vorige pagina.

Spreekbeurt honden

Spreekbeurt honden

Kinderen vinden honden leuk, dat kan een reden zijn dat zij een spreekbeurt over de hond willen houden. Op internet is veel informatie te vinden voor een spreekbeurt over honden.

Een onderwerp kiezen

Kinderen op de basisschool gaan soms al in groep 6 een spreekbeurt houden. Vaak gaat deze spreekbeurt dan over een onderwerp dat dichtbij hen staat. Een hond of ander huisdier is daar een goed voorbeeld van. Dit onderwerp spreekt ook klasgenootjes aan. Vaak zullen kinderen die zelf geen hond hebben, na zo'n spreekbeurt er thuis om gaan vragen. Er worden vaak grappige dingen vertelt die iemand met zijn hond meemaakt. Ook de mooie foto's moedigen kinderen aan: dat wil ik ook! Een film, Rex, Lassie, hebben ook dat effect.
Het onderwerp is dus zo gekozen, maar dit onderwerp is erg breed. Je kunt namelijk over je eigen hond, zijn karakter en gedrag praten. Je kunt echter ook een bepaald hondenras bespreken of gewoon de hond en zijn geschiedenis.

De spreekbeurt maken

Het onderwerp is gekozen, nu moet je het verslag nog maken. Je kunt dit alleen doen, of met ouders. Soms mag je van een leerkracht samenwerken met een klasgenootje. Je maakt de hele spreekbeurt samen, maar je draagt elk een stukje voor uit de spreekbeurt. Of je vult elkaar telkens aan zodat het toch één geheel wordt. Als je alleen werkt, kun je oefenen voor de spiegel. Doe je het samen dan geef je elkaar tips.
Je begint het verslag met een grove indeling: inleiding, uitwerking en slot. In de inleiding vertel je in het kort, in enkele zinnen wat je gaat doen en waarover je wat gaat vertellen. Het eigenlijke verhaal moet je boeiend, interessant brengen, eventueel met dia's, foto's, platen. In het slot geef je een eigen conclusie en geef je kinderen de kans om vragen te stellen.

De hond laten zien op school, waar op letten?

Het laten zien van een hond op school tijdens een spreekbeurt wordt best vaak in de praktijk gedaan. Het is dan wel zaak dat er een volwassene bij zit, een ouder bijvoorbeeld, die de hond in de gaten houdt. Breng alleen een goed gesocialiseerde hond mee. Neem geen risico's. De juf of meester bepaalt de regels in de groep. Spreek van te voren goed af, of de kinderen de hond mogen aaien. Laat de kinderen geen rare fratsen uithalen, ook al heb je een lieve hond. Hij kan zomaar verpest worden.

Het is erg leuk als je een hond hebt, die keurig af gaat en zich goed laat betasten door zijn baasje. Je kunt dan laten zien wat een goed opgevoede hond allemaal kan. Doe dit wel allemaal zelf. Een hond is namelijk geen speelgoed dat je aan anderen uitleent, het is een levend dier met gevoelens. Hij kan zich misschien een beetje anders gaan gedragen in een warme klas met veel drukke kinderen. Houd daar rekening mee. Houd hem aangelijnd bij je, dan houd je de controle zelf.

Forum

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden