Honden forum

  Forum » Blaf plaats » Wat is een honden waterblazer? Kom alles te weten over

Onderwerp

Datum

Daniël Troost Daniël Troost

Wat is een honden waterblazer? Kom alles te weten over

Bekijk ons blog met filmpje op onze webshop: https://waterblazershop.nl/blogs/waterblazershop-nl-blog/wat-is-een-waterblazer-alle-informatie-over-een-waterblazer-voor-je-hond

Wat is een honden waterblazer?
Er zijn veel hondenbaasjes die geen idee hebben wat een waterblazer is, en wat de voordelen hiervan zijn. In dit blog leggen we je alles uit over dit enorm populaire apparaat!

Wanneer mensen ons er naar vragen geven wij eigenlijk een heel simpel antwoord: “Het is een krachtige föhn speciaal voor de hondenvacht”. Dit is kortgezegd de definitie van een waterblazer. Een waterblazer heeft verschillende benamingen zoals: ‘hondenföhn’, ‘hondenbooster’, ‘hondenblazer’ of voor de Doodle eigenaren onder ons ‘Doodlebooster’. Een waterblazer heeft meestal een formaat wat ongeveer vergelijkbaar is met dat van een miniprullenbak en het bestaat vaak uit robuuste materialen.

Wat doet een waterblazer?
Met een waterblazer kun je je hond op een eenvoudige wijze droog en schoon blazen. Het apparaat kan in de meeste gevallen koude, lauwe en warme lucht blazen, je kunt hierbij ook de blaaskracht instellen. Doordat je tot op de huid kunt blazen, blaas je hiermee ook vuil wat zich ophoopt en losse haren tussen de vacht weg. Een ergernis van veel hondenbaasjes is het vuil en zand wat een hond mee naar binnen neemt in zijn vacht, dit kun je met een waterblazer drastisch verminderen. Ook kun je met behulp van de waterblazer makkelijker plekjes die aandacht behoeven zien zoals ongewenste bultjes en teken! Voor honden met een langere vacht zoals Labradoodles is het ook raadzaam om de waterblazer regelmatig te gebruiken om de vacht los te houden wat enorm helpt tegen klitvorming. In de winter kun je met een waterblazer ook makkelijk de 'klonten' sneeuw uit de vacht van je hond blazen.

Waterblazer met geluidsdemper?
Het geluid wat de waterblazer maakt is vergelijkbaar met dat van een stofzuiger. Veel hondenbaasjes maken zich van tevoren zorgen over het geluid van de waterblazer en zijn op zoek naar een waterblazer met een geluidsdemper, maar er bestaan geen waterblazers met een geluidsdemper. Wel zijn er waterblazers met isolatiemateriaal tussen de metalen behuizing en de motor, zoals bij de Paw-R waterblazers. Dit dempt het geluid behoorlijk. De praktijk leert overigens dat een waterblazer echt niet zoveel herrie maakt zoals de meeste mensen van tevoren denken.

Wanneer en hoe vaak gebruik je de waterblazer?
Je kunt de waterblazer het hele jaar door gebruiken. Wel zul je in de winter met regenachtig weer vaker je hond droog moeten blazen vergeleken met de zomer. In de zomer zul je de waterblazer vaker gebruiken voor tekencontrole, vachtonderhoud en om zand en stof uit de vacht te blazen. Hieronder staan de meest voorkomende punten waar baasjes hun waterblazer voor gebruiken.

De vacht droogblazen nadat deze nat is geworden.
De waterblazer als borstelbeurt gebruiken.
Vuil, stof, zand of losse haren uit de vacht blazen.
Met de waterblazer controleren op teken.
Controle hulp om klitten in de vacht te ontdekken.
Ook geschikt voor huis-tuin-en-keuken klusjes
De waterblazer is te gebruiken voor alle hondenrassen en zelfs andere huisdieren. Ook kun je de waterblazer inzetten voor huis-tuin-en-keuken klusjes zoals: stof wegblazen op plekken waar je lastig bij komt, een auto schoonblazen, een deurmat uitblazen of zelfs een vriezer laten ontdooien. Kortom: een enorm handig apparaat!

En waarom een waterblazer in plaats van een föhn?
Nu horen we je afvragen, maar wat is nu het verschil tussen een normale föhn en een waterblazer? Dat zit hem voornamelijk in de blaaskracht en het volume hiervan. Met een waterblazer blaas je echt tot op de huid waardoor al het vocht, vuil en losse haren uit de vacht en van de huid geblazen wordt. Dit komt voornamelijk door de gecentreerde luchtstroom en blaaskracht van de waterblazer. Je bent hiermee veel effectiever dan met een normale föhn die alleen oppervlakkig de vacht droog blaast. Ook kun je de blaaskracht van de waterblazer heel precies afstellen, wat fijn is om gevoelige plekken met beleid te kunnen drogen. Daarbij beschik je over meerdere mondstukken. Ook is de flexibele uittrekbare slang een enorm voordeel ten opzichte van een normale föhn. Hierdoor kun je makkelijk elk plekje van je hond droog blazen!

18-05-2022 19:44
MichaelThazy MichaelThazy

Re: Wat is een honden waterblazer? Kom alles te weten over

Новостным сайтом не может считаться первый попавшийся ресурс. В соответствии с законом «О средствах массовой информации», принятым в последней редакции Государственной Думой РФ 3 июня 2011 года, для регистрации сайта в качестве СМИ его владельцы должны подать соответствующее заявление. При отсутствии регистрации Роскомнадзора, сайт юридически не является СМИ и не имеет прав аккредитованного ресурса.

https://ruposters.ru/news

17-06-2022 07:49
Wil je reageren? Dat kan heel makkelijk. Je hoeft alleen maar even lid te worden het is helemaal gratis en duurt 10 seconden.
Nieuw onderwerp starten