vorige pagina.

Op vakantie met de hond

Op vakantie met de hond

Indien u op vakantie met de hond gaat, heeft u te maken met regels en beperkingen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste zaken waar u met een vakantie met uw hond rekening mee moet houden. Ook geven wij u tips om eenvoudig een leuk vakantieadres te vinden waar uw hond welkom is.

Vakantie met de hond in het buitenland

Sinds juli 2004 gelden er binnen de Europese Unie algemene regels voor het vervoeren van honden. Deze regels zijn:

  • Uw hond moet in het bezit zijn van een dieren paspoort volgens Europees model;
  • Uw hond moet geregistreerd zijn;
  • Uw hond moet tegen rabiës gevaccineerd zijn.

Een aantal landen zoals Ierland, Zweden, Malta en Groot Brittannië hebben aanvullende eisen. Landen die geen lid van de Europese Unie zijn hebben hun eigen eisen. Zo is een muilkorf soms verplicht, mogen honden niet voor in de auto zitten, is een hondengordel soms verplicht en moet de hond op veel plaatsen zijn aangelijnd. Ook is er soms een verbod op de invoer van bepaalde hondenrassen of zeer jonge honden. Zo zijn in Zwitserland en Denemarken bepaalde rashonden zoals de Pitbull Terrier verboden.

Ontwormen van honden

Ook gelden er in bepaalde landen, bijvoorbeeld Noorwegen en Finland, regels ten aanzien van het ontwormen van honden en moet dit in het dierenpaspoort vermeld worden. Uw dierenarts kan u verder informeren.

Welke regels gelden in welk land?

Indien u wilt weten welke regels in welk land gelden, kunt u het beste bij het verkeersbureau van het betreffende land informeren. Uw dierenarts kan u informeren over verplichte inentingen, kuren tegen het ontwormen, het dierenpaspoort, chippen en registratie.

Tips voor autovakantie met honden algemeen

  • Zorg ervoor dat uw hond gewend is aan auto rijden voor u met uw hond op vakantie gaat.
  • Zorg ervoor dat uw hond voldoende ruimte in de auto heeft en bijvoorbeeld in zijn mand kan liggen.
  • Tijdens de rit met de auto uw hond regelmatig laten drinken en plassen. Laat uw hond minstens om de 2 uur even een stukje lopen en tot rust komen.
  • Sommige honden hebben last van "wagenziekte". Ze kunnen dan misselijk worden en moeten dan overgeven. Dit kunt u mogelijk voorkomen door uw hond tabletjes tegen deze "wagenziekte" te geven.

Auto vakantie met hond, route nauwkeurig plannen

Indien u met de auto op vakantie gaat en uw hond mee neemt, is het zaak de route naar uw vakantieadres zorgvuldig te plannen. Neem een route waar u onderweg kunt stoppen en uw hond uit kunt laten, dus vermijd uren achter elkaar drukke snelwegen te nemen. Zoek zoveel mogelijk "groene routes" en probeer onnodig autorijden te voorkomen.

Reisverzekering is belangrijk

Indien u met de hond op vakantie gaat is een reisverzekering waarop uw hond ook meeverzekerd is, bijzonder belangrijk. Informeer bij het afsluiten van een reisverzekering of uw hond tegen medische kosten en dergelijke meeverzekerd kan worden.

Kamperen met uw hond

Veel hondenliefhebbers geven er de voorkeur aan om hun vakantie met hond op een camping door te brengen. Op de website www.honden-campings.nl vindt u een groot aanbod campings in Nederland en heel Europa waar honden welkom zijn.

Hoe vindt u eenvoudig een vakantiehuis of vakantiepark waar honden zijn toegestaan?

Het is vaak niet eenvoudig om een vakantiehuis te vinden waar honden zijn toegestaan, zeker niet als u meerdere honden op vakantie mee wilt nemen.

Op vakantie-met-huisdieren.nl vindt u een groot aanbod vakantiehuizen en vakantieparken in Nederland en heel Europa waar 1 of meerdere honden zijn toegestaan. U vindt er ook een groot aanbod vakantiehuizen met goed omheinde tuin. U kunt er ieder hondvriendelijk vakantiehuis online boeken.

Forum

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Met honden op vakantie.

Algemene informatie

Met honden op vakantie.

Met honden op vakantie. Wie met zijn honden op vakantie wil, merkt al snel dat het vinden van een leuke en betaalbare accommodatie niet eenvoudig is. Zo zijn er maar weinig echt hondvriendelijke vakantiehuizen te huur en meestal maar een beperkt aantal honden toegestaan.

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden