moet je op letten bij advertenties op websites als mensen de hond weg doen?

Is het wel goed om een dier via Marktplaats te verkopen? Het is een levend iets, geen stapel tijdschriften, waarbij je let op de datum. Is bij de hond de houdbaarheidsdatum niet overschreden?
Een beetje vreemd blijft het om een dier via een website aan de man te brengen. Je loopt het risico dat handelaren of broodfokkers erop af komen. 

Ga je toch over om via deze weg een dier te kopen, let er dan op dat je de reden weet waarom een hond weg moet. Vraag of je contact mag opnemen met hun dierenarts voor informatie. Een hond die bekend is bij de dierenarts, door bijvoorbeeld zijn entingen, daarvan kun je in elk geval over zijn gezondheid iets te weten komen. Vaak weet een dierenarts ook hoe het gedrag is: lief, zachtaardig of dominant. Iemand die niets te verbergen heeft zal dit alleen maar toejuichen. Zolang er mensen zijn die via Marktplaats dieren kopen, zullen er aanbiedingen blijven bestaan.

Forum

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden